26 February 2013

Kek..Roti...Donut..


Minggu ni..minggu buat kek,pastri ,roti,donut 

Ni roti kismis 
abaikan rupanya yg tak secantik airtangan masterchef 
yg ni dibuat petang Ahad



ni pulak beger bakar donat bakar
donut pun boleh dibakar
pastinya tak berminyak
dibuat ptg semalam

jangan pandang pada rupanya
kerana saya tak mempunyai acuan donut
jadi yg digunakan
adalah acuan telur mata kerbau ni
dan utk membuat lubang kat tgh tu
dgunakan benda utk menebuk epal ni hehe





mcm2 bentuk dan rupa
hasil kerja anak2 saya













41 comments:

  1. Owh..banyaknya hidangan2 yg enak hari nie kak...sy kalu buat donat tak guna acuan gak, cuma tekap ngan gelas, pastuh cucuk ngan jari buat lubang kat tengah2..heheh..menjadi gak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu petua yg berguna..akan diguna gelas pulak nanti hehe

      Delete
  2. rajin anak Kak Kamsiah, masa tunggu SPTM nilah untuk tajamkan skil memasak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan jadi Sijil Tunggu Peminangan Masuk dah la yea..:)

      Delete
  3. Pandainya anak akak buat semua tu......teringin nak ada bakat memasak cam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia bab2 buat desert mmg rajin..bab kemas semula tu maknya yg buat..

      Delete
  4. rajinnya anak akak ni... saya yang dah tua ni pun tak reti nak buat ni...tambah lagi malas, mmg tak leh nak kata apalah..
    kalau masak yang mudah2, saya rajinla, tapi yang seangkatan dengan kek ni, saya macam malas nak try

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pulak ikut mood hehe..time rajin...masak yg heavy...time tak berapa rajin..simple2 ja la

      Delete
  5. sedapnye.. rajin dorang masak..krim puff ituu..nak sket..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rupa2nya bkn susah sgt nak buat krimpuff tu....:)

      Delete
  6. Kreatif sungguh puan Kamsiah..... buat donut guna acuan telur goreng.

    ReplyDelete
  7. Meriahnya minum ptg akak...Pandai anak akak buat cheese cake tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat kek mmg peberet dia...lauk pauk dia kureng sikit,,

      Delete
  8. salam sis kamsiah.
    Wah rajinnya sis.

    Pekabar sis
    Mohon doa dari sis kamsiah buat anak ta.tq.

    ReplyDelete
  9. la tunjuk pic jek ke..xnak share resepi ke.huhuhu

    ReplyDelete
  10. waaahhh...rajinnya kamsiah n anak2 ni...mengelerakan.. terutama krim puff tu...faveret noe tu...

    ReplyDelete
  11. nampak menyelerakan kak..sib baik time baca entry nie sy dah bfast..kalau tak sure terliur..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. kalau dah rajin inilah hasilnya...sedap2 je nampak. paling berkenan dengan donut tu. sebab tak pernah lagi buat yang bakar. boleh la cuba pasni...kalau rajinlah. hehehe

    ReplyDelete
  13. Roti dan cream puff sangat kakak minati. Kalau org makan satu kakak boleh makan 3 haha... bayangkan betapa kakak minat sangat.

    Sementara anak tunggu result mama dapatlah goyang kaki sikit ye.

    ReplyDelete
  14. wah semua nampak gojes..xde resepi kek lapis pesona tu kak?

    ReplyDelete
  15. Waaa semuanya nampak sangat sedap tu Kam, tak pernah lagi bakar donut, nanti boleh juga ummi cuba.

    Ada bakat anak Kam, nampak menjadi dan sedap cheesecake dan creampuff tu.

    ReplyDelete
  16. Roti homemade mmg best kan...Wife saya kalau buat, mmg anak anak suka makan...biarpun rupa tak cun, tapi rasanya besttttt :P

    ReplyDelete
  17. yummy....laporr tgk picta kek yang ada choc n strawbery tu....

    ReplyDelete
  18. wow.sedapnya cream puff tu.pndai ank mkcik buat.first time dh mcm pro dh tu.

    ReplyDelete
  19. Nak sikit...
    Tiap kali dtg blog ni memang penuh mkn dan gambarnya cantik....

    ReplyDelete
  20. seronok makan pastry yang buat sendiri...1 kepuasan tak terhingga... :D

    ReplyDelete
  21. semua sedap2 belaka, paling saya ske cream puff tu :)

    ReplyDelete
  22. wah sangat lazat jika di makan bersama secawan nescafe...

    ReplyDelete
  23. Hujan2 macam ni cepat lapar, kalau pekena kuih tu panas2...memang boleh habis 10 biji....

    ReplyDelete
  24. fewww...sy akan makan setiap satu.....dan kek lapis cheese tu sangat mengancam...

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●