02 January 2013

Herbalife

Dah lama dok baca pasal herbalife ni
dah lama kawan dok promote
dah lama jugak ada yg ajak pi cuba minum
segelas waktu pagi sbg sarapan

tapi jawapan saya..bairlah...nanti lah dulu..

tp keberkesannya saya dah lihat
pada yg mengunakannya
badan dah jadi slim river  solid molid
yg penting..
takde part yg mengeleber walaupun berat badan turun



 kejutan dari suami
diam2 beli herbalife ni

maybe terpengaruh dgn kawan opinya
yg guna produk ni
dan nampak efeknya

so dgn rajinnya
pagi2suami akan blend benda ni
kdg2 campur kismis, atau kurma,atau epal

dan dia jugak la yg rajin
membancuh teh tu

haha th baru..nak berimej baru kut..

29 comments:

  1. Salam Kam,

    Akak dah lama gunakan Herbalife ni bahkan jadi ahli.

    Jadi seperti supplement lain juga terpulang kpd penerimaan badan masing2. aksk ambik bukan utk nak kurus tapi utk semualah. Tak berani nak komen banyak.

    Anak kak ani ambik memang turun berat badan. Tapi suami kak ani pulak krisis terlalu teruk (gout). Tak eloklah akak cerita kak sini.

    Tengoklah macam mana tindak balasnya nanti.

    ReplyDelete
  2. saya pun penah cuba dulu kak thn 2007/08.Mmg berkesan la but now saya try ALSDII pulak gara2 terpengaruh dan disebabkan berat badan saya naik mendadak lepas raya ritu dr 56kg ke 63kg 2mggu lepas.2 tin saya minum sd dpt la turun 3.5kg.Anak saya lak 1 tin turun 5kg.cuma skrg maintain amik makanan seimbang je coz sd2 mahal benor setin rm180 bukan ahli /ahli rm150 utk smggu je.

    ReplyDelete
  3. Wah....sy mmg tingin nk guna produk ni tp mahal ler..sekali beli dh brp ratus...utk 15hari jer pulak tu. adeii..Pikir lebih 20x pun tak leh nk beli lagi, ngee..

    Sape yg guna produk ni kak?? suami ke...akak skali??

    ReplyDelete
  4. Kakcik sekarang ambil Alpha Lipid SDll - itupun kerana anak menantu yang belikan. :)

    ReplyDelete
  5. baru jugak cuba bulan posa lepas..mmg ada kesan tapi sekarang naik balik sbb x jaga makan.huhu.

    ReplyDelete
  6. 2 tahun lalu saya stop setelah setahun mengamalkannya. Mungkin setiap orang betbeza penerimaam badannya.

    ReplyDelete
  7. Best ke. Tngh carik formula kecikan saiz pinggang selepas tnggalkan dunia mountain bike. dulu bngga dgn saiz 32, skrang dh saiz 34. Huhu

    ReplyDelete
  8. wahhh slim mlim le tak lama lagi...:D

    ReplyDelete
  9. mahal bebeno. Baik amalkan diet tolak karbo je. Konfem kurus. Tp saya x boleh la nak tolak nasi. huhu....

    ReplyDelete
  10. Kakak tak pernah cuba lagi tapi dengar kata kena minum banyak air.
    Kena timbang setiap 2 minggu lihat perbezaannya.

    ReplyDelete
  11. sy ponskrg tgh usha produk ni..bkn utk slim but utk kesihatan dalaman.pe kebaikan produk ni ye sis../

    ReplyDelete
  12. sy dah try alpha lipid, 1 tin turun 3kg, mmg berkesan tapi tak boleh mkn mknan karbo. tu yg rasa seksa sesgt...hehehehe

    ReplyDelete
  13. Makchaq pun teringin gak nak kurangkan sikit berat badan.. Dak 70 kilo.. tapi dari sehari ke sehari susah sungguh nak mula.. tak boleh nak tinggaikan nasik...
    tak kuat semangat sebenaqnya...

    ReplyDelete
  14. Istri JR juga ahli Herbalife, dia juga amalkan ubat tu...tapi spt tak nampak kesannya pun. JR pula jenis tak berapa percaya dgn ubat2 utk slim mlim ni, krn bagi JR kunci utama penjagaan kesihatan ialah diet yg teratur dan senaman yg teratur (boleh kata senaman yg WAJIB)...

    ReplyDelete
  15. Slim lah somi akk lepas nih ☺☺. Saya tak bley nak minum sbb dah kurus. Ni pon tgh nak naikkan berat badan.

    ReplyDelete
  16. Shake yg dibuat tu mmg sedap kan...campur dgn oat/kismis/kurma....best!

    ReplyDelete
  17. mmg ramai yg dah guna produk ni berjaya dpt berat yg diidamkan....

    ReplyDelete
  18. berminat juga ni..tak pernah ambil apa2 produk sblm ni..badan pun dah mcm belon je ni...

    ReplyDelete
  19. Anak saya along juga makan produk ni... dalam masa 5 bulan dari 101 dah turun ke 74kg... sy pun tumpang sekaki turun jugak la dalam 5 kg, sy minum sebagai upah buatkan shakenya.. minum seteguk dua je sbb mahal

    ReplyDelete
  20. Kak long sy makan herbalife ni sejak 1 thn yg lalu...berat dr 120 kg ke 73 kg skrg.....mmg brkesan ttp perlu diet yg ketat...xleh langsung sentuh nasi...ttp visi n misinya brjaya.....

    ReplyDelete
  21. IM juga seperti JR. kurang minat dengan makanan sampingan tapi lebih percaya pada penjagaan makan secara semulajadi.

    Tapi IM sekarang selalu amal minum cuka kurma.

    IM suka makanan yang dinasihatkan nabi seperti kurma dan madu. Kawan IM pula amal makan habbatus sauda'.

    ReplyDelete
  22. Perghhh...salute la dia!! Jarang tau ada lelaki yang rajin nak blend F1...(jeling manja kat En. Hubby Aspen) Keep up the good work !!! Good Choice...yang berminat boleh jenguk blog Aspen k!!!

    ReplyDelete
  23. insyaallah kak ...
    paling tidak hubby akak minum utk kesihatan dalam badan ;)

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.