06 April 2016

RM 5K Percuma...??

Agak lama membiarkan blog sepi tanpa berita
Entah mengapa mood menulis bagaikan menghilang
tak timbul2...

Dua tiga minggu lepas
saya menerima panggilan dari 'private number'

Memperkenalkan dirinya sebagai HJ XYZ(saya lupa sebenarnya)
dari Syarikat XXX..(syarikat telco)

"Saya nak ucapkan tahniah pada Cik
no hp Cik berada dibarisan ke 3
yg layak memenangi hadiah bernilai 5K.."

"Tapi saya tak masuk apa2 peraduan atau apa2 pun En.."

"kami tak menganjurkan sebarang peraduan
ni sbg penghargaan syarikat kami terhadap kesetiaan  pelanggangnya..bla bla bla.."



"Mcm ni la Cik..
cik pakai akaun bank apa sekarang.."

Dah tau satu perangkap
saya malas nak layan

"err saya takda akaun bank"

"so mcm mana kami nak bankin kan duit ni..rugi tau.."

"tak apalah..U ambil ja kat u 5k tu
kalau 5 juta..boleh saya pertimbangkan.."hehehe
saya memutuskan talian..

Mana da company yg guna private number
utk urusan rasmi mcm tu

Kalau barang2 yg dibawah ni memang betul2 percuma
hobi saya mengisi berbagai jenis survey kat FB


 Rexona dari Woop

 Kotex pun saya dapat haha

Rexona lagi..lupa dari mana.

dari cetaphil pun dapat

11 comments:

  1. wow 5k rugi tolak tu khamsiah heh..heh..diaorg ni mnjerat org je kjanya.

    ReplyDelete
  2. Betul tu Kamsiah..
    Banyak sangat perangkap sekarang ni..
    Hihihi barang2 macam tu percayalah sykt nak bagi percuma kan :D

    ReplyDelete
  3. senang je orang nak menipu sekarang ni kan..

    ReplyDelete
  4. Tu a.l.mana ada orang suka2 ati nak bagi 5k pilih random2 gitu je..hahhah..

    ReplyDelete
  5. Semakin kerap pula call2 menipu cengginie..

    ReplyDelete
  6. Nak kelentong pun kenalah tengok org hahaha..
    Cetapil tu bagus kan. Untung dpt foc..

    ReplyDelete
  7. Part tanya akaun bank tu yg beno nya menipu kan.
    Bagus tindakan kamsiah tu...
    Tak munasabah kan orang senang2 nak bagi kita duit beribu2'pulak tu.

    ReplyDelete
  8. Senangnya nak cari duit skrg...
    Berhati2 lah kita...

    ReplyDelete
  9. Makchaq kerja bahagian jenayah komersial.. memang macam-macam cara orang menipu... tapi bila nak jadi/nak terkena, orang cerdik pandai pun ada yang tertipu... sampai makchaq terfikir.. macam mana la mangsa boleh percaya dan terpedaya...

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.