12 July 2014

Iftar Di Kampung

Bermula dgn plan di Wasap
(group kaum kerabat mak mertua saya)
akhirnya berlangsung iftar dirumah kakak ipar saya semalam

konsep potluck
dah berpesan..satu family cuma bawa satu menu saja
bimbang terlalu banyak..tak terhabis nanti..
3 jenis nasi 
nasi ulam oleh mybiras
nasi kerabu ni saya yg bikin


cucur udang yg disediakan oleh tuan rumah

desert-saya menyedikan gara2 oreo tu

 
 minuman pulak disediakan mybiras
salah sorg biras lagi
menyediakan mee kuah

Nurul Izzaty
cucu ibu mertua saya yg keberapa entah lah
cucu dan cicit dah hampir 60 org..

32 comments:

  1. wah seronoknya tengok banyak makanan... dan pasti lebih seronok lagi kalau berkumpul family ramai2 macam ni...

    ReplyDelete
  2. kak, hari tu saya jumpa nasi ulam kat kuala kangsar. tapi tak jadi beli sebab akak penjual tu kata, biasanya orang perempuan je yang makan nasi ni...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah, seronok kan berbuka puasa ramai-ramai ni :)

    ReplyDelete
  4. seronoknya potluck beramai2 yer kak.. nasi kerabu tu tak tahan.. fav ever ;)

    ReplyDelete
  5. meriah btul kak buka posa camnie..bermcm2..mesti tak muat perut kan...hehhe

    ReplyDelete
  6. Seronoknya kak kamsiah, macam2 juadah yang menyelerakan, Alhamdulillah sambil iftar kukuhkan ukhwah..

    ReplyDelete
  7. best kan wat pot luck mcm2 menu dpt rasa ;p

    ReplyDelete
  8. wah mewahnya makanan keluarga berbuka...sedap2 semuanya...

    ReplyDelete
  9. Seronok bila dapat berkumpul sekeluarga besar beramai-ramai, teruatama berkumpul ketika berbuka dan raya.

    Terasa kemeriahannya.

    ReplyDelete
  10. sedap2 semua makanan.. mesti seronok kumpul ramai2. tun tunggu dkt2 nk raya baru la ramai sket kt umah, semua duk jauh2.

    ReplyDelete
  11. menarik ..
    dapat merapatkan lagi silatulrahim antara saudara ..

    ReplyDelete
  12. kurang birunya nasi kerabu tu kak..hihihihih

    ReplyDelete
  13. i love nasik kerabu! Dan telor masin tu wajib!

    ReplyDelete
  14. meriah dgn kaum kerabat & meriah dgn makanan jugak. kompom best!

    ReplyDelete
  15. bestnya sekali-sekala ber potluck, banyak jenis makanan boleh rasa.

    ReplyDelete
  16. wahh.. bermcam2 juadah. yg plg best nasi ulam dan kerabu tu

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah..memang seronok berbuka puasa ramairamai,menu pun semuanya sedap2..:-)

    ReplyDelete
  18. wah mesti meriah iftar di kampung kan

    ReplyDelete
  19. Happening.. seronok berkumpul reramai macam ni..

    ReplyDelete
  20. huu meriah nya kira pot luck la nii... tengok agar-agar bandung tu....sdap sgt, my faveret masa budak2...

    ReplyDelete
  21. best..best..buka posa ramai1 ni..
    saya belum ada kesempatan berbuka keluarga bersama family..huhu

    ReplyDelete
  22. Assalam Kamsiah,
    salam kenal & kunjung balas,..
    salam ramadan juga buat sis sekeluarga.. disini banyak juga recipe2 yang best2 juga..kita follow sis juga ya..:)

    ReplyDelete
  23. Ui, meriahnya makan ramai2..lauk pun menggiurkan..slurpp

    ReplyDelete
  24. nasi ulam, nasi kerabu my peberet.syiokknya kak berkumpul reramai ceng gini kan :)

    ReplyDelete
  25. Wah menarik potluck sini. boleh kongsi menu.

    ReplyDelete
  26. Seronoknya buat pot luck camni kan. Meriah.

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.