12 February 2014

WW :Laksam

Apa yg sianak teringin nak makan
saya pasti  semua ibu2 sanggup buatkan

bila balik cuti
mcm2 yg diidamkan

ok..nasi kerabu dah buat minggu lepas
hari ni turn laksam pulak
15 hb ni dah nak balik kampus semula
so makan puas2..

resepi laksam kat SINI

30 comments:

  1. saya kenal laksam dan tau laksam, tapi tak pernah mencuba...tapi nampak masakan akak ni pasti sedap...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak, wahhh sodapnya laksam. sheila dah lama teringin nak makan, nak buat sendiri tak reti. area KL ni susah nak jumpa. sedihnya T______T

    ReplyDelete
  3. btul tuh kak..kalau anak jrg2 balik tambah lglahnak penuhi impian dorang...lama tak makan laksam..:)

    ReplyDelete
  4. Aduhai... kakak kalau laksam macam ini terus terliur dibuatnya.

    Anak buah kakak pun balik kampus 15/02 juga (hari sama mummy dia nak dioperation pulak tu)..

    ReplyDelete
  5. Saya tak pernah makan laksam...kuahnya sama mcm laksa ke?

    ReplyDelete
  6. aduhai..sedapnya..saya mmg sukaaa sangat laksam..buat kuahnya mudah je bagi saya.. nak mengukus laksam tu yg bercinta..hahaha..

    ReplyDelete
  7. masa kat kampung ritu hari2 my mom belikan laksam ni (singgit jer pun sebungkus), tapi saya satu sudu pun tak sentuh ke mulut, bukan tak nak makan, tak sempat nak makan sebab banyak sangat makananya dilambak, adehhh now dah terliur balik hehehe.

    ReplyDelete
  8. Kam..tengok je dah kecur air liur ni, kenapalah kita tak berjiran ye..hehe.

    ReplyDelete
  9. wife saya peminat laksam..
    kalau breakfast pagi ahad kami, ada satu kedai makan ni, best betul laksam nya...macam yg kita makan kat Tganu..:)

    ReplyDelete
  10. anak2 rindukan masakan mak, tu yg blk je rumah request nak makan macam2.. kita sbg mak mmg excited gile la nk jamu anak2...

    ReplyDelete
  11. Untung anak2 klu maknya pndai masak. sume keinginan dpt disediakan. Klu aby, kekedai jer la

    ReplyDelete
  12. salam singgah. saya suka laksam yg pedas. hehehehe. lain sikit daripada orang :D

    ReplyDelete
  13. tengok gulungan laksam tu je tau dah kekemasan hidangan ini..
    terliur laksam kelantan..

    p/s selalu beli kat pasar malam aja, huhu

    ReplyDelete
  14. Memang ibu misali, semua anak minta dapat. Dapur rumah saya belum pernah menghasilkan laksam, cuma laksa yang selalu ada. Kalau teringin laksam, masak di pasar malam aje....:-)

    ReplyDelete
  15. Saya sukaaaaaa sangat laksam. Tak pernah masak sendiri sebab saya sorang jer yang suka. Macam Rai, bab nak mengukus laksamnya tu yang bercinta tu. Kuah ok kot sikit. Tapi syukurlah selalu balik Kuantan... memang ada jer laksamnya tiap2 hari.

    ReplyDelete
  16. Laksam! mmg sedap... saya tak pernah buat kalau nak makan beli je... anak saya dah balik awal ke kampus Ahad lepas. Banyak tugasan MPP yang perlu di bereskan.

    Kamsiah! watermark tu letak betul2 atas gambar tu, barulah takda lagi kes kecurian seperti gambar tapai tu.

    ReplyDelete
  17. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  18. tak pernah buat sendiri . mee laksam tu leceh nak buat ... alasan pemalas ... heheheee

    ReplyDelete
  19. Nampak nipis je laksam ni. Memang teliti orang yg buatnya...

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum Kamsiah

    seksyen kami pernah buat pd hari raya jabatan

    ReplyDelete
  21. salam sis.... singgah dini yer...

    nampak sedap je laksam tu.. ya'allah.... ni yg nak suruh mamabuat balik nanti...hhehhehheehe

    ReplyDelete
  22. YaAllah sedaaapppnyaaa... lama sangat tak makan laksam..
    betul tu kak.. anak anak nie.. kalau time dia nak teringin.. passti disuruh si ibu memasak.. yang pasti ibu ibu seronok bila tengok anak anak makan hasil air tangan dia kan..

    ReplyDelete
  23. Wow sedapnyer.. jarang saya dapat makan macam ni.. :')

    ReplyDelete
  24. salam k.kamsiah..

    cma pernah mkn laksam ni..sedap jgk..tp lebih prefer laksa gitew..
    hhi..

    alhamdulillah..rajin ibu memasak utk selera anak2..

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.