17 March 2014

Tak Boleh Follow...??


Dah banyak hari perkara ni terjadi
-tak boleh follow..!!
dah lengguh jari klik refresh pun tak boleh jugak
adakah blogger lain jugak menghadapi
masalah ni??

Saya mencuba penyelesaian yg diusulkan oleh Mamaniza
tp tak berjaya menyelesaikan masalah

akhirnya setelah puas mengedik mengodek
saya berjaya mengatasinya

klik pada More Options tu
akan keluar mcm ni
pastu klik pada Follow


klik Done
 see...dah boleh follow mcm biasa

44 comments:

  1. Akak pun sama juga Kamsiah, tak boleh follow ... akak nak follow balik follower yg baru follow kat blog akak tu tapi tak boleh juga... rasanya ada problem kot blogspot ni ... sebab mamaniza pun buat entri yg sama pada hari jumaat tu hari...

    ReplyDelete
  2. ada solution di entry saya kak,.. cuba akak tengok..

    ReplyDelete
  3. masalah kita sama kak..
    tak tau ape problem..try godek2 skit..
    zee punya baru okey jer ni..

    ReplyDelete
  4. Haah....rietta pown hadapi masalah yg sama..,

    ReplyDelete
  5. memang masalah..nanti saya cuba follow sampai dapat ye..tq sbb sudi follow saya

    ReplyDelete
  6. saya noticed since last week benda ni bermasalah kak.. give dah saya tetus tutup.. heehhe

    ReplyDelete
  7. ada juga sesetengah blog tu tak boleh follow..pas tu tinggal macam tu...tq Kamsiah sharing kat sini ...

    ReplyDelete
  8. Salam Kamsiah.....
    Saya ingat saya sorang je yang kena masalah tak boleh follow ni. Rupanya orang lain pun terkena juga. Terima kasih kerana share.

    ReplyDelete
  9. rasanya penah mengalaminyer... tapi ingatkan blogtu tak bagi kita follow... manalah kita tahu...

    ReplyDelete
  10. Kakak pulak minggu lepas langsung tak boleh buka dashboard. So bw guna mana yg terjumpa di bloglist kawan atau yg komen dlm N3 kakak aje..

    macam-macamlah blogspot ni kan..

    ReplyDelete
  11. terima kasih kamsiah..in syaa allah nak cuba ikut penerngan yang kamsiah bagi tu nanti

    ReplyDelete
  12. yup masalah yag sama minggu lepas for KA juga !

    ReplyDelete
  13. terima kasih kak atas tips tersebut. boleh digunakan boleh ada masalah nak follow.. ;)

    ReplyDelete
  14. betul2 mmng tgh ada masalah nk follow..ok thanx kak bgi kaedah lain utk follow..

    ReplyDelete
  15. tak pernah plak terkena..tp lately pun sy tak sempat jugak nak menfolo balik..org nak undo folopun undolah..heheh

    ReplyDelete
  16. Saya pun pernah mengalami sitiuasi yang macam ni Kamsiah tapi saya tak buat apa pun... sebab tak reti sangat pasal IT ni.... so saya biarkan je...

    ReplyDelete
  17. oo..boleh ek jadi camtu?lama x klik follow ni..hehe

    ReplyDelete
  18. google sdg problem sekarang nih ... sabar jer lah .

    ReplyDelete
  19. salam perkenalan.
    Mula-mula dulu farah pun tak dapat nak follow. tapi lepas tu dok godek2 terus tau jalannyaa..

    ReplyDelete
  20. Saya mungkin jenis manusia cepat putus asa, kalau dah tak boleh follow saya anggap sebagai takdir dan dengan langkah sedikit kejam tinggalkan saja...

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum kak. sheila pun takleh follow blog org. sheila bookmark blog depa. nanti blog dah pulih, cepat2 add depa semula. haritu dapat buat camni gak. ni dah tak boleh pulak. sadiss ~~~

    ReplyDelete
  22. Kadangkala kita pun ada problem. Selepas dua tiga kali cuba, normally kita proceed. Di kira Tak ada rezekilah tu..he..he

    ReplyDelete
  23. Tak ambik masa lama, tak dapat, saya chaow...kejam kejam

    ReplyDelete
  24. oh gitu ye, kalau ummi tak reti ni Kam nak selesai sendiri, tq berkongsi cara.

    ReplyDelete
  25. Ye ke...saya xtau pun ada masalah ni. Rasanya ok jer. Tapi kalau berlaku...kini dah ada solution, thanks :)

    ReplyDelete
  26. Blm jumpa kes gini..mybe sbb takde follow sesapa dlm masa terdekat.

    ReplyDelete
  27. he..he.. x boleh follow x pe lagi... yg saya button follow terus x berfungsi..dah try mcm2 toturial semua tak menjadi... :(

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum... whaaa...lama betul tak jenguk sini...alhamdulillah pagi ni berkesempatan boleh jenguk-jenguk...
    And.. akhirnya ada penyelesaian jugak pada masalah ni... Tahniah kerana jumpa jalan penyelesaiannya :D

    ReplyDelete
  29. Bagus perkongsian ni. Aritu saya tak perasan, sebab mmg jarang nak tambah blog utk difollow.lain kali kalau ada masalah saya boleh rujuk kat entry ni.

    ReplyDelete
  30. Salam kak,
    saya pun xkuar tang yang follow blog tu tapi ntah apa saya klil n godek2, tetiba dpt follow semula

    rasanya blogspot/google tengah nak uprade s/things kot, tu yg jd cm tu

    ReplyDelete
  31. Saya pon follow guna more option tu tambah 1 step lagi huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  32. noe pun sama prob itu hari...godek2 dapat juga follow...

    ReplyDelete
  33. Hai kak. Salam perkenalan dan kunjung balas. Saya pun guna cara macam ni untuk follow satu-satu blog, termasuk juga blog akak. :)

    p/s : done follow. #1846.

    ReplyDelete
  34. salam perkenalan dari kenit, done follow back. Nampaknya pengguna blogspot semua menghadapi masalah yg sama kan kak.

    ReplyDelete
  35. Salam k.Kamsiah..

    cma pun menghadapi masalh yg sama jgk..
    baru nk try versi yg ni..harap berjayalah hendaknye... huhuhu

    ReplyDelete
  36. lately blogspot mcm ada masalah bkn bab follow je bab lain pn sm kak

    ReplyDelete
  37. dah guna cara akak ni masa nak follow one blog... thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  38. anapun guna solution macam kak kamsiah di atas, baru boleh follow..

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●