19 September 2015

Resepi Agar2 Oren

Bahan2:
Saya guna agar2 tali-35 g
-air dan gula serta secubit garam
Masak agar2 hingga hancur,masukkan gula serta secubit garam

Seelok2nya pilih buah oren saiz XL

Buah tersebut dibelah 2-belah  secara membujur
korek isinya mengunakan sudu
kemudian blender isi oren tadi

masukkan isi oren yg diblend tadi kedalam agar2
kacau2 beberapa minit kemudian padamkan api

saya menyusunnya diatas rak telur
supaya kedudukannya stabil


ni dia hasilnya
rasanya masam2 manis

digubah sbg hantaran pertunangan anak sedara suami

(gambar kurang memuaskan-ambil waktu malam)

18 comments:

  1. hebat persembagan...gambar menarik juga mampu naikkan blog di klik ramai orang tahnia...blog kita dalam landasan yang betul...

    ReplyDelete
  2. hebat persembagan...gambar menarik juga mampu naikkan blog di klik ramai orang tahnia...blog kita dalam landasan yang betul...

    ReplyDelete
  3. wahh..kreatifnya idea ni, saya biasa buat kek oren atau cup cake oren je..gud job anyway..:)

    ReplyDelete
  4. wah kak kamsiah, menjadilah agar-agar oren kak, selera je tengok ni :)

    ReplyDelete
  5. Salam, wah....cantik pulak bila dah dipotong camtu...

    ReplyDelete
  6. Nampak sedap...tapi nak buat sendiri rasa malas pulak, hehehehe...

    ReplyDelete
  7. Agar agar oren penuh dengan vitamin c yang bagus kulit :-)

    ReplyDelete
  8. cantik betul yg dh siap potong tuh... mcm buah oren je isinyer kalu tak tgk betul2...
    msti sedap kan... tp dana nih agar2 mmg tak reti buat hehehe walaupun org kata senangn sgt2

    ReplyDelete
  9. Sangat kreatif... Nak makan buah limau tapi hanya agar2 rupanya!

    ReplyDelete
  10. woah siap buat hantaran tu.. gojes jugak nmpak =)

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.