18 March 2014

Management & Science University (MSU) Shah Alam


Berbagai tawaran dari berbagai IPT yg datang
akhirnya dia memilih utk ke MSU,Shah Alam
utk menyambung ijazah dalam bidang Food Technology

Ya...aturan NYA memang terbaik
Dikala si abangnya berada di U
Dia masih menemani saya dirumah
dan ketika ini abangnya dah berada di tahun akhir
Dia pula meninggalkan rumah
namun masih ada 2 org lagi yg menemani saya-Eleena dan Tasha
 Alia memang tak pernah berenggang dgn saya
Tidak seperti abangnya yg 'keluar' rumah ketika form 4 lagi




Ahad...16/3..
hanya suami dan sorg anak sedara suami yg menghantar Alia ke Shah Alam
saya tak boleh mengikutnya kerana yg di tingkatan 3 tu sedang exam

3 tahun ja berada disana
seperti abangnya yg berada 4 th di UMP
sedar2 dah di tahun akhir

muka monyok nak kena tinggal

41 comments:

  1. MSU? cte pasal MSu nie mengingatkan saya pada member baik saya. Dia study TESL kat situ.. :)

    ReplyDelete
  2. Satu-satu tinggalkan kita macam kita juga dulu adik-beradik satu-satu tinggalkan org tua kita...

    Moga terus berjaya

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum.. alhamdullilah. semoga belajar rajin2 ye Alia. hehee ~~~

    ReplyDelete
  4. alahaiii...terus tingat arwah ayah dengan mak dulu.... bila kami adik beradik soghang2 tinggal...sebab belajo.... dan bila dah beranak pinak pun camtu jugakkk..... nasib baik le awok dekat dengan mak..... bulih ulang alik......

    moga anak kak Kamsiah kita berjaya dunia akhirat.....

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, setapak lagi kehadapan, moga terus bersemangat mencapai impian.
    Masih ada dua orang menemani dirumah, tentu tak sunyi sangat kan Kam, cuma mesti selalu teringat-ingat juga, nanti rasa macam tak lengkap je.

    ReplyDelete
  6. tahniah.. doakan saja anak2 kita yer kak

    ReplyDelete
  7. Dunia ibarat roda kan kak?semoga anak2 akak sukses..(^_^)

    ReplyDelete
  8. jgn bermuram durja kak, dia pergi tidaklah lama :))

    ReplyDelete
  9. MSU tu dah tak jauh dari rumah Farah dah tu kak...

    ReplyDelete
  10. Tahniah buat Aliah... good luck..
    Itulah putaran hidup... kamsiah

    ReplyDelete
  11. Tahniah tuk Alia..semoga terus maju jaya..kang kalau dah habes lak , berumahtangga lak tinggal lagi mak..tak lama lg eleena & tasha lak...hmmm last2 mak & bapak jer tinggal..:)

    ReplyDelete
  12. tahniah Alia..
    Moga berjaya dalam program yang diambil.. ;)

    psstt: Setia Alam dengan Shah Alam tak jauh dah tu kak.. mana tau satu hari nanti kita dapat jumpa.. ;)

    ReplyDelete
  13. tahniah buat anak akak..semoga berjaya..
    sura ada kawan sekolah mengajar kat situ..:)
    sura belum merasa lagi anak2 belajar jauh..tahun ni along Spm..tengok la camner tahun depan..

    ReplyDelete
  14. Untung awak Kamsiah... sorang keluar dan sorang lagi balik... saya dua-dua serentak keluar belajar sebab jarak antara keduanya cuma setahun. skrg ni tinggal sensorang... tunggulah setahun lagi baru kedua-duanya habis belajar.

    ReplyDelete
  15. Tahniah Alia..
    tak pe kamsiah..3 tahun tu sebenarnya tak lama

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah.....takpe la brpisah pun utk menimba ilmu kan...

    ReplyDelete
  17. Tahniah...belajar rajin2... moga anak akak dpt menyesuaikan diri di tempat baru...:)

    ReplyDelete
  18. alhamdulillah...belajar pun pandai..masak pun pandai ni...
    good luck belajar...jadi anak yang solehah juga..aminn..

