15 April 2015

Kilat Dan Petir

Boleh dikatakan hampir setiap hari
hujan akan turun membasahi bumi
berserta kilat dan petir
hujan yg teramat lebat

Biasanya bila hujan mula turun
saya akan  cepat2 off kan PC...
dan cabut plugnya..

4,5 hari lepas
guruh berdentum dgn teramatlah kuatnya

dan seperti dijangka..line streamyx pun 'hang'
utk beberapa hari


kata anak saya yg sekolah menengah tu
kelasnya tercabut bumbung
so terpaksa mengunakan Bilik Tayangan
dan kerusi batu turut terpelanting..

15 comments:

  1. cuaca sekarang tak menentu, adakalanya panas terik sehingga petang dan ada masanya hujan tiba-tiba disusuli dengan angin kuat. semoga kita semua dalam lindungan Allah swt. amin.

    ReplyDelete
  2. samalah kak sini pun, macam biasa memang ana cabut plug dan cabut juga line modem dr telefon,serik dah modem kena petir :)

    ReplyDelete
  3. LA NI MMG HUJAN LEBAT DGN PETIR SELALU...

    ReplyDelete
  4. kaknoor pun pernah sekali kena, dok rilekss je kat depan tv, tau2 yg dlm bilik punya plug hangus sbb laptop on masa tu, skrg baru serik, dgar je guruh mmg berlari2 tutup haha

    ReplyDelete
  5. Saya boleh tahan dengan hujan lebat tapi kalau petir... tiba-tiba pengalaman ngeri masa kecik melihat kematian akibat dipanah petir membuat saya kecut perut!

    ReplyDelete
  6. Di Pulau Pinang ada yang dikatakan terkorban terkena kilat. Jika berlindung di tepi jalan mati kan telefon

    ReplyDelete
  7. Cuaca sekarang ni tak menentu kan akak..moga2 keadaan ni tak berpanjangan..sama2 kita berdoa..

    ReplyDelete
  8. kat cni ptg2 mmg la ada petir n ujn lebat.hish smpai tercabut bumbung tu!

    ReplyDelete
  9. btl tuh kak... kami yg duk atas bukit kadang seram kalu hujan lbt sgt sbb tkt pokok2 tumbang merentang jln nk trn ke bwh

    ReplyDelete
  10. Assalam kak,
    kan3
    kilat petir sekarang ni scary jer
    angin pun macam ribut kan3

    ReplyDelete
  11. Cuaca sekarang semuanya ekstrem! Kalu panas...panas sangat, kalau hujan...lebat sangat, kalau ribut...dah macam taufan. Semoga kita semua selamat.

    ReplyDelete
  12. pernah dengar dentuman petir hntam pokok kelapa..macam perang..nauzubillah

    ReplyDelete
  13. bila hujan lebat + guruh dan petir, I akan duduk diam2 kat satu sudut.. takut..

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.