05 May 2016

Ikan Bakar Teluk Tempoyak

Singgah makan kat Teluk Tempoyak ni
masa otw nak hantar anakanda ke airport
oleh sebab flightnya jam 11.30 malam
masih ada banyak masa lagi
 
oleh sebab cuti 1 mei
kenderaan bertali arus..
 jarang dapat berkumpul mcm ni
 boring menunggu pesanan lambat siap..
oleh kerana memilih meja ditepi laut
konon2 nak feeling romantik sikit
nahh amik..terpaksa makan dalam cahaya samar2
nasib baik tak tercekik tulang ikan

ikan tu dah kena 'cubit' sikit..sapa la yg tak sabar2 tu..
2 ekor ikan bakar,tomyam,nasi putih 6 org makan
dan 2 jag  jus(fresh oren dan tembikai)
harganya rm120..

15 comments:

  1. bestnya makan ikan bakar tepi pantai ni
    syok berangin santai2

    ReplyDelete
  2. Tempat ni dekat dengan rumah mak makchaq. Tapi kami pun baru 2 kali kot makan kat situ..dulu2 sebelum harga mahai masa baru gerai2 kecik ada la pi.. beli belacan...makan mee..murah lagi masa tu..

    ReplyDelete
  3. fuhhhhhhhhhhhhhhhh menggiurkan kak...yg penting sambalnyer...kalo sambal tu berase mmg sedap leeee....harga pun pada lieya not bad gak tu....lagi satu kuah pencecah die...kalo power mmg pakej leeee...

    cantik sungguh pic mengadap laut tu kak....

    ReplyDelete
  4. SEDAPNYA MERATAH IKAN TEPI LAUT...BIMBANG JUGA TERCEKIK TULANG KALAU XHATI-HATI TU...TAPI NAMPAK JENIS IKAN BESAR YG TULANGNYA XBANYAK.

    ReplyDelete
  5. Tempat makan ikan bakar pilihan sejak dulu-dulu di Penang...nostalgia sangat tempat ini.

    ReplyDelete
  6. telok tempoyak tempat feveret saya dan keluarga kalau nak makan seefood kak... recomended la seafood di situ...puas hati.... harga x der la mahal sgt.... ikan bakar terbaik... air asamnya memang power...
    sambil2 mkn boleh tgk pemandangan laut....

    ReplyDelete
  7. sedap makan disamping deruan angin laut

    ReplyDelete
  8. Ikan bakarnya yg nampak sedap tu kamsiah..
    Harga berbaloi lah tu mkn 6 orang..

    ReplyDelete
  9. Ikan bakar makan olak tepi pantai..mmg best laaa kak

    ReplyDelete
  10. dulu masa duduk balik pulau sinila tempat lepak.. sampai yang medan lama terbakar.. yang gnti baru.. tapi skarang memang bralih ke batu uban.. ehe..

    ReplyDelete
  11. hee nanti singgah lagi.. selamat hari raya.. maaf zahir batin =)

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.