28 May 2013

Bagaimana Mengubah Tarih Pada Gambar

Ada 'seseorang' bertanya
mcm mana lecturer dia boleh trace kalau
dia guna gambar lama utk assignmentnya
(kes tak sempat nak masak
atau malas masak la tu hehe)
-assignment gambar berbagai menu

pada yg dah tau....tak mengapa
pd yg belum tahu
ini adalah caranya


ambil  sekeping gambar dari folder


klik kanan pada tetikus anda
then dia akan keluar mcm ni
klik pada properties
kat bawah sekali tu


 haa...kan dah keluar segalanya tentang gambar tersebut
tarikh gambar diambil dan segalanya


oppss...tarikh boleh diubah..:)





nanti kita boleh tau 
guna kamera apa hehe,model apa...
DSLR cap ayam saya

36 comments:

  1. eh, tak tau pulak tarikh tu boleh edit...

    ReplyDelete
  2. Oh boleh edit yer..senanglah gitu..:)

    ReplyDelete
  3. Assalam Sis,

    Salam Kenal...Oooo betul jugakkan. Hahaha Tak terfikir cara ni.

    Apa pon saya dah follow blog akak.. Nanti follow saya balik

    Take care sis!

    ReplyDelete
  4. cap ayam pon masih mahal harganya kalau nak dibeli kak :)

    ReplyDelete
  5. wahhhh baru tau....selama ni tak tau pun...tq sis sbb share ilmu ni...

    ReplyDelete
  6. Salam Bunda..
    Cma ingatkan ape tadi..Rupenye tutorial ..
    baru cma tahu date buleh diubah! hehe...
    terimas atas perkongsian! :)

    ReplyDelete
  7. rasanya cma tersalah nama tadi.. huhu..
    sebetulnya Kak Kamsiah.. BuKan Bunda.. huhuhu...
    Maaf pagi2 penguasaan otak belum lancar.. hehehe..

    tak kisah..buleh je publish komen ni.. hihi..

    ReplyDelete
  8. Makchaq pakai kamera yg main petik ja.. kalau nak kena pulas2 tak reti..tu pun gambaq tak jadi jugak...

    ReplyDelete
  9. oh..baru tau rupanya date pun boleh ubah. memang biasa dok usha jugak dekat bahagian 'properties' tu...

    ReplyDelete
  10. Tak boleh tipu...surat beranaknye ada hehe...

    ReplyDelete
  11. oooooowwwhhh.... klu mcm 2 gambar lama leh jadi gmbr baru lah klu tarikhnya leh tukar...hehehe

    ReplyDelete
  12. eeehhhh...tarikh bleh ubah erk? xtaw plak rietta...

    ReplyDelete
  13. nice info,kecanggihan dunia digital

    ReplyDelete
  14. Assalammualaikum Sis, hu hu... semua benda ada audit trail kan... tapi kalau yg rabun IT cam saya ni kena tipu je jawabnya. Ni baru tahu hu hu...

    ReplyDelete
  15. Info yg bagus. teringat masa belajar di KL dulu, ada lecturer ciplak essay saya utk dijadikan artikelnya dlm satu journal antarabangsa. Sakit hati betul, dia minta kita buat kajian, berminggu2 cari info, makan pun terlupa, dia senang2 ciplak jadikan essay tu hak dia....

    ReplyDelete
  16. Salam Kam,

    Baru tahu hal ni, memang Mak Aji ni sedikit kabur (belum buta terus) komputer/IT ni!

    ReplyDelete
  17. Bagus kak Kamsiah... nanti boleh tukar date utk post masakan yg lama... ini kerja rajin namanya :D

    ReplyDelete
  18. nice info kak kam...cap ayam pun mahal.. :)

    ReplyDelete
  19. salam...tq share....tak tau pulak date boleh ubah hehe

    ReplyDelete
  20. Waalaikumsalam. Wahh,baru tau macam mana nk tgk details gambar & boleh ubah pulak details tuu. Hehe :)

    ReplyDelete
  21. hebat you, I ni tak terror sgt computer setakat tak buta ja..he he

    ReplyDelete
  22. tidak ada rahsia lagi diantara kita..ha..ha..

    ReplyDelete
  23. Now anythg can do can happen..betul tak.

    ReplyDelete
  24. terror akak edit mengedit ni...saya yg byk kerja ngan komputer pun tak tahu...hehe...tq atas ilmu ini...:)

    ReplyDelete
  25. Cap ayam pun x pe asalkan ada dr x de lgsg mcm sy ni.

    ReplyDelete
  26. dgn hanya satu klik, byk info yg kite dpt tahu. :)

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.