25 March 2014

Jeti

Jeti bermaksud
  -titi
- pangkalan, 
-dermaga, 
-pangkalan kecil, 
-jambatan,
- titi panjang yang menjulur ke laut

Jeti utk ke Pulau Aman,Kedah

Jeti nelayan di Kuala Muda,Kedah

Kompleks Pelancungan Hutan Paya Bakau Sg Merbok,Sg Petani

Jeti ke Pulau Kapas,Terenganu

Jeti Tasik Chini,Pahang

Lumut..saya pasti titi ni
bkn utk kegunaan org awam

23 comments:

  1. salam k.kamsiah..

    huhu..yg pastinya..jeti kayu tu buat cma dah mula pening2 nk seberang.. gayat @_@

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak, cantiknya.. bila nak sampai sini Y____Y

    ReplyDelete
  3. Bila dah tengok yg cantik-cantik tengok yg usang ngeri jadinya. Tapi kalau di Sabah banyak yg macam ini..

    ReplyDelete
  4. cantik semua titi2 n jeti tuh terutama yg kt sg merbok tuh...

    ReplyDelete
  5. jarang guna perkataan titi.
    jambatan atau orng kelantan panggil getok

    ReplyDelete
  6. Jeti ke komplek kayu bakau tu cantik...

    ReplyDelete
  7. Cantiknya view, cantiknya gambar, ummi suka Kam.

    ReplyDelete
  8. Cantik gambar jeti ni
    Tak penah pi lagi :)

    ReplyDelete
  9. ada lagi satu kak, gertak, atau ghetok. hehehe

    ReplyDelete
  10. Semasa isteri kerja di Langkawi dulu, setiap minggu (hari Sabtu petang) saya akan menghantarnya ke jeti Kuala Kedah untuk dia ke Langkawi. Hari Khamis petang pula menunggunya di jeti yang sama untuk dibawa pulang ke rumah di Alor Setar. Nostalgia indah tapi pedih....

    ReplyDelete
  11. Salam kamsiah.
    Cantik2 gmba tu,
    Pandai tngan yg menganbil gmba2 tu yer

    ReplyDelete
  12. saya suka semua gambar2 tu kak... cantik :)

    ReplyDelete
  13. Akak kena pi kampung saya, Bagan Datoh...tangkap gambar jeti kat situ pulak ye, kalau x macam xlengkap jer, hehe...

    ReplyDelete
  14. Jeti Kompleks Pelancongan Hutan Paya Bakau Sg Merbok, Sg Petani tu cantik dengan tiang kayu menghiasi laluan tersebut.. ;)

    ReplyDelete
  15. jetty...dah lamer xpergi ke jetty...

    PS...itu code utk pixa joy...klu akak nak print akak guna la code tu...akak akan dapat diskaun sehingga perlu bayar RM 5 sahaja...dan rietta pula akan dapat mcm point la...

    ReplyDelete
  16. Berkenanny dgn jeti di Sungai Petani tu. Macam ada seni je

    ReplyDelete
  17. Jety yang last tu... sereyaunya nak lalu...

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.