30 April 2014

WW :Udang,Ikan,Kerang

Kampung Sg Udang,Kedah

merah bagaikan udang kena bakar
(kolam penternakan udang,Langkawi)

Lumut
jangan ditanya replika ikan apa
kerana saya tak mengenalinya
 yg ni..pun tak kenal jugak..
(tau makan ja)

makan seafood kat Teluk Tempyak,Penang...sedapppp..

43 comments:

  1. cheqna pelik..apesal kak buat WW???hahaha..cheqna silap..mati2 ingatkan hari ni khamis...almaklumlah esokkan cuti...hahaha..biasa khamis kije jumaat cuti...hahahahaha

    ReplyDelete
  2. AAssalamualaikum Yong, waahhh interesting ni, nak cari tempat ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Perak banyak tempat2 yg ada replika mcm ni,kan...

      Delete
  3. geram nengok repilika udang galah beso tuh kak... kalu dpt lah sekor tuh mau tahan berapa hari baru abis heheheh...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum akak...besarnya 'Udang'.

    ReplyDelete
  5. Wah! udang merah tu nampak sungguh menyelerakan! Sewajarnya replika diletakkan sekali nama binatang tersebut barulah ada penyampaian disitu...

    ReplyDelete
  6. Assalam Akk... cantik2 replika seafood tu...paling cantik udang tu.. :)

    ReplyDelete
  7. Kat Melaka pun kalau tak salah ada tempat nama Sungai Udang jugak...

    ReplyDelete
  8. Bila kakak tengok replika dia pun dah dapat agak mesti tempat seafood ni.
    Kalau dpt makan seafood fresh puashati..

    ReplyDelete
  9. Kalaulah semua tempat diwajibkan pasang replika macam ni..boleh bayangkan...

    ReplyDelete
  10. besornye..lagi best udang tu..kalo boleh mkn perrgghh ...hahaha...

    ReplyDelete
  11. seafood selalu jadi idaman Kam, kalau ke Penang atau Langkawi, mesti nak cari seafood, malatop!!

    ReplyDelete
  12. 3 landmark seafood di 3 tempat berbeza... Kam kena beri alamat lengkap nanti senang kami menyusul :) esp lokasi 1 tu... foto 3 tu ikan marlin @ swordfish

    ReplyDelete
  13. wah seronok jalan2 tu yer... makan sea food kat sini mmg bestlah !

    ReplyDelete
  14. Udang mmg kegemaran.. masak apa pun takkan menolak.. cuma udang batu mcm dlm gmbar tu je tak makan.. mau patah gigi huhu.. Salam Rabu kak Kam.. :D

    ReplyDelete
  15. Assalam..bestnyer makan2 seafood yer kak...saya kena pantang utk sementara..muka tgh gatal2..huhuhu

    ReplyDelete
  16. Wa..bestnyer kak.. mcm2 haiwan laut ada hehehe.. geram nengok udang tu kak!! Sha mmg antu seafood!!

    ReplyDelete
  17. Macam best tempat nii...ikan tenggiri kot..

    ReplyDelete
  18. Bertuahh ikan2 tu.. ramai tul nak bergambor dengan dia... hehehe.. glamerr ekk! :D

    ReplyDelete
  19. Di mana ada sungai, di situ ada udang... Sebab tu kot Sungai Udang ada di banyak negeri - di Kedah, Pulau Pinang, Melaka, Selangor ada tempat nama Sungai Udang.......

    ReplyDelete
  20. Sedapnya... rasa macam nak pergi makan seafood lagi kamsiah :)

    ReplyDelete
  21. Ikan Layar... (pandai2 jer saya ni)
    Dah letak dah seafood in my to-eat-list sebelum bertarung beranak berpantang hehehehe.

    ReplyDelete
  22. saya dok penang saja tapi x pernah lagi ke teluk tempoyak..

    ReplyDelete
  23. ikan aya ke tu kak
    buat singgang sedap kan..
    yang last tu memang sah la kerang hehe :)

    ReplyDelete
  24. Kalau nanti kak kam ke Lumut lagi, singgah ke Muzium Siput Teluk Batik...banyak replika hidupan marin kat situ

    ReplyDelete
  25. kt telok tempoyak tu ..
    ultra man dengan helikopter ada lg tk ..
    esok .. insyaallah makan kt tioman ..
    lg banyak keperbagaian ikan

    ReplyDelete
  26. Mesti banyak udang yang best-best kat kampung ini.

    ReplyDelete
  27. tak perasan pula kerang tu masa pergi teluk tempoyak…
    Saya pun tak kenal ikan2 tu kak… tahu makan jer… hihihi

    ReplyDelete
  28. byk juga replika ikan di negara kita kan? besar2 pulak tu.
    satu lagi yg besar di kota kinabalu dekat pasar filipina..

    ReplyDelete
  29. ingat kak Kamsiah makan makanan laut tadi..hihi. Replika pun cantik juga

    ReplyDelete
  30. klau fresh masak apa pon sodaap ksb

    ReplyDelete
  31. sini memang tempat orang makan seafood ke kak??saya dah laa jenis tak makan seafood..hehehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  32. salam k.kamsiah...


    hehe..nampak cam ikan parang dgn tamban, sekoq lgi tak tau ikan apa..
    oh seafood...my peberet toooo :)

    ReplyDelete
  33. yg tempat ikan tu noe ada pegi...yg dua lagi tu x penah sampai lagi..

    ReplyDelete
  34. Bestnya bila dapat jalan-jalan macam ni. Saya pun jenis yang makan aje, tapi asal usulnya banyak tak tahu pun.

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.