20 May 2013

Doli Kuey Teow Goreng,Taiping

Taiping...selain terkenal dgn 
keindahan Taman Tasiknya.. dgn zoo nya
keenakan kuey teow Doli
jugak jgn dilepaskan jika berkunjung kesana

terletak di No 5,Regat Tupai,Taiping


inilah rupa kuey teow yg 
sangat femes dan sedap



mee kari yg sangat mebeles

nasi ayam










49 comments:

  1. taiping memang syurga makanan.. hehe..
    selamat pagi yea acik..hoho :)

    ReplyDelete
  2. salam...hubby saya org taiping (selama).sejak kawin mmg dia dh kenalkan doli kuey teow ni.masa tu ingat lagi dlm thn 1999 masa tu doli masih kat buka kat mapley (gerai2 tu).then bila dia dh buka restoran kami masih regular customer.suka sgt kuey teow n nasi ayam.sebelum balik kl mesti sggh makan ^^

    ReplyDelete
  3. Pernah masuk TV restoren Doli ni. Saya dengar ada cawangan nya di KL tapi tak ingat kat mana. Saya masih sekulah masa kuey teow Doli ni popular dulu. Lama dah saya tak pi Taiping, pada hal masa skulah di Bagan Serai dulu tiap bulan merendek ke Taiping. Hehehehe

    ReplyDelete
  4. nak pi makan kat sini....tq infonya....

    ReplyDelete
  5. Sejak tengok kat TV hari tu, memang teringin nak makan, harap2 satu hari nanti dapat ke sana, jalan2 cari makan.

    ReplyDelete
  6. nampak sedap.. terliur dibuatnya.. ;)

    ReplyDelete
  7. tak pernah makan kat sini. tak tau kat mana pun. dgr citernye selalu ramai org kan..

    mee kari tu nampak sedap. terliur pagi pagi tgk. dah la acik pose. hu hu hu..

    ReplyDelete
  8. Nampak sedap semua menunya kan... nantilah bila blk pegi taiping cari doli nie..heheh

    ReplyDelete
  9. Bila dah kata special kalau harga di luar 4 ringgit di situ mestilah berganda sebab tempat pun cantik dan selesa..

    ReplyDelete
  10. makanan kat atas tu nmpak sgt best dan menarik. plus lagi pic pun cantik.. geram tgk!!

    ReplyDelete
  11. nampak sedap kue teow tu. Tapi n.ayam nmpak yg akak bt ari tu lagi sedap. hehe

    ReplyDelete
  12. memang sedap! kalo boleh nak pergi selalu.. sedappp.. kuey tiaw nye byk udang beso²

    ReplyDelete
  13. Sedapnya...mmng terliur tgk...
    Hari ni puasa..kena tutup mata..huhuhu

    ReplyDelete
  14. Makchaq selau balik Taiping, lama jugak dok Taiping, tapi tak pernah lagi makan kat Doli ni.. pakchaq tak mau bawak..

    Kami makan char kuey tiaw kat Penang ja..

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum kak,saya follow semula ye...salam kenal (^_^)

    ReplyDelete
  16. waduhh... menjejes air liuo cikda... huwaaa.. sib baik tak ngandung.. hehehhe

    ReplyDelete
  17. dah lama tau pasal doli ni kat jjcm..tapi takde rezeki nak pi lagi..

    ReplyDelete
  18. waa..mcm sedap je kew tiau dia..doli ni kat taiping kat area mane ek? dekat ngan the store tak? ke dkt mane ek? saye cuma familiar kawasan the store jer..huhu..

    ReplyDelete
  19. Kena try lah nampaknya kalau nak ke sana. Hajat hati nak ke ipoh..mana tau singgah sini nanti..

    ReplyDelete
  20. saya dah 2-3 kali gi Taiping mencari kedai Doli ni, tak jumpa..huhuh...Takpe, ada rezeki, nakgi cari lagi sekali..;)

    ReplyDelete
  21. 1st time nisah dgr kedai ni..
    InsyaAllah, ada masa bolehlah jalan2 ke sini ye...

    ReplyDelete
  22. tgk gamba ni.. aduhhhh.. saya jadi lapar..

    ReplyDelete
  23. sy penah cr kedai ni kt TTDI tp syg nyer da ttp...da la sesat sblm smpi tu...

    ReplyDelete
  24. uitt..macam sedap je kuew tiow nye ni...hahaha...leleh plk air liuq ni...

    ReplyDelete
  25. hari tu saya pi Tepen, tapi tk jmpa pulak kedai makan Doli ni..rugi rasa tak pi, sebab nmpak makanan macam sedap la pulak..adussss.

    ReplyDelete
  26. Suka sangat. Dulu slalu lah gi makan kat Doli. Superb! Tapi skrg dah jarang gi ipoh, so, xdapat laa lagi. Heee

    ReplyDelete
  27. Salam KA..
    Huhu..sepanjang cma berkunjung ke Taiping tak pernah tahu pasal restoran ni..
    menu nmpak menggoda perut..harga sungguh berpatutan...

    Hmmm.. tak bleh jadi...lenkali balik taiping nk cari kedai ni.. ktiaw tu..x menahan.. :)

    ReplyDelete
  28. ooowwwhh..
    sedap ke..
    nanti kalau saya sampai sana nak cuba lah..

    (bila tu...haa.. itu yang kita tak tahuu^^)

    ReplyDelete
  29. Dulu JR tinggal 3 tahun di Taiping, tak tau pula tentang kuaeteaw ni. Mungkin sebab JR siang mkn di ofis dan malam2 malas nak makan? (maklumlah masa tu weekend husband)

    ReplyDelete
  30. Salam Kam,

    Adik Mak Aji ada kat Taiping. Kalau ke sana boleh cuba jenguk Doli ya!

    ReplyDelete
  31. semuanya nampak sedap,buat saya lapar..huhu

    ReplyDelete
  32. Nanti saya akan cuba bila ke sana.

    ReplyDelete
  33. IM suka mi kari. nanti nak bawa kawan Cina IM makan kat sana...he..he..

    ReplyDelete
  34. wauuuuuuu sedap yer...nanti ke taiping nak singgah :)

    ReplyDelete
  35. terliur pula aiza tengok kuey teow tu..

    ReplyDelete
  36. Assalamualaikum, saya singgah dan follow sini, sedap tgk mee kari tu :)

    ReplyDelete
  37. salam kenal akak, balas kunjungan n follow jgk...tq

    ReplyDelete
  38. sedapnya kak kue tiow...kat taiping plak tu, tempat mak saya jalan2 masa dia kecik2 dulu :)

    ReplyDelete
  39. assalam kak kamsiah,

    hari tu masa saya pegi mee kari tak ada...habis katanya. huhu. frust saya kak. terliur tengok pic kat sini. tapi koay teow doli memang tak dinafikan...kesedapannya. terus rasa nak terjah tepeng..huhu.

    ReplyDelete
  40. adui..merenung sejenak ..bisa gambar2 tu..terang

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.