    ReplyDelete
  19. Begitulah kitaran hidup kita. Seperti saya juga, seorang demi seorang meninggalkan rumah. Dari 6 orang semuanya, kini cuma 2 anak yg masih berada di rumah. Riuh gempita rumah cuma bila mereka pulang serentak seperti waktu Raya, masa2 lain rumah seperti kurang serinya...

    ReplyDelete
  20. tahniah dpt sambung bljar...ank sedara bru 2 3 hri lpas berenti keje kat msu..klu tak leh tolong tengok2 kan

    ReplyDelete
  21. tahniah dpt sambung bljar...ank sedara bru 2 3 hri lpas berenti keje kat msu..klu tak leh tolong tengok2 kan

    ReplyDelete
  22. Tahniah...baru dapat follow sini semula hari ni, ana ni lagi kak kamsiah, anak dua org je dua2 girl, yg sulung khamis ni ambil result spm..esok2 sambung belajar tinggak sorang lagi tu..hehe

    ReplyDelete
  23. Alia pandai masak sebab dia ada mak yg pandai masak jugak..heee :P

    ReplyDelete
  24. si abdul saya pun ada angan2 nak ke MSU kersna buka tingkap biliknya di rumah kami di shah alam..dah boleh nampak MSU..hee.

    tahniah buat Alia..:-))

    ReplyDelete
  25. Satu prsatu meninggalkn kita. Putaran roda yg sntiasa brputar. Sy lagilah ank2 lahir sethn seorg. Sedih tapi ttp bangga dgn kecemerlangan mrk..
    Belajar rajin2 ye alia..

    ReplyDelete
  26. Walaupun saya belum menjadi ibu tapi saya faham perasaan seorang ibu..
    Tulisan akak mengimbau kenangan sewaktu saya dihantar oleh mak dan arwah ayah kat airport masa nak pegi belajar dulu..
    mak ckp...lepas kakak(saya) adik2 pulak akan tinggalkan mak tapi mak gembira anak mak berjaya...

    Tahniah untuk akak kerana kejayaan anak adalah kejayaan ibunya..

    ReplyDelete
  27. tahniah utk anak2 kak kam...semoga mereka berjaya

    ReplyDelete
  28. Tahniah...tiga tahun tu tak lama..mengejar cita2..semoga sukses..

    ReplyDelete
  29. Sekarang saya sorang je yang berjauhan dari family, yang lain masih sekolah dan sorang baru grad.

    ReplyDelete
  30. Tahniah buat Alia.... pandai dia buat cendol... nampak sedapnya laa... nyum nyum...

    ReplyDelete
  31. salam k.kamsiah..

    patutla kat fb byk masakan dari alia..bakal chef rupenye..hihi..
    alhamdulllah kak..kalo dah minat tu insyaallah..
    mesti bangga ibu dan ayahnya :)

    ReplyDelete
  32. kalau nak menuntut ilmu mesti memerlukan pengorbanan juga!

    p/s :Sehingga jumpa lagi dan salam ukhuwah dari PORTAL ILMU

    ReplyDelete
  33. moga anak kamsiah berjumpa dengan anak aby nanti,
    insyallah

    ReplyDelete
  34. Belajar kat MSU? Waahh, saya belajar di MSU la skrg..hehehe

    ReplyDelete
  35. Ada urusan di Shah Alam/Klang/USJ Subang Jaya i.e Summit USJ, Sunway, Alam Sentral, Kota Kemuning, SACC Mall, I-City, Wet World, ADTEC, CIAST, WISMA GM, UITM, UNISEL, MSU, POLITEKNIK Shah Alam atau sebagainya. Tempahlah homestay kami yang berdekatan dengan harga murah & berpatutan (RM180/semalam) dan boleh layari INTERNET @ UNIFI percuma. Layari blog kami untuk info terkini di http://onlinebookinghomestay.blogspot.com

    p/s: perkhidmatan sewa harian juga disediakan

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.