23 January 2013

Semuanya Disable Tapi...

Bagi yg setting aprove komen
dulu sblm di publish
hati2 kerana ramai yg dah terkena

terdelete komen
kerana butang PUBLISH dan  DELETE
tu berdekatan,sebelah menyebelah
ala2 kawan baik gitu hehe

mmg ramai saya terbaca
blogger yg tertekan
 butang delete..!!


kes amik gambar tanpa izin:

Saya dah buat Disable Right klik

saya dah buat Disable Dragging Image
saya dah buat Disable Click On Image

Tapi....
jika ada yg  sampai  PRINTSCREEN
utk amik pic...

saya halalkan je la..

26 comments:

  1. salam kak...manusia nie ramai yg nak senang tanpa mengira doasa pahala dan hak orng lain..

    ReplyDelete
  2. kalo dh Prt Sc... xleh bt pe:):)Halal kan sja lah:):):)...

    ReplyDelete
  3. Saya sampai sekarang nak buat setting supaya orang tak leh cilok pic saya... tapi tak reti. hehehe

    ReplyDelete
  4. Makchaq yang komen teruih keluaq pun ada jugak terdelete.. Entripun terdelete.. Entah apa2..

    ReplyDelete
  5. Kam..ummi pun pernah terdelete gara2 tertekan butang delete tu, once terdelete tak boleh buat apa dah..

    ReplyDelete
  6. sy x disable pun kak. Tak pe la kalo nak ambik. hehe

    ReplyDelete
  7. Sebaiknya siapa juga yg cuba copy hak org lain kenalah ada izin kalau tak dikira mencuri tu. hukumnya pastilah dosa...

    ReplyDelete
  8. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



    Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...



    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  9. owh, gitu ke..sy tak penah amek tau pun, hehe..sbb komen kat blog sy leh terus publish tp tu lah...kekadang ada gak spam masuk. kena rajin delete ler pulak..

    ReplyDelete
  10. saya dulu buat gak cenggitu sbb pk banyak gambar family, pastu kesian plak kat kawan2 yg nak amik resepi....last2 enable balik hehe.....mungkin lepas ni disable balik pun tak tau la hihi....saya tak kisah orang nak cilok gambar masakan. jgn cilok gambar family sudah....bahaya....ada jugak la kebaikan disable ni....hihi

    ReplyDelete
  11. letak watermark yg besar2 kat pic...kalau org printscreen pun x per dah......

    ReplyDelete
  12. he he .. pernah terdelete komen. nagis darah pun x lehj retrieve balik huhuhu.. n tq sebab sudi singgah blog KA all this while ye , sgt2 KA appreciate

    ReplyDelete
  13. tp kalau diorang bagi credit to our blog, its ok kan.
    ini main copy je buta2 :)

    ReplyDelete
  14. Ter delete komen biasalah, selalu jadi, terutama bila nak cepat buat kerja lain...

    ReplyDelete
  15. ❤ Assalamualaikum, tuan owner , saya nk mintak izin tumpang promote sikit ya.
    Wahai wanita, teringinkah kulit yang mulus dan gebu? Bersih dari jeragat dan kulti bercahaya? Jika ingin lawati lah blog saya! Sempena harga promosi masih berlangsung, cepat2 dapatkannya! Segala pertanyaan akan dilayan dengan mesra :)http://qistinaharisa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. ada jg kena, tapi bab copy gambar selalunya saya minta izin.Sebaiknya minta izin lah dulu. Ruasng komen saya ada Anonymous banyak tul..

    ReplyDelete
  17. IM lebih suka pembaca boleh memberi komen dengan mudah. Justeru, IM kecualikan 'approve' atau protection code sebelum komen di luluskan.

    buat apa bagi susah orang. kalau komen negatif, terima saja. kecuali kalau merapu...

    ReplyDelete
  18. Hello there, just became aware of your blog through Google,
    and found that it's truly informative. I am going to watch out for brussels. I'll be grateful if
    you continue this in future. Lots of people will
    be benefited from your writing. Cheers!
    Feel free to visit my web page : cheap nfl jerseys

    ReplyDelete
  19. Saya tak moderate comment
    tapi utk gambar,edit dan kecilkan dlm Picasa 3
    sambil letakkan watermark sebelum di post.

    ReplyDelete
  20. Pernah gak terjadi tu..tertekan delete instead of publish..adoii haru haru

    ReplyDelete
  21. selalu terbaca kawan2 yg terdelete komen ni..
    kena alert lebih.. TQ kak info diatas:)

    ReplyDelete
  22. stakat ni x pnah tjd kjadian cm ni huhu

    ReplyDelete
  23. Takpela ..kalu sy pun...sy halalkn jela...xmo gaduh2 ..

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.