16 March 2016

ww: Jom Menguji Minda

Memenuhi waktu cuti sekolah anak2
dgn  mencari perkataan tersembunyi

bukan hanya anak2 yg pening kepala
mak nya pun kadang2 berpinar mata dibuatnya

12 comments:

  1. Ini kalau adik buat mahu lupa makan ni..
    Tapi bila kakak dan ibu ikut sama tambah meriah dan seronok kan:)

    ReplyDelete
  2. saya dan anak2 suka jugak word search ni kak... selalu main kat henfon... berebut lawan cari perkataan...hehee

    ReplyDelete
  3. kalau bt ramai2 atau main lawan2 sesama adik badik syok jgk nih kak heheheh....

    ReplyDelete
  4. suka bawa buku ni kalau naik kapal terbang kalau balik kuching. rasa sekejap je dah sampai.

    ReplyDelete
  5. bersama belajar ilmu baru dgn anak2...

    ReplyDelete
  6. Bagus aktiviti nie. Menguji minda anak anak..

    ReplyDelete
  7. Dalam buku sekolah Nabil tahun 3..
    Ada ni search word ni Kamsiah..
    Itulah kerja sekolah BI nya..
    Seronoklah dia membuatnnya :)

    ReplyDelete
  8. org kata kalau tengah pening kepala, cuba main game yg perlu berfikir mcm ni. Saya dah cuba, memula mmg betul sbb otak bekerja keras utk berfikir dan rasa sakit tu seakan2 hilang. Tapi lepas tu sakit balik bila dah habis main.. huhuhu

    ReplyDelete
  9. dulu-dulu memang suka sangat cari perkataan macam ni, menarik kan,mancabar minda kita.

    ReplyDelete
  10. Waktu muda2 dulu suka sangat selesai silangkata dan cari perkataan mcm ni...

    ReplyDelete
  11. dulu, paper macam Utusan malaysia ada teka silangkata. Bila nak baca, buka page yang itu dulu.

    saya banyak belajar perkataan baru dari teka silangkata itu. salah satunya ialah perkataan 'ran'...

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.