18 August 2013

Kerepek Ubi Kayu

Merembat ubi kayu dikebun ayah


tak habis dimakan
so goreng buat kerepek
tanpa sebarang perisa (ajinomoto)
tanpa pengawet
hanya direndam dsalam sedikit air garam

20 comments:

  1. Kerepek ubi kayu yang sentiasa sedap dimakan. Buat sdiri lagilah sedap tu.. Rajinnya potong nipis n gorengkan dia..

    ReplyDelete
  2. sedap nie kak kerepek ubi kayu..kalau ade lebih ubi kayu mmg berbaloi buat...

    ReplyDelete
  3. sedapppp....mngunyah smbil tgk tv ekk...

    ReplyDelete
  4. terbaik dari ladang...buat kudapan menonton TV..

    ReplyDelete
  5. macam2 boleh buat kan? kerepek, tapai,bingka, or just rebus cicah dgn kelapa parut...panas2 sedap.saya baru sudah rebus jagung fresh..

    ReplyDelete
  6. mesti lagi sedap yg buat sendiri ni kan kak :)

    ReplyDelete
  7. waaa lamanya x makan kerepek ubi sejak pki braces
    yummmmyyyy

    ReplyDelete
  8. sedap layan kerepek sambil tengok movie.. ;)

    ReplyDelete
  9. rajinnye akk buat kerepek..bleh meniaga ni..hehe

    ReplyDelete
  10. smlm baru je makan ubi rebus
    2 kali masak
    kali pertama sira ubi kayu
    kali kedua,rebus bodoh dgn garam je

    ReplyDelete
  11. Salam K.Kamsiah...

    kerepek homemade lagi organic..
    cma sukaaaa kerepek..nyum3.. :)

    ReplyDelete
  12. bestnya kerepek ..favorite ni..kalau makan laju je habis..

    ReplyDelete
  13. sedap ni wt kudap2 dpn tv... satu balang abih sekelip mata jerk...

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.