21 July 2014

Menahan Kesakitan

Orang lain dok tayang biskut raya segala bagai
kat sini dok tayang ubat2an

Saya ni jenis kalau sakit sikit2
biarkan ja...
dgn harapan akan sembuh sendiri

tp setelah 3,4 hari tak sembuh2 jugak
malah makin kronik
terpaksa jugak jumpa doktor

Sakit pinggang yg melarat hingga ke paha dan betis
hingga rukuk solat pun 'ala2 ja'
sbb tak boleh tunduk

"You nak suntik atau ubat ja..?" tanya doktor
"Dua2 Doktor...kalau ubat saya bimbang kesannya lambat sedikit.."
hmmm RM140 utk satu suntikan dan ubat2an

Alhamdulillah dah ok sikit
 Dan saya jugak cuba mendapatkan khidmat tukang urut bertauliah
sayangnya dari Ahad hingga esok(selasa)
dia telah dibooking

"Chek nak urut..sakit apa...?" mesra dan ramah Hajah Fatimah tu..

"saya sakit pinggnag..sakit urat..dulu bersalin operate.." kata saya..

"lps operate..ada makan apa2 ubat tak..? tanya beliau lagi..

"takde hehe...cuma makan ubat yg diberi pihak spital.."

"ooo tak boleh la cheq oiii..yg tu cuma antibiotik..ubat sembuh luka..
bkn ubat utk mengecutkan rahim,urat2..
haaa dah tu langsung tak berurut...
makan mcm2...4,5 tahun dah sakit2 baru nak berurut..bla bla bla.."

Saya kena sound free dek tukang urut...


36 comments:

  1. Semoga cepat sembuh Kamsiah..
    Sakit ni bila dah meningkat umur baru dtngnya Kamsiah.. Mak akak selalu juga bising bila tak jaga pantang..

    ReplyDelete
  2. kak kam...hajah tu dok mana kak???
    sengkak rahim ke boleh?

    ReplyDelete
  3. Semoga Kam cepat sembuh. Episod kak dah berlalu. Kak pun harap dapat berpuasa sampai penghujung walaupun tahun ni tak dapat nak pecah rekod tahun lepas. Dapat puasa penuh sebulan.

    ReplyDelete
  4. tak pe la kamsiah..kena sound free..yang penting kamsiah sembuh sepenuhnya..tak sakit2 lagi.
    acik dulu operate jugak..tak mkan ubat jugak..tapi masa anak kedua dan ketia..acik berurut..walaupun acik memang tak mkan ubat2an jamu2 tu..tak lalu..
    tapi beurut acik pegi sebulan sekali.
    tapi sejak 98 tak berurut lagi dah.

    ReplyDelete
  5. moga akk cepat sembuh....bestkan dapat berurut...

    ReplyDelete
  6. Oo ye ke. Akk pun sakit pinggang gak ni. Dok sapu myk panas setiap hari. Ok la sikit.

    ReplyDelete
  7. Biasalah org tua membebel dia sebab nasihat.. harap cepat sembuhlah sakit pinggang tu.

    ReplyDelete
  8. semoga cepat sembuh..gabungan moden dan tradisional, InsyaAllah, mujarab..

    nak raya nii..elakkan dari mengacau dodol..

    ReplyDelete
  9. alaa..kesiannya...boleh bayang bila sakit di bulan puasa ni..kita pon baru lega sakit gigi..huhu..

    take care yer..

    ReplyDelete
  10. Kak, jangan lupa x-ray di hospital juga yer...Takut2 ada masalah slip disc macam hubby saya...

    ReplyDelete
  11. saya pun bersalin operate kak.. sekali2 terasa lenguh2 pinggang kalau duduk lama. kesan bius epidural memang lama kan.. huhu
    semoga cepat sembuh kak

    ReplyDelete
  12. salam kak...oh sakit tuh kesan drp bersalin dulu yer...moga akak cepat sembuh yer..inshaallah..
    sy nie pun takder jugak berurut atau amek ubat...cuma bertungku sendiri jerlah..risau jugak nanti..:)

    ReplyDelete
  13. takut jugak kut slip disc.go for thorough checkup.

    ReplyDelete
  14. Moga cepat sembuh hendakNYA..
    Saya pun ada masalah sakit pinggang.. sesekali kena tapi bila kena sakitnya nak buat apapun tak selesa.

    ReplyDelete
  15. kalau di Klang bolehlah saya tunjuk mana tukang urut yg bagus.

    ReplyDelete
  16. harap Kam dah ok, moga cepat sembuh sepenuhnya. Hehe..sound free ye, klu urut free pun ok jgk kan Kam.

    ReplyDelete
  17. moga cpt la reda sakit tu ya kamsiah..saya pun penah kena dlu xleh bergerak,g klinik kena inject satu jarum terus baik...

    ReplyDelete
  18. Keshan akak, mesti terganggu segala urusan dan ibadah. Semoga akak segera sembuh... Insyaallah, dgn usaha dan tawakkal, akak akan sembuh...amiin.

    ReplyDelete
  19. betulla apa tukang urut tu kata.kalau sakit pinggang ada kaitan dengan peranakan kita. mungkin Kam ada angkat brng berat, peranakan melorot pun menyebabkan sakit pinggang.apa2 hal pun jumpa doktor pilihan terbaik..:)

    ReplyDelete
  20. kalau sakit pinggang tu tak cukup dengan mkn ubat je kan kak..pelu juga pegi urutan traditional..so skrg mcm mana rasanya..dah ok sikit x. Semoga kak Kham cepat sembuh

    psst : kalau kak Kham nak Kad Raya dari JM boleh email alamat ye

    ReplyDelete
  21. saya juga kerap sakit pinggang
    tapi bukan sebab bersalin operation
    doktor kata nerve
    memang tiap kali jumpa doktor
    soalan yang sama diaju
    tapi saya takut kena cucuk, biasa ambil pain killer aje
    kalau berurut baru okay sikit

    ReplyDelete
  22. cepat sembuh ye kak kam..
    semoga kak kam sentiasa sihat & ceria hendaknya, :)

    ReplyDelete
  23. harapnya sekarang dah semakin baik kak..
    Adoi, tahan telinga aje la dgn tazkirah free dari tukang urut, ekekekek

    ReplyDelete
  24. Ucap Salam Aidilfitri , mohon salah silap dimaafi,
    Terkadang kita bicara dan menitip kata, Yang terkadang mengguris rasa, Walau menyepi seketika, Ingatan itu tetap ada. Terima kasih terus menyokong KA , Selamat hari raya, maaf zahir & batin dari KA sekeluarga

    ReplyDelete
  25. sabar dan tabah yer . semoga cepat sembuh dan terus sembuh ...aaamin .

    ReplyDelete
  26. sabar dan tabah yer . semoga cepat sembuh dan terus sembuh ...aaamin .

    ReplyDelete
  27. boleh bagi no fon tukang urut tu

    ReplyDelete
  28. Semoga Kak Kam sembuh sepenuhnya. Noe nk ucapkan selamat hari raya tuk kak kam sekeluarga dan maaf zahir batin

    ReplyDelete
  29. asalamaualiakum..selamat berpuasa ya..semoga usaha berkah. Penting tu kesihatan..duit tempat ke dua no 1 jaga kesihatan..

    selamat hari raya ya

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.