28 January 2014

' Snow' Sana Sini

Kek yg tengah hot skrg

saya pun tak mahu ketinggalan 
merasa 'salji' ni

kek cheese meleleh
a.k.a snow cheese cake

beli dulu...
then kalau sedap di tekak anak beranak
baking sendiri





perisa pandan,kopi,coklat,vanila dan straberi
dah plan nak membaking sendiri dan
tabur cheese sebanyak mungkin..:)

43 comments:

  1. sedap kan kek ni,
    saya pernah dapat yang arasa dia
    tak manis sangat tapi lemak berkrim,sedap kak..yang ni pun nampak mengancam :)

    ReplyDelete
  2. acik memang huat sendiri ni kamsiah..tapi nanti nak order ngan mummy zzz juga ni..

    ReplyDelete
  3. Salam K.Kamsiah..

    huhuh.. mmg meletop2 nama cheesecake leleh ni..
    tak dpt merasa lagi :)

    ReplyDelete
  4. wahh..sedapnya kak..saya tak sempat lagi nak buat sendiri..

    ReplyDelete
  5. tengok pun dah terlioq dah ni kak oiii...hu hu hu...

    ReplyDelete
  6. wah banyaknye beli... sedap nampaknya tuu

    ReplyDelete
  7. tihara-memang kek ni kurang manis sikit..tu yg akak rembat banyak tu

    acik erna-ni daddy zz punya penangan la..asyik dok tayang yg mommy zz jual hehe..sayangnya saya dok jauh..takleh dipos2..


    Cm shlem-sekali makan..nak lagi..dan lagi..

    Sura-mmg sedap..sbb tu tengah meletoppss skrg.

    Farah-cepat2 beli..kalau malas nak baking sendiri hehe

    Izan-bila makan.tak terasa dah licin sebekas...

    ReplyDelete
  8. Meleleh air liur akak tengok kek cheese meleleh ni Kamsiah... Belum pernah rasa lagi ni.. tapi macam nak cuba buat sendiri jer :)

    ReplyDelete
  9. Wah kak... meleleh lak idah menengoknya.. hehehe... macam2 perasa ada tuue... :D yummy

    ReplyDelete
  10. saya pon tak pernah lg merasa cheese meleleh ni..tengok yg akak beli ni tergoda juga nak mencubanya, nampak sedap tu..:)

    ReplyDelete
  11. wah mmg nampak sedap sgt ni.. meleleh air liu tgk hehehe

    ReplyDelete
  12. 5 bekas tu akak beli ke? or akak dh bt sndiri?

    ReplyDelete
  13. Amboi kak...banyaknya jenis utk dirasa...meriah!

    Mmg sedap ni...mkn x hingat bila dah msuk mulut tu...

    ReplyDelete
  14. banyak yang dah merasa kek ni.. saya pon belom rasa lagi. tapi rasa macam nak buat sendiri :D

    ReplyDelete
  15. tengok orang dok layan kek tu tapi saya masih tak terbeli-beli lagi.. walhal mommyZZ tu takdelah jauh mana.. hehehe..

    ReplyDelete
  16. nanti dah buat share toturial nye yer.. nampak sedap sangat..

    ReplyDelete
  17. Buat sendiri boleh makan sakan2 kak.

    ReplyDelete
  18. Kalau sekali makan sebekas mesti sedap betui ni...
    Cantik pulak tu..

    ReplyDelete
  19. aku bukan peminat kek, tapi peminat aiskrim hehe

    ReplyDelete
  20. hihihihih..

    Sebekas macam tu berapa RM kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rm6 satu...fiza buat rm12 ya..tp tupperware besar punya,kan..

      Delete
  21. saya kena buat ni kalau nak makan,anak-anak ramai,kalau ada cheese lagi laku ni...

    ReplyDelete
  22. kek ni memang femes skg! tp nina xpernah pun try. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. nina nanti lps bersalin...lama kena tunggu baru boleh makan keke..

      Delete
  23. Belum makan lagi dah meleleh habis...terliur!!

    ReplyDelete
  24. waa Kam..ummi pun termimpi-mimpi kek ni, buat ye Kam, nanti share resipi ye, kalau nak share kek pun boleh juga, hik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn mimpi ja ummi...sekali rasa..mesti repeat order hehe

      Delete
  25. saya tak permah rasa lagi
    cam ngeri dengar nama dia =)

    ReplyDelete
  26. saya selalu ketinggalan tang kek terbaru...
    cam juga durian crepe dulu, heee..
    tak pe..nanti saya cari, tqvm

    ReplyDelete
  27. memang tengah hot cake ni.. bagi penggemar cheesse, mesti suka.. tapi, pada yang biasa-biasa je, mungkin akan rasa muak kot?.. setakat ni, Ros tak pernah rasa lagi.. tak tahu rasa dia macam mana?..,

    ReplyDelete
  28. Kalo ramai ahli keluarga yg suka...baik ler buat sendiri, kan kak..
    Tambah pulak anak dara akak tu kan suka mem'baking'...hehe..berbaloi.. puas makan..

    ReplyDelete
  29. saya dah cuba buat, tapi tak cukup melelh… rasa mmg mabeles… nanti nak cuba lagi :)

    ReplyDelete
  30. Fuhhh mmng sedapkan kek ni..saya pernah beli sebekas ngan kawan..kononnya nak cuba..bawak balik sekali ngap jer oleh Si kakak..yg lain berputih mata...nasib baik saya smpat cuba dulu sikit..hehe..

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.