23 June 2014

Menu Epik Di HQ Restaurant


RESTORAN dan Kafe HQ Headquarters (HQ) yang terletak di Kulim Avenue, 
Taman Teknologi Tinggi Kulim (KHTP)
Dengan hidangan melebihi 60 sajian, 
pengunjung mempunyai pilihan untuk menikmati masakan mengikut cita rasa mereka. 
 Malah, sebaik sahaja menjejakkan kaki di restoran itu,
 aroma masakan ayam goreng rempah dan pulut ikan masin
 pasti mengecurkan air liur mereka yang meminati hidangan tradisi. 

 Pemilik restoran, Zulkifli Yaacob, 42,, 
restoran tersebut diusahakan bersama jirannya yang
 juga merupakan antara chef selebriti tanah air iaitu Chef Hussin Khan, 39.


Beberapa kali jugak kami kesini menjamu tekak

pulut mangga
cantik,kan...cara hiasannya

aiskrim goreng
 kapucino panas yg umpphh..
(minum jam 9...pukul 2 saya masih terkebil2 tak boleh tido)
nasi goreng Thai

nasi goreng banjir a.k.a ladna


pesanan seorang pengomen
hehe jangan bimbang..

22 comments:

  1. Pagi hari dah terliur Kamsiah.. betul juga pesanan pengomen tu.. bulan puasa nanti jgn ada entri yg boleh buat air liur meleleh hehehe :)

    ReplyDelete
  2. Salam kak,
    Saya pun dah ke sana. Kebetulan En. Zul tu rakan Mr Hubby manakala Chef Hussin tu pensyarah di UiTM tempat saya bekerja. Kak dah try aiskrim tapai? Diorang kata sedap..pulut inti pun best..tapi aritu saya makan meatballs..terbaik hehehe....

    ReplyDelete
  3. kapucino mmglah kalau pekenanya susah btul nak lelapkan mata..tp sesekali teringin jgk kan..:)

    ReplyDelete
  4. balas kunjungan akak balik...thanks follow

    ReplyDelete
  5. menu2 sume mengiurkan lah kak... time bulan pose kene kuatkan iman.... muahahah

    ReplyDelete
  6. Hmmm... memanglah sedap apa lagi hidangan yg banya sayuran menggoda mata:)

    ReplyDelete
  7. Nanti nak terjah la...sblm bulan puasa ni...haha..

    ReplyDelete
  8. harap watermark nipun x kena padam dek pencuri gambar . mmg maveles semuanya . puasa mmg nak elak buat entry ttg makanan tapi yg kat related post tu mmg x blh blah la ... pandai2 la kawal mata n hati nanti .

    ReplyDelete
  9. Jauhnya di utara. Memang belum pernah sampai lagi. Aduh, nak gelak pulak dengar 'rintihan' pengomen tu. Betul tu, kak. Mak budak pun tak tahan dugaan bulan puasa bila dipaparkan dengan makanan enak :)

    ReplyDelete
  10. sedapnyerrrrrrrrr....
    nureen puasa ari ni mcm no plak tue.. hehe
    terlio... hehee

    ReplyDelete
  11. ice cream goreng tu mengancam..
    kalau ada rezeki ke Kulim,boleh la saya try...hihihi

    ReplyDelete
  12. Ni kiranya entry penutup Syaaban ke....

    ReplyDelete
  13. uncle memang tak pernah makan aiskrim goreng ni...

    mana nak carik eh?

    ReplyDelete
  14. memang nampak mabeles kak...
    masuk bulan puasa tak reti nak akrang entry apa nanti sebab saya suka karang entry makanan..
    mungkin entry pokok2 lah kot :)

    ReplyDelete
  15. nk kna pi terjah ni auntie..sblum puasa la gyanya..hihi..xsabaq nk balik kulim..

    ReplyDelete
  16. nk kna pi terjah ni auntie..sblum puasa la gyanya..hihi..xsabaq nk balik kulim..

    ReplyDelete
  17. hihi..bulan posa, kena jaga adab..
    kesian orang posa kan..

    p/s tak taule lak ada cafe sedia 60 hidangan di kulim..wow..

    ReplyDelete
  18. salam k.kamsiah..
    n.goreng thai tu.... adoyai...nyum3.. ^^

    ReplyDelete
  19. Nasi goreng thai tu nampak sedap sgt...

    ReplyDelete
  20. gulp. pulut mangga tuh. nasi goreng thai itu. gulp.

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.