03 December 2012

Dah Nak Habis...


Dah guna 829MB (80%) dari 1024MB...
balance 20% ja lagi...

34 comments:

  1. Replies
    1. ada beberapa tutorial...utk mengelak dari kena bayar hehe

      Delete
  2. camana nak tahu berapa dah kita guna...saya tak tahu..laa kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa nak upload image tu...jgn guna cara choose fail tp cara lama,yg upload pic satu-satu tu...kat bawah tu ada la benda ni

      Delete
  3. Assalamualaikum Kamsiah

    saya dah kena dah, saya gunakan tutorial yg ini

    http://qaseyhoney.blogspot.com/2012/09/tutorial-bila-picasa-album-penuh.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terimakasih atuk...dah nazak nanti saya akan terjah tuto tu

      Delete
  4. kena setup akaun baru le pasni kalau nak upload gamba...20% kritikal tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...tunggu akaun nazak dulu...90% keatas...

      Delete
  5. kamsiah..saiz gambar dalam blog kamsiah mungkin kecil tu sebab tak penuh2 lagi walaupun banyak gambar tersimpan. saya ni, penuh lama, huhu...

    ReplyDelete
  6. Salam kak..kalau kena cara blh muat byk lagi tuh...cuba resize setipa photo sblm upload, jdkan kurang dr 500kb...sy nyer cam tuhlah....walaupun awalnyer dah guna sampai 80%, namun bila resize lebih 800 gambar lagi muat...

    ReplyDelete
  7. Pernah ikut cara yg diberi..tapi tak menjadi pulak!

    ReplyDelete
  8. Salam.. Kak, bersiap sedia ye.. Cantik template blog akak ni..

    ReplyDelete
  9. Meh sini saya kasi cara yg mudah dgn kurang kata2 atau gambar yg pening2.

    http://sayanakcerita.blogspot.com/2012/11/kuota-upload-gambar-di-blog-sudah-habis.html

    ReplyDelete
  10. ye lah...kena resize gambar sebelum aplod utk blog. Sy selalu resize kan 800x600 pixel aje.
    Sy pun risau jgk kak...sbb saya ada 2 blog bawah akaun yg sama. 2-2 byk guna gambar.

    ReplyDelete
  11. ada cara kan.. ada tengok katmana hari tu ada tutor

    ReplyDelete
  12. Bahaya tu..dah tahap kritikal nih, jgn nanti masuk ICu dah la kan???

    ReplyDelete
  13. dah kena di blog Pesona Etuza. Hehehe dah tak boleh upload photo. Ngeri juga perasaan.Tak berapa seronok berblog kalau selalu tak ada gambar. niat baik. Cepat2 usahakan sesuatu , percaya yakin kamsiah boleh buat.

    ReplyDelete
  14. klik juga blog H.A.T.I dekat blog saya ya. Ada dia bagi panduan..kalau tak silap, kamsiah juga ada bagi link hari tu. Tq

    ReplyDelete
  15. Saya edit dan kecilkan photo dlm Picasa 3
    dan upload ke Photobucket dan copy direct link gambar dan paste url itu utk upload image.

    ReplyDelete
  16. dah hampir kritikal tu kak..tak bestkan kalau tak de gambar..Yang Saya punya tak tahulah mcm mana...
    Tak pe kak..rileks, saya pasti akak boleh buat sesuatu lepas ni...

    ReplyDelete
  17. la jadi camtu ke sis...tp js lum terkena lagik ni..^^
    salam kenal sis...

    ReplyDelete
  18. hahaha kena kurangkan upload byk pics la lepaih ni kaka ngeee
    ai dah la every n3 sure tempek pics uwaaaa

    ReplyDelete
  19. salam..

    rasanya ramai yang dah mula hadapi masalah yg sama.. harap2 tutorial link yang dikongsikan oleh kawan2 dapat membantu.. insyaAllah..

    ReplyDelete
  20. Dah kena siap sedia hadapi storage penuh ni..

    ReplyDelete
  21. byk juga cdgan dr blog2 utk atasi nmasalah nie...ada yg soh delete picta lamer...kecikan size gmbo...tmbah author...

    ReplyDelete
  22. M baru lagi, so lambat lagi kot nak kena..hi hi

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.