08 July 2014

Kisah Anak-Anak

Ini kali pertama si Alia ni
berjauhan dgn keluarga

Tidak seperti abangnya yg mula
'meninggalkan' rumah ketika di tingkatan 4 lagi
yg berada di SERATAS (Taiping) selama 2 tahun
dan di Matrik (Pendang) 1 tahun
dan sekarang di Gambang
tak pernah pun sikit2 nak balik rumah

Mungkin antara anak lelaki dgn anak perempuan berbeza ..


Tengok Mak nya post gambar laksa kat IG pun merenggek nak balik


 Tengoklah dia punya alasan nak blk






Jumaat lepas katanya berbuka puasa dgn YDA dan Permaisuri
Raja Permaisuri tu kan Canselor MSU
Budak comel tu anak pengiring Raja Permaisuri Agung

Alhamdulillah..
keputusan exam semester 1 memuaskan..
3.63 pointer



40 comments:

  1. Assalamualaikum akak..
    besala anak pompuan rapat dengan ibu...pasai tu dia nak balik

    Tahniah 3.63...next sem bg dpt 4.0

    ReplyDelete
  2. anak2 kalau berjauhan dgn emaknya mst merengek mcm nak duduk bawah ketiak je kan Bunda.. lagi2 nampak makanan yg dimasak emaknya.. kalau saya pn akan merengek mcm anak akak hehehe

    ReplyDelete
  3. ialah kamsiah anak ppuan akak pun macam anak kamsiah ...sikit2 nak balik...apatah lagi kalau ibunya post gambar makanan.
    tahniah ...dpt result cemerlang

    ReplyDelete
  4. biasala tu homesick...mcm sy dulu jg heheheheh

    ReplyDelete
  5. sy duduk asrama start tingkatan 1. first time balik bercuti adalah untuk hari raya.

    syukur masa tu teknologi x macam sekarang, kalau x, sy balik tanpa kebenaran warden rasanya....

    ReplyDelete
  6. sebab ni lah saya malas post gambar menu berbuka.takut adik-adik terliur..hehe

    ReplyDelete
  7. alhadulilah...suka dengan result tu...biasa la anak anak homesick..anak anak kat cni pown sama...anak anak dlu generasi beberapa tahun dulu jiwa kental skit...yang kebelakangan nie...boleh dikatakan tiap hujung minggu nak balik dengan pelbagai alasan diberi...

    PS...saja je nak join akk...bukan susah pown...cuma da dua pilihan jerr...xlelaki, perempuan lah...hehhee...

    ReplyDelete
  8. comei jer alasannya nak balik kan..hihi..

    ReplyDelete
  9. Masakan ibu kan yang paling sedap dlm dunia..(^_^)

    ReplyDelete
  10. anak manja maklum..... jd nyer dpt ke dia balik umah kak dh merayu2 tuh? hehehe tp alhamdulillah keputusan nyer walaupun anak manja ttp tip top

    ReplyDelete
  11. Alhamulillah tahniah Alia,samalah anak ana pun di kuala pilah tu,kali pertama berjauhan sampai hari ini tak sanggup nak posting juadah kat FB atau IG sb terfikir apa yang dia makan kat sana..hehe

    ReplyDelete
  12. rindu kat mak kann., mak x rindu kat anak dara keeww., kihkih2

    ReplyDelete
  13. byk betul alasan die ye kan akak...biasalah anak perempuan selalu mcm tu kan:)

    alhamdulillah keputusan yg cemerlang!tahniah!

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum kak..
    hehe.. comel si alia..saya pun dulu kerap nak balik.. macam2 alasan bagi time tu.. haha

    ReplyDelete
  15. Anak perempuan manja sikit dengan keluarga. Kalau boleh memang nak balik duk bawah ketiak mak aje :) Saya pun dulu macam tu tapi lepas pandai bercinta kat uni dulu, tak teringat pulak nak balik rumah jek :)

    ReplyDelete
  16. walaupun berjauhan tapi tahniah dengan pointer yang dapat..;)
    seronok baca entry ni.. macam2 alasan dia bagi sebab nak balik.. hehehe..

