17 March 2014

Tak Boleh Follow...??


Dah banyak hari perkara ni terjadi
-tak boleh follow..!!
dah lengguh jari klik refresh pun tak boleh jugak
adakah blogger lain jugak menghadapi
masalah ni??

Saya mencuba penyelesaian yg diusulkan oleh Mamaniza
tp tak berjaya menyelesaikan masalah

akhirnya setelah puas mengedik mengodek
saya berjaya mengatasinya

klik pada More Options tu
akan keluar mcm ni
pastu klik pada Follow


klik Done
 see...dah boleh follow mcm biasa

44 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak pun sama juga Kamsiah, tak boleh follow ... akak nak follow balik follower yg baru follow kat blog akak tu tapi tak boleh juga... rasanya ada problem kot blogspot ni ... sebab mamaniza pun buat entri yg sama pada hari jumaat tu hari...

Norhasniza Khalid said...

ada solution di entry saya kak,.. cuba akak tengok..

Zee Suhaini said...

masalah kita sama kak..
tak tau ape problem..try godek2 skit..
zee punya baru okey jer ni..

HeNRieTTa JoSe said...

Haah....rietta pown hadapi masalah yg sama..,

Nor Ariffin Hamzah said...

memang masalah..nanti saya cuba follow sampai dapat ye..tq sbb sudi follow saya

Nurzakiah Hanum said...

SAMA LA KITA DR LAST WEEK TRY X BOLEH

ZazaMyMoon said...

saya noticed since last week benda ni bermasalah kak.. give dah saya tetus tutup.. heehhe

sud@is said...

ada juga sesetengah blog tu tak boleh follow..pas tu tinggal macam tu...tq Kamsiah sharing kat sini ...

:: idzwa :: said...

sana la kene jumaat lepas..

Fadzillah said...

Salam Kamsiah.....
Saya ingat saya sorang je yang kena masalah tak boleh follow ni. Rupanya orang lain pun terkena juga. Terima kasih kerana share.

Cho Zila said...

rasanya penah mengalaminyer... tapi ingatkan blogtu tak bagi kita follow... manalah kita tahu...

Kakzakie said...

Kakak pulak minggu lepas langsung tak boleh buka dashboard. So bw guna mana yg terjumpa di bloglist kawan atau yg komen dlm N3 kakak aje..

macam-macamlah blogspot ni kan..

Acik Erna said...

terima kasih kamsiah..in syaa allah nak cuba ikut penerngan yang kamsiah bagi tu nanti

Kesuma Angsana said...

yup masalah yag sama minggu lepas for KA juga !

diana said...

tahniah..dah boleh follow..hehe

aizamia3 said...

terima kasih kak atas tips tersebut. boleh digunakan boleh ada masalah nak follow.. ;)

Kopiolimauice said...

betul2 mmng tgh ada masalah nk follow..ok thanx kak bgi kaedah lain utk follow..

UmmuAidan-Arissa said...

tak pernah plak terkena..tp lately pun sy tak sempat jugak nak menfolo balik..org nak undo folopun undolah..heheh

Sweetie said...

Saya pun pernah mengalami sitiuasi yang macam ni Kamsiah tapi saya tak buat apa pun... sebab tak reti sangat pasal IT ni.... so saya biarkan je...

Teacher Basariah said...

oo..boleh ek jadi camtu?lama x klik follow ni..hehe

Vee Sandi said...

google sdg problem sekarang nih ... sabar jer lah .

FarahShamsudin said...

salam perkenalan.
Mula-mula dulu farah pun tak dapat nak follow. tapi lepas tu dok godek2 terus tau jalannyaa..

Jay Ar said...

Saya mungkin jenis manusia cepat putus asa, kalau dah tak boleh follow saya anggap sebagai takdir dan dengan langkah sedikit kejam tinggalkan saja...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak. sheila pun takleh follow blog org. sheila bookmark blog depa. nanti blog dah pulih, cepat2 add depa semula. haritu dapat buat camni gak. ni dah tak boleh pulak. sadiss ~~~

RDZ Z said...

Kadangkala kita pun ada problem. Selepas dua tiga kali cuba, normally kita proceed. Di kira Tak ada rezekilah tu..he..he

pt ส่าหรีสี said...

Tak ambik masa lama, tak dapat, saya chaow...kejam kejam

Aku Penghibur said...

alhamdulilah masalah selesai

ummiross said...

oh gitu ye, kalau ummi tak reti ni Kam nak selesai sendiri, tq berkongsi cara.

BM said...

Ye ke...saya xtau pun ada masalah ni. Rasanya ok jer. Tapi kalau berlaku...kini dah ada solution, thanks :)

Ujie said...

Blm jumpa kes gini..mybe sbb takde follow sesapa dlm masa terdekat.

Sobri Yaacob said...

he..he.. x boleh follow x pe lagi... yg saya button follow terus x berfungsi..dah try mcm2 toturial semua tak menjadi... :(

wafacw said...

Assalamualaikum... whaaa...lama betul tak jenguk sini...alhamdulillah pagi ni berkesempatan boleh jenguk-jenguk...
And.. akhirnya ada penyelesaian jugak pada masalah ni... Tahniah kerana jumpa jalan penyelesaiannya :D

Aisy Nasiha said...

Bagus perkongsian ni. Aritu saya tak perasan, sebab mmg jarang nak tambah blog utk difollow.lain kali kalau ada masalah saya boleh rujuk kat entry ni.

wan rokiah said...

Salam kak,
saya pun xkuar tang yang follow blog tu tapi ntah apa saya klil n godek2, tetiba dpt follow semula

rasanya blogspot/google tengah nak uprade s/things kot, tu yg jd cm tu

Ogy Sijemariseni said...

Saya pon follow guna more option tu tambah 1 step lagi huhuhuhuhu

n O e s u h a i m i said...

noe pun sama prob itu hari...godek2 dapat juga follow...

Uni Aqilah said...

Hai kak. Salam perkenalan dan kunjung balas. Saya pun guna cara macam ni untuk follow satu-satu blog, termasuk juga blog akak. :)

p/s : done follow. #1846.

ewanthology said...

blogspot tgh pening la tu

Kenit Cinonet said...

salam perkenalan dari kenit, done follow back. Nampaknya pengguna blogspot semua menghadapi masalah yg sama kan kak.

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Salam k.Kamsiah..

cma pun menghadapi masalh yg sama jgk..
baru nk try versi yg ni..harap berjayalah hendaknye... huhuhu

Khai♥Rin : anies said...

lately blogspot mcm ada masalah bkn bab follow je bab lain pn sm kak

nurbijen said...

dah guna cara akak ni masa nak follow one blog... thanks for sharing :)

Wafi Remli said...

Dah try nak follow tp tak dapat...

anajingga said...

anapun guna solution macam kak kamsiah di atas, baru boleh follow..

Pengomen Hebat