19 November 2013

Cuti Sekolah

Cuti sekolah
bermakna rumah riuh rendah
bermakna saya tak boleh mengadap pc sesuka suki
terpaksa berkongsi dgn Tasha dan Eleena
depa dgn segala macam game


ni baru 3 org dok rumah...
kalau time si abg ada...lagi riuh rendah..


idea tepu...mood membeku..

Alia...dalam dilema jugak
antara tawaran UNIKL dan tunggu result 2nd intake UITM
bimbang yg dikejar tak dapat
yg dikendung berciciran

UNIKL mendaftar bln Jan depan
result UITM keluar hujung Jan
(dengar2nya...)

kut2 tunggu UITM,UNIKL melepas
atau ke UNIKL dulu...

44 comments:

  1. Masalah yg seronok Kamsiah anak2 berkumpul dirumah byk aktiviti yg boleh dibuat tu :)

    ReplyDelete
  2. Hai kak kamsiah, cuba try buat solat istikharah, semoga mendpt petunjuk psl nak masuk U mana tu.

    ReplyDelete
  3. tentang dalam dilema tu kak, saya pun pernah rasa masa nak further study dulu...

    ReplyDelete
  4. kursus sama ke dapatnya? kalau saya, cadangkan pilih kursus yang diminati.. tempat tu insya Allah akan dapat disesuaikan diri lepas mula kenal kawan..

    apa apa pun semoga dapat keputusan yg baik, pilih betul2 ye,,

    ReplyDelete
  5. bergaya sakan anak2 dara akak...hehe
    buat istikarahlah kak..

    ReplyDelete
  6. buat solat istikharah, moga ada petunjuk & jalan buat kita. Yup KA setuju yg penting dapat course yang lebih diminati... In Shaa ALlah dipermudahkan... done nuffnang yer

    ReplyDelete
  7. memang meriah ni Kam, anak dara ramai, nanti meriah juga masak memasak, bila dah ada yang sambung belajar nanti, sedikit demi sedikit akan mula terasa sunyi, rinduuu!.

    Moga Alia dapat memilih yang terbaik, jangan lupa istikharah, moga Allah permudahkan.

    ReplyDelete
  8. Kena solat istikharah...kena kaji bidang apa yg ditawarkan..kena tgk institusi mana yang lebih reliable/meyakinkan/dipandang oleh majikan

    ReplyDelete
  9. Mudah-mudah Allah memberi petunjuk pilihan terbaik untuk anak dara akak.

    ReplyDelete
  10. asalam kamsiah..anak acik tinggal sorang sekolah ..tu pun belum bercuti masih menduduki peperiksaan

    ReplyDelete
  11. semoga mendapat tempat yg terbaik...insha Allah.

    ReplyDelete
  12. Happy je anak2 dapat duduk dekat mak dan mak pun happy jugak.

    ReplyDelete
  13. bila anak2 balik seronok kan...
    moga dipermudahkan segala urusan akak..

    ReplyDelete
  14. bestnyer kak kam.. saya tak sabar nak tgk anak2 saya membesar dan gumbira mcam anak2 akak nih.. huhu.. saya tumpang gembira tengok gambar2 anak2 akak ni..

    all the best ye kak kam.. :)

    ReplyDelete
  15. Saya juga masa anak2 bercuti semester baru2 ini riuh rendah rumah. Sekarang dua dah balik ke Johor dan Melaka, seorang lagi akan balik ke Arau hujung minggu ni. Nasib baik anak ramai, 3 pergi sambung belajar, masih ada 3 di rumah...

    ReplyDelete
  16. Meriah rumah bila ank2 smua ada..
    Tahniha :)

    ReplyDelete
  17. Cantiknya sidara-dara dengan spek tuuu.. tergoda i he he.. kalau tak nak fikir banyak2 ambil je la UNIKL tu..cuma kosnya mahal sikit kan..

    ReplyDelete
  18. salam kamsiah ..
    cuti sekolah gini ..
    poket pun kurang susut sbb tk payah bagi duit belanja utk kesemua budak yg bersekolah tu .. klu antara UITM dan UNIKL, aby pilih UITM ..

    ReplyDelete
  19. smoga dapat membuat pilihan dgn baik.. :) bahaya jugak kalau tunggu tawarn uitm sebenarnya. pemohon terlalu ramai.. n tempat kat uitm pulak terhad :)

    ReplyDelete
  20. Kekadang, kena buat keputusan yang cepat di saat-saat genting. Namun masa depan anak lebih utama...

    ReplyDelete
  21. First of all, congrats for ur doter dapat offer :) hmm pilihan mana, terpulang pada empunya diri dan keluarga la kan. Huhuh saya rindu nak meriah2 ramai2 ngan family lagu tu, walau berebut segala, tapi itu yg buat bahagia suasana.

    ReplyDelete
  22. Salam Kam,

    Seronoklah ya bila anak2 semua kat rumah cuti sekolah ni. Dapur asyik berasap ajelah ya! Elok solat istikharah agar diberi petunjuk untuk membuat pilihan antara UNIKL dan UiTM.

    ReplyDelete
  23. uitm tu cek online . lbh selamat pi UNIKL dulu lah ...

    ReplyDelete
  24. Tiga anak dara kat rumah pun dah riuh rendah… tu kalau mereka xde, terus sunyi jer rasa, kan?
    Dua-dua tu course yg sama ke kak? Kalau tak sama, baik pilih course yang Alia minat :)

    ReplyDelete
  25. masa cuti sekolah ni lah riuh rendah..seronok sebenarnya..heheh...
    semoga anak akak dapat buat pilihan yg terbaik...

    ReplyDelete
  26. comel2 anak akak..buatlah pilihan yang tepat ya, insha Allah moga berjaya :)

    ReplyDelete
  27. Seronok kan bila semua ada kat rumah bercuti.. makchaq dulu paling suka masa cuti sekolah.. semua ada.. lepak2 ja kat rumah... best..

    Susah jugak kan nak memilih yang mana satu.. kalau dah terima tawaran dua2 elok buat sembahyang istikharah.. ni sebab 1 belum pasti pulak...
    Apa2 pun makchaq doakan yang terbaik untuk Alia

    ReplyDelete
  28. meriahnya rumah bila cuti sekolah kan Kak...
    moga anak akak dpt buat pilihan yg terbaik..amin! :)

    ReplyDelete
  29. seronok kalau semua adik beradik dpt berkumpul...walaupun riuh tpi suasana pasti menghiburkan...salam perkenalan dari kozumi ^^

    ReplyDelete
  30. salam mmg meriah rumah time cuti skolah .. namun hanya weekand sahaja dapat tmn diaorang ..sbb koje .. :(

    ReplyDelete
  31. salam K.Kamsiah..
    oo..patutla blog sepi tanpa entri..ade si gadis menuggu turn nk guna lappy..hihi..
    alhamdulillah..semoga dipermudahkan segala urusan.. )

    ReplyDelete
  32. salam akak...
    seronoknya bila anak-anak ada bersama waktu cuti-cuti begini.

    ReplyDelete
  33. Solat ishtiharah ...moga berjaya dunia akhirat

    ReplyDelete
  34. Siete una bellissima famglia. Ciao Giordana.

    ReplyDelete
  35. biasa lah cuti sekoloh...umah mesti bising kan..baru lah meriah..hehehehe

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.