27 December 2012

Sabun Susu Beras


hahaha..sapa suka nyanyi lagu ni dibilik mandi

sabunnnn di bilik mandi ...sabunnnnn

OK..nak kongsi dgn pelawat blog DDIDHK ni
sabun beras/air beras dari Siam nuuunnn..

bkn nak promote
just nak share ja

boleh nampak tak
mcm ada sekam padi tu


sabun ni mmg wangi baunya
ala2 bau bunga rampai gitu
texture dia lembut sangat
campuran beras dan pandan
kita tau kan beras
sgt berkesan sbg bahan penyental
daki2 yg degil kat badan
-spt bawah ketiak
-pelipat siku dan lutut
-tengkuk dan celah paha

boleh digunakan utk wajah dan tubuh
dan sangat sesuai
utk mereka yg kuat berpeluh

mereka disana (Thailand)
mmg kreatif mengunakan bahan2 semulajadi,kan
seperi sabun dari kulit manggis
yg comel dan rasa mcm nak makan tu

dan kulit mereka mulus dan gebu gebas,kan...


rasa mcm nak mandi dan cuci
muka setiap 10 minit hehe
sbb ianya tak mengeringkan kulit
kerana ada campuran susu didalamnya

saya dapat stok ni
dari anak sedara hubby yg dok nun dkt sempadan Siam hehe

24 comments:

  1. sy memg sentiasa ada stock nie, kalo g sana..mesti beli berdozen..seisi keluarga guna

    ReplyDelete
  2. saya mmg jual sabun ni...tp yang ada collagen tu...dpt stok dari kedah..

    ReplyDelete
  3. Saya ada tgk orang jual kat fesbuk ni...tp kena beli sedozen ler...
    tak penah ler membeli pun...bila dh ada testomoni dari akak ni orait ler. mgkn sy leh beli kalo jumpa nanti.

    ReplyDelete
  4. kat kedah memang byk sabun ni kak. saya penah cuba, mmg berkesan

    ReplyDelete
  5. byknye stok sabun nih...memg elok ye kak?

    ReplyDelete
  6. Sabun ni mesti takde jual kat Malaysia kan kak? Elok juga tu utk menyental kan, sebab ada beras..hihihih

    ReplyDelete
  7. salam....bagus sabun ni. byk khasiatnya...

    ReplyDelete
  8. banyak testimoni saya baca kat sini..mesti bagus kan kak :)

    ReplyDelete
  9. sabunnya pun dah nampak gebu gebas, kalau orang yang selalu guna, tentu lagi maintain gebu gebasnya kan Kam..

    ReplyDelete
  10. Orang Thai ni memang kreatif..
    dah ada testimoni boleh la suruh pakchaq tolong cari..

    ReplyDelete
  11. Sabun dari bhn semulajadi...mmg menarik bunyinya..
    sekurang2nya bebas chemicalnya..
    :)

    ReplyDelete
  12. Tak pernah guna sabun ni..tentu best Kalau dapat mnyental dgn sabun ni....

    ReplyDelete
  13. owh...nanti boleh saya try cuba la...

    ReplyDelete
  14. Ish, ni tak boleh ni. Pantang orang review apa-apa produk, mesti nak kebas. Macam banyak duit je.

    ReplyDelete
  15. Kat Padang Besaq ada dak. Saya selalu pi Padang Besaq tapi tak beli sabun ni. Lepaih ni nak belilah :)

    ReplyDelete
  16. Saya hari2 mandi pakai sabun ni, stok sentiasa ada sbb kerap pergi ke Pdg Besar. Yg best nya tentang sabun ni ialah kewangiannya yg sentiasa berkekalan di dalam bilik mandi....

    ReplyDelete
  17. kulit org thailand mmg cntik...bnyak sy nmpak rview pasal sabun beras ni..hihi

    ReplyDelete
  18. pasti kulit muka sentiasa bersih... jerawat pun takut nak duduk kat muka...

    ReplyDelete
  19. Kalau IM guna selalu, agaknya kulit IM yang dah berkodut ni boleh jadi gebu gebas ke?

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●