15 December 2012

Pulut Durian

Ni kali pertama
dalam th ni
makan pulut durian

bkn apa...tak berbaloi nak masak
jika tak ramai yg memakannya


adik ipar menghantar
durian dari kebunnya

dan bersama keluarga adik ipar
mak mertua serta biras saya

kami berkenduri pulut durian kat rumah saya

-durian
-pulut
-santan
-gula

gabungan yg sangat2 'bagus'
utk kesihatan


jgn sesekali diambil berlebihan
atau setiap hari
kalau tak mau BP anda naik mencanak...

14 comments:

  1. Lepas ni bolehla buat crepe durian n makan crepe durian pulak.. HEHE

    ReplyDelete
  2. Waaa bestnya, pagi-pagi dah terliur, semalam tengok kat blog Atuk, hari ni blog Kam pulak, tak boleh tahan ooo, kena cari durian jugak ni, heheh...

    ReplyDelete
  3. saya tak pernah try lagi makan macam nie , dulu pu ta suke durian , tapi lame lame boleh la masuk jugak kat tekak , hehehe

    ReplyDelete
  4. teringat dulu2 mak selalu buat..arwah ayah kalau musim durian ja suka juga makan macam n

    ReplyDelete
  5. Memang menyihatkan betul kan combination nya kak! hihihihih

    Saya tahun 2012 ni, belum makan durian lagi..:)

    ReplyDelete
  6. Kalau isteri buat pulut durian, dia tau untuk JR perlu ada pulut ikan masin krn JR tak minat durian...Kedua2nya ikan masin dan durian sangat 'bagus' utk kesihatan: ikan masin 'bagus' utk darah tinggi, durian 'bagus' utk kencing manis...

    ReplyDelete
  7. peberet saya tu kak...aduhhhh terliur tengok.. ....

    ReplyDelete
  8. wadui...kebetulan etuza penggemar pulut tau!, kalau time raya pulut yag nak cari dulu..alamak sedapnya, sesekali makan memang tak bohong mesti tambah....1,2 sudu,

    ReplyDelete
  9. 'Lupakan sekejap pasal hal lain. Setahun sekali je...'

    ReplyDelete
  10. salam kamsiah ..
    dalam satu kunjungan aby kerumah sahabat diSintok utara kedah dulu,
    famili kwn tu sediakan brekfes dgn juadah mcm tu ..
    memandangkan tk biasa dgn berkfes gitu, mkn sedikit durian, lps tu kuar ..
    carik roti canai ...
    he..he..

    ReplyDelete
  11. sekali sekala layan mmg best..tp kalau berkala2 layan mmg muak lah :)

    ReplyDelete
  12. alamak..gambar ni betul2 buat saya terliur!!! Nyum nyum nyum sedapnya!
    Mana nak cari pulut lawan durian bila musim dah habis..haiishhh..

    but thanks..menanatp gambar ni pon dah dapat membayabgkan betapa nikmatnya pulut+durian+santan berada dalam mulut..Heaven!

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.