    ReplyDelete
  17. salam

    kita yg lelaki asyik nak balik jer..tapi balik sendiri..naik train..
    yg perempuan tak adalah nak blik sgt..puasa pun hujung2 balik..masa nak dkt raya..

    anak manja..

    ReplyDelete
  18. Mungkin ada betulnya anak perempuan macam itu. Sebab kakak dpt rasakan kita pun macam itu juga kan. Dah kawen ni pun rindu bukan main dgn org tua bila tak balik...

    ReplyDelete
  19. biasalah tuh kak ..anak pompuan cepat homesick sket..takper itu tandanya dia ttp ingat kat family ..:)

    ReplyDelete
  20. beria listkan sepuluh alasan... rindu sgt kat masakan akak tu...
    Tahniah... tingginya pointer...

    ReplyDelete
  21. alahai malu pulak saya..
    sebab dalam kes saya, anak lelaki yg tak serasi duduk asrama..
    nak balik..hihi

    p/s coklat dari istana tu..best!

    ReplyDelete
  22. Nak balik sbb masakan maknya sedap :-)

    ReplyDelete
  23. anak perempuan lebih rapat dgn emak dan selesa di rumah.anak lelaki lebih rela naik bas dgn kawan dari di hantar dgn kereta..

    ReplyDelete
  24. Alahai.. comelnya alasan nak balik rumah..hehehehe..

    Salam kenal kak..

    ReplyDelete
  25. hihi..seronok baca catatan Kam tentang Alia, tersenyum sorang-sorang.

    Alhamdulillah dalam rindu2 tu, result exam bagus!!!

    ReplyDelete
  26. sungguh fikir alasan tu..:)
    jelebu tu..bahaya.

    ReplyDelete
  27. alhamdulillah.. cerdik-cerdik anaknya...

    anak perempuan memang sikit-sikit nak balik.. duduk kat rumah lagi best dari asrama/rumah sewa.

    Nanti dah kawen pun teringat mak ayah..haha

    ReplyDelete
  28. alahai ... anak manja nak bermanja lah tu ... heh heh

    ReplyDelete
  29. Nak kata lagu mana lagi...anak pompuan memang cam gitu. Rindu-rindu jer tapi tade lah sampai nak betul2 balik pun... :) Tahniah, semoga sem depan lebih cemerlang lagi!

    ReplyDelete
  30. Alololo...manjanya. Sedap plak tgk laksa tu ☺☺

    ReplyDelete
  31. Salam kak...

    Biasa la tu anak pompuan... Hehe... Saya dulu pun memang dok berjauhan dgn family... Sek men & matriks dok jauh... Pastu dah serik, so pilih u yg dkt2 umah je, amek UM... Skrg dh kawen dok jauh balik... huhu

    ReplyDelete
  32. kalau saya tengok laksa tu
    saya pi terkam naik bas teruih balik hehe..
    congrats resultnya cemerlang
    alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  33. Kebetulan 3 anak2 saya yg belajar kat luar tu semuanya lelaki, jadi rasa rindu nak makan masakan mak tak terasa sangat kot...

    Baguslah pointer 3.63. Kalau nanti dah up pointer sampai 8, boleh try apply biasiswa pulak....

    ReplyDelete
  34. Tahniah ya .. pandai anak akak.. lega sangat ya..

    Beriya menyenaraikan 10 alasan ya.. hihi.. menunjukkan makanan ibu sedap samgat tu. Mmg kena bg balik jugalah nampaknya..

    ReplyDelete
  35. Wahhhh hebatlah pointer. Tahniah yee :') . Alasan nak balik tu takleh bla. haha

    ReplyDelete
  36. salam k.kamsiah..
    hehe..rengekan anak yg manja..pengubat hari ibu..ye dak..?

    alhamdulillah..pointer yg bagus.. keep it up

    ReplyDelete
  37. Salam kamsiah,
    Tinggi pointer . Dh masuk kategori anugerah dekan tuh.
    Klu blh mainten PTPN blh free.
    Aby dh 2 kali solat d surau tu

    ReplyDelete
  38. hehehehe..byk btul alasan dia nak balik kan

    ReplyDelete
  39. alasan munasabah nak balik tu.hihi
    alhamdulillah.tahniah :)

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.