02 March 2016

Siakap Bakar Ala2 Portugis

Pagi saya saya ke klinik
setelah hampir 2 bulan lebih batuk2 on off on off
ketika malam langsung tak boleh tido
nafas tersekat2

"dah 2 bulan lebih baru nak datang klinik
kenapa tak datang bila 3 bulan lbh ja.."
haha menanah telinga kena sound kat doktor

bila check tekanan darah...
tu dia..190 bacaan atasnya..
lagi sekali kena sound kat doktor

"dah berapa lama tak amik ubat ni..
bla bla bla..
"

"saya amik ubat tradisional doc.."


"saya nak ingatkan..jgn sesekali percaya pada petua2 kawan,adik beradik
makan /minum air itu ini..
kalau ianya mmg berkesan..dah lama kami para doc mengunakannya.."

Akhirnya 5,6 jenis ubat  diberi..

"jangan minum minuman berais atau  makan benda2 sejuk.."

balik rumah..anak dara yg masak semuanya
antara menunya ikan talapia bakar ala2 portugis ni

"mak cuma boleh makan masakan yg direbus,dibakar ja.."

haha mak redha ja lah..

18 comments:

  1. udahla semerbak bau ikan bakar... campur ngn petai lg lah menggoda

    ReplyDelete
  2. Semoga cepat sembuh batuk tu Kamsiah..
    memang dah lama kan..

    Ikan bakar pun sedap Kamsiah..
    Akak tengok pun dah terliur :)

    ReplyDelete
  3. talapia bakar? sedap x tu? :)

    untunglah anak dah bleh tlg msk kan:)

    ReplyDelete
  4. tinggi tu BP akak...moga cepat stabil...betul kata doktor tu kak, makan la ubat utk control....aka tgk video pasal darah tinggi saya ada letak kat wall FB saya malam semalam.....akak boleh aja taknak makan ubat moden, dengan syarat BP terkawal dgn ubat2 tradisional tu...kalau tak boleh kawal, kena la makan ubat.....hahahaha, sorry kak, saya pun membebel kat sini

    ReplyDelete
  5. anak kak pun batuknya dh lama juga moga cpt sembuh n jaga kshtan diri...sedapnya mskn talapia ala portugis tu pandai anak dara memasaknya.

    ReplyDelete
  6. wow..petai tu menggoda sungguh kak :)

    ReplyDelete
  7. Semoga Kam cepat sembuh. Makchaq pun takut makan ubat. Kalau batuk rendam kulit kayu manis, biar suam tambah madu.. minum suam2..

    Resepi orang potugis memang bubuh petai ka?

    ReplyDelete
  8. Sedapnya ikan bakar, petai lagi tuh...

    Semoga cepat sihat ye :)

    Nanti free, jemput join myliferia giveaway tau :)

    ReplyDelete
  9. fuyoo kalau macam gini gaya menunya..makanan bakar ke rebus ke tetal selera makan..sedapnya...

    dengar tu nasihat doktor..mkn ubat ye kak.hehe

    ReplyDelete
  10. Semoga cepat sembuh kak...jangan tinggal makan ubat ikut aturannya ya :)

    ReplyDelete
  11. Sedapnya ikan masak tue. Biasa makan kat kedai je. Tak pernah buat sendiri..

    Jaga diri ye dan makan ubat :)

    ReplyDelete
  12. Assalam..

    Get well soon akak..tinggi tu bacaan.. saya masa dpt berita kakak meninggal mengejut baru2 ni bacaan dekat 195++/100++. Kepala berdenyut2.. sebabb rasa cam x caya jer..

    pastu bab2 batuk plak saya mmg biasa kene ngan doc cam tu..kdg2 kita bukan x pergi langsung selama 2-3 bulan tu..tp pergi klinik lain utk 2nd opinion...

    saya pernah kene ayat camni "..puan suspect tibi ni.." tp doc tu x amek pun sample kahak ke ape...adehhh

    ReplyDelete
  13. Amboi..tang petai berterabur tu yang syok tengok...

    ReplyDelete
  14. Amboi.. Sedapnya tengok Ikan Bakar tu.. Lagi kecur air liur bila tengok petai tu.. :)

    ReplyDelete
  15. semoga dipermudahkan. kembali sihat dan jaga makan ya kak

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.