06 February 2014

Karipap Gergasi

hanya RM 1 sebiji


 jom minum petang


Dari Abu Hurairah r.a beliau mengatakan, 
“Rasulullah SAW sama sekali tak pernah mencela makanan. 
Jika beliau menyukai satu makanan, maka beliau memakannya. 
Jika beliau tak suka, maka beliau meninggalkannya.” 
(HR. Bukhari  & Muslim )

 Mencela makanan adalah ketika seseorang menikmati hidangan yang disajikan
lalu ia berkata makanan tersebut  terlalu masin,
terkurang masin, lembek, terlalu keras, 
tak masak dan sebagainya 

50 comments:

  1. syukur dengan apa yang dikurniakan

    mesti sedap ni..feveret saya kuih yang tak manis cthnya karipap :)

    ReplyDelete
  2. kalu kt kg sy kak, besar juga tp lebar bkn memanjang mcm ni

    ReplyDelete
  3. Mekasih atas peringatan kak. Saya pernah mkn karipap lori ☺☺

    ReplyDelete
  4. tetiba terasa nak makan karipap pulak..terliurnya tengok karipap akak ni..:)

    ReplyDelete
  5. panjangnya karipap ni kak.. mesti sedap ni.. murah pulak tu :)

    ReplyDelete
  6. waa bestnya karipap, kena dua biji kenyang ni. Nak wat lari ke Putrajayalah lah sepinggan..hihi.

    ReplyDelete
  7. sedap nye mkn karipap ditemani teh o suam...

    ReplyDelete
  8. wpun besar, rsnya 3 biji pun boleh habes tuh saya kak ..kuat nafsu makan sungguh..heheh

    ReplyDelete
  9. kat sini tak de harga rm1 lah ... mmg best dpt mkn petang2 camni .

    ReplyDelete
  10. dapat seketul pun dah kenyang rasanya...

    ReplyDelete
  11. salam k.kamsiah..

    baru sat2 td mam karipap..
    tp karipap hat akak buat ni lagi nmpk seleraaaa.. nyum4... :)

    ReplyDelete
  12. Karipap gergasi ni lebih sedap kalau dimakan bersama jeruk bawang :)

    ReplyDelete
  13. sedapnyeee... :) puan, ade resepi nk buat kulit karipap tak? sy tak pandai buat kulit karipap..asyik tak masak je.. hee

    ReplyDelete
  14. terasa2 rangupnya kulit karipap tu, akak ni sajer jer tawwww.

    ReplyDelete
  15. salam..

    wow..besarnya karipap..ni makan satu pun sudah kenyang..heheh..

    ReplyDelete
  16. wah, kalau saya kena kongsi dgn anak2 baru habis.... besar sgt rasanya nak habiskan satu tu...

    ReplyDelete
  17. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  18. Tak jelas sangat besarnya, kalau ada gambar tangan mungkin boleh agak kebesaran karipapnya. Malam2 pun sedap pekena karipap nih! :)

    ReplyDelete
  19. Jika besar2 macam tu sebiji pun dah kenyang...

    ReplyDelete
  20. kt kelang ni ada juga jual karipap gergasi tu ..
    tp harganya rm3/- sebijik ..

    ReplyDelete
  21. Tenha FÈ em DEUS!
    Não esqueça, SORRIA sempre para a vida.
    O sei sorriso pode alegrar a vida dos que te cercam,
    e a minha também.
    Deus abençoe poderosamente sua vida
    e nossa amizade também.
    Foi com imenso carinho que deixei
    dois mimos na postagem.
    Um deles é muito importante para mim
    onde a frase é ..Jesus é o Caminho.
    É uma oferta de amor.
    Que seu final de semana seja imensamente feliz
    e abençoado .
    Estou m muito feliz em conhecer seu blog também feliz em ler a oração com que fui recebida aqui.

    ReplyDelete
  22. Sungguh keperibadian baginda rasulullah tidak ada tolok bandingnya.

    Tapi rasa kakak dpt karipap ini siapa pun suka:)

    ReplyDelete
  23. Tak tahu mcmana kalau mkn ni dengan air cawan gergasi.

    ReplyDelete
  24. minah mana lak yang cakap jermen kat atas nihh!!

    letak lah satu jari kat situ
    baru lah nampak betapa besarnya karipap itu!!

    ReplyDelete
  25. Salam jumaat...
    karipap fevret cik....fuhhhhh...kenyang makan ne walaupon sebiji..

    ReplyDelete
  26. mmg pueh hati kalau dpt makan nie..
    terbaek besar dia.
    dapat panas2 mmg perfect :)

    ReplyDelete
  27. Besar ke kak? nampak macam kecik jer.. :D
    Moral of d story tak boleh kritik makanan time tengah makan.. :)

    ReplyDelete
  28. salam kenal kak kamsiah..
    follow akak balik...

    tergodanya tgok karipap tu...

    ReplyDelete
  29. wow .. karipap gergasi.. makan satu sure kenyang... berbaloi seringgit kak..

    betul kak.. dulu arwah pak long saya selalu pesan.. jangan cerewet dan komen mcm mcm bila sedang berdepan dengan makanan... sbb itu la rezeki kita.. walau sedap atau tak. makan ajer jangan komplen..

    ReplyDelete
  30. nampak sedap la kak...dah nak minum petang dah....SA kenyang makan tengahari tadi x hilang lagi...

    ReplyDelete
  31. Buat karipap ni kan, tak semudah yang disangka ye tak? Haritu ada buat, inti dia okeila menjadi, tapi nak tutup kulit dia tu susah gila.

    Semua karipap jadi bentuk kelakar dan kulit dia gak agak keras. Mungkin sebab terlebih tepung dengan minyak.

    ReplyDelete
  32. wahh sedapnya karipap..makan satu mesti kenyang da ni :)

    ReplyDelete
  33. Besarnya..dpt makan sebiji pun dah kenyang..

    ReplyDelete
  34. Kena padan dgn teh tarik gelas besar..

    ReplyDelete
  35. di tempat acik pun ada jual karipap besar ni kamsiah..acik suka inti kentang sedap..ada inti sardin jugak..yang tu suami acik suka

    ReplyDelete
  36. dapat pulak inti yang padat mampat.. sedapnya.. ;)

    ReplyDelete
  37. dapat pulak inti yang padat mampat.. sedapnya.. ;)

    ReplyDelete
  38. wahhh.. yang ni.. ikea boleh pun kalah ni...

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.