19 November 2012

STPM...Streamyx & Sibuk bagai....

Salam
Hari ni anak kedua saya
mula menghadapi STPM
8-11 pagi...paper Pengajian Am 2
semoga kamu dan rakan2 dipermudahkan segalanya
(..mak tahu kamu berpuasa hari ni...)

bersama 2 bff nya..digelar 3 stooges


Kes Streamyx

Saya telah menjadi pelanggan Streamyx hampir 13 tahun
dari zaman dial up
up grade tah berapa kali dah...

kemudian pasang WI-FI kat rumah
bermula lah masalah
DSL astik blinking memanjnag
2 minit guna...kemudian putus...
10 minit kemudian ok...kemudian putus

jgn kata saya tak report
tp bila technician TM datang
belek2 sana,sini..
check kabel
semua ok...

"ni bkn masalah kt umah akak.." katanya

saya 'korbankan' telefon rumah
buat direct connection

oklah 2,3 hari

lepas tu masalah lbh teruk melanda

internet akan putus sekitar jam 9 pagi
dan hanya ok semula jam 12 malam nanti
SETIAP HARI...

saya buat report lagi khamis lepas
mcm biasa
TM hantar techniciannya datnag
belek2...

"ni bkn masalah kat rumah akak ni
masalah line tak stabil.
takpe saya balik check kat port kami..."

janji tinggal janji
masalah tetap saya hadapi...

kerana masalah itu
saya jrg dapat ber BW ke blog kekawan

dan bil tetap sama
tiada sesen diskaun..!!
<
<
<
<
esok 20 hb
Insya Allah mak mertua saya
akan tiba di Penang Airport
balik dari tanah suci

24 hb-kenduri dirumah abg ipar
27 hb-besday Tasha



22 comments:

  1. wak pon bengang kalo kekadang line tenet X keruan jgaukkk.. uuhHuu

    ReplyDelete
  2. Selamat menghadapi peperiksaan untuk anakanda. Semoga menggemgam kejayaan yang cemerlang nanti. :)

    Kakcik dah tak guna streamyx tapi beralih kepada Unify. :)

    ReplyDelete
  3. Wassalam...

    Selamat menghadapi peperiksaan STPM buat anak Kamsiah dan rakan2nya...

    Memang bengang kan Kam, kalau line ada masalah, tapi bila report masalah tak selesai jugak!

    ReplyDelete
  4. Makchaq masa guna streamyx pun selalu slow n x dak line, la ni tukaq guna unifi pulak, ok sikit, tapi kalau hujan kadang2 takdak line jugak..

    Semoga Alia berjaya cemerlang, selamat pulang kepada tetamu Allah dan selamat hari jadi Tasha

    ReplyDelete
  5. Askum.. Smoga anak akak bjaya dlm peperiksaannya. Berkat doa semua tentu dia dpt jwb dgn baik.
    Kes tm ni, saya pun tumpang geram ye.. Pguna tm mcm akak saya n mak mtua sy pun selalu komplen ttg msalah mcm ni.

    ReplyDelete
  6. Moga anak akak dan semua yang menghadapi STPM mampu menjawab dengan tenang dan moga berjaya hendakNYA..

    Baru-baru ni ai pun menghadapi masalah dengan line internet ni.. bayar tetap kena bayar.. :(

    ReplyDelete
  7. kamsiah..dpt dibayangkan suasana bila ada anak exam di rumah. semoga semuanya berlangsung dalam keadaan tenang...baik si anak mahupun si ibu.

    p/s keadaan yg sama juga kamsiah area rumah saya. dalam sebulan 2x kadang2 org TM mai check.

    ReplyDelete
  8. Anak periksa ibu rasa berdebar sama. Begitulah biasanya. Moga diberi ketenangan menjawab soalan.

    Streamyx kakak guna dari dulu hingga kini alhamdulillah ok.

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah setakat ni x hadapi lagi masalah sebegini..

    ReplyDelete
  10. melampau TM....

    good luck untuk anak akak!

    ReplyDelete
  11. semenjak dua menjak ni mmg cam tu la kak.. kat rumah pun cam tu.. ntah ape penyakitnya.. kadang tu geram gak..

    ReplyDelete
  12. TM, kadang-kadang dorang buat keje sambil lewa aje.

    Gud Luck utk 3 stooges !!

    ReplyDelete
  13. Good luck buat anak akak. moga berjaya dlm STPM nya..

    Akak mungkin perlu buat betul2 official compliant..jumpa manager, tulis dalam akhbar, FB...kena gegar betul2 TM ni..kita customer, kita ada hak atas setiap sen yg kita bayar

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum dan salam perkenalan..

    Gud luck utk anak akak..

    Pasal streamyx tu,akak kena hantar emel ke TM tu sendiri, CC ke tribunal pengguna dan pengaduan am..cerita kan segala yang terperinci masalah akak tu, dari mula rosak sehinggalah sekarang ni selagi masalah tak settle..
    insyallah akan ada tindakan segera dari TM.. kalau akak kol 100 utk komplain..dorang tkleh wat apa pun.. just send report pada technician je..
    saya tak ingat emel yang pernah saya hantar pasal problem camni gak..tapi akak boleh kol 100 mintak emel orang berkenaan..
    cubalah..mungkin akan ada tindakan lain yang akan d buat.. :)

    ReplyDelete
  15. semoga berjaya harungi cabaran STPM ya bagi anak kamsiah tu, banyakkan sabar...insyaallah akan selesai masalah dgn usaha. Sibuk juga ya..apapun jaga kesihatan dan selalulah tenang..

    ReplyDelete
  16. salam kamsiah ..
    semoga dipermudahkan anak kamsiah dalam peperiksaan STPMnya,
    nak yg jnji ditepati ..
    pilih la BN ...
    ha..ha..ha...
    apapun .. semoga ibadat haji mak mertua kamsiah diterima allah swt ..

    ReplyDelete
  17. Good luck utk anak akak..mmg tension bila streamyx wat hal ni

    ReplyDelete
  18. IM pernah ambil STPM melalui kelas malam. cuma dapat 1P jer...

    ReplyDelete
  19. Sy paham masalah akak...
    Sy mula2 umah ada internet guna dial up tm.net...mmg byk kelemahannya.
    Bila dh masuk streamyx...ok tp wayar kabel pulak kerap kena curik. Tp skang ni Alhamdulillah laa bila pokok berhampiran tempat selalu terjadi kes wayar dipotong tu dh ditebang. Cuma bila musim ujan...ia macam astro pulak!! Asek kena reset aje kalo nk bg ok semula, mm..

    **Semoga alia sukses dlm stpm nya ni....

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.