13 March 2014

Jom Mandi Sungai

Kalau dapat berendam dalam sungai
yg dingin dan jernih airnya
memang best sesangat
terutama dikala cuaca panas kering skrg ni

Yang ni Sungai Sedim



Yang ni pulak sungai di Gunung Jerai

 Sungai di kebun abg ipar
di Gua Musang


  air yg sangat jernih
dan batu berwarna warni



Di gua musang jugak


21 comments:

  1. best nya..dulu dok kt kedah sempat gi air terjun titi gantung je..tu pn best ada chalet ;)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum kak, sheila dah lama teirngin nak mandi air terjun ke sungai. tapi suami tak izinkan. sebab ada jiran sheila pernah kena kencing tikus masa dia mengandung. situasi dia masa bersalin, sangat mendebarkan tau.. mujur baby dia tak effect pape.. sheila singgah sambil klik tabung sini ~~~

    ReplyDelete
  3. Indahnya ciptaan Allah..
    best kalau dapat mandi kat sungai kan kak.. sejukkkk ;)

    ReplyDelete
  4. Sg Sedim??? Gua Musang?? ...alamak... kg opah awok kat Bertam Bharu.....
    lagi satu awok cukop gemo mandi sungai.....

    ReplyDelete
  5. waaaaaaaaaaa cantiknyer kak... nyaman je... lagi2 masa panas terik gini

    ReplyDelete
  6. fuh.. bestnya..
    teringat pergi camping masa raya cina baru2 ni.. berendam dari pagi sampai ke petang anak kat dalam sungai.. ;)

    ReplyDelete
  7. Seronoknya kak tengok air sungai tu...

    ReplyDelete
  8. Cantiknya sungai... tepian sungai yang lebar dan boleh piknik tepi sungai macam sungai impian je ni... suka...

    ReplyDelete
  9. jernihnya air! dulu kampung saya pun air jernih macam ni
    sekarang dah macah teh susu!

    sukalah gambar akak ambil, cantik! =)

    ReplyDelete
  10. rasa tenang jer bila dengar desiran air sambil menikmati kehijauan alam ...

    ReplyDelete
  11. Dulu-dulu kalau musim panas kerap bawa anak2 mandi di air terjun. Tapi sekarang tak berani dah, sebab banyak air terjun dicemari kencing tikus....

    ReplyDelete
  12. Dua gambar yang bawah tu best sungguh....boleh bayangkan sejuknya air
    damainya

    ReplyDelete
  13. Oh gua musang tempat saya ronda2 dekat dengan rumah Mil..cantik views nya kak :)

    ReplyDelete
  14. Permandangan sungai yg perlu dikekalkan utk selama2nya.

    ReplyDelete
  15. wahhh..kak kam...cantik nya tempat ni...jernih je air nya...sedap mandi kat sini...

    ReplyDelete
  16. seronok klu dapat berendan kt air yg sejuk mcm tu ..
    tunggu N3 kamsiah naik jambatan baru kt penang tu ..
    mesti best ..

    ReplyDelete
  17. sedak nie kak mandi sungai gini wpun air cetek..kurang2 dok sila..hehe

    ReplyDelete
  18. Tengok gambar pun dah terasa kesejukan air sungai tu.. jernih betul airnyaa

    ReplyDelete
  19. salam k.kamsiah..

    uuu...tetiba rasa dingin..
    dah lame tak mandi sungai..paling best mase pegi ke gunung ledang tahun lepas..

    cantiknye air mengalir.. ^^

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.