ya ALLAH ya TUHANKU yg MAHA PEMURAH DAN MAHA PENGASIH,
jika rezekiku masih berada atas dilangit maka KAU turunkanlah ia.. jika rezekiku masih berada didalam bumi,maka KAU keluarkanlah... jika rezekiku masih berada jauh dariku,maka KAU dekatkanlah... jika rezekiku masih lambat,maka KAU percepatkanlah.

26 February 2013

Kek..Roti...Donut..


Minggu ni..minggu buat kek,pastri ,roti,donut 

Ni roti kismis 
abaikan rupanya yg tak secantik airtangan masterchef 
yg ni dibuat petang Ahad



ni pulak beger bakar donat bakar
donut pun boleh dibakar
pastinya tak berminyak
dibuat ptg semalam

jangan pandang pada rupanya
kerana saya tak mempunyai acuan donut
jadi yg digunakan
adalah acuan telur mata kerbau ni
dan utk membuat lubang kat tgh tu
dgunakan benda utk menebuk epal ni hehe





mcm2 bentuk dan rupa
hasil kerja anak2 saya













41 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya
tengok blog sis terus lapar

ummuaidan said...

Owh..banyaknya hidangan2 yg enak hari nie kak...sy kalu buat donat tak guna acuan gak, cuma tekap ngan gelas, pastuh cucuk ngan jari buat lubang kat tengah2..heheh..menjadi gak...

Aku Bapak said...

rajin anak Kak Kamsiah, masa tunggu SPTM nilah untuk tajamkan skil memasak..

Mia Kassim said...

Pandainya anak akak buat semua tu......teringin nak ada bakat memasak cam tu...

Aisy Nasiha said...

rajinnya anak akak ni... saya yang dah tua ni pun tak reti nak buat ni...tambah lagi malas, mmg tak leh nak kata apalah..
kalau masak yang mudah2, saya rajinla, tapi yang seangkatan dengan kek ni, saya macam malas nak try

:: Mrs.Eady :: said...

sedap nyer!!!!

:: Cik Viva :: said...

sedapnye.. rajin dorang masak..krim puff ituu..nak sket..

Sang Kerapu said...

Kreatif sungguh puan Kamsiah..... buat donut guna acuan telur goreng.

nUR_rOsALiNdA said...

Meriahnya minum ptg akak...Pandai anak akak buat cheese cake tu

❤Kamsiah❤ said...

takde gading,tanduk pun berguna..:)

❤Kamsiah❤ said...

buat kek mmg peberet dia...lauk pauk dia kureng sikit,,

Kesuma Angsana said...

ya pentingyer semua sedap2!

❤Kamsiah❤ said...

rupa2nya bkn susah sgt nak buat krimpuff tu....:)

TiranaAduka said...

salam sis kamsiah.
Wah rajinnya sis.

Pekabar sis
Mohon doa dari sis kamsiah buat anak ta.tq.

❤Kamsiah❤ said...

akak pulak ikut mood hehe..time rajin...masak yg heavy...time tak berapa rajin..simple2 ja la

❤Kamsiah❤ said...

satu petua yg berguna..akan diguna gelas pulak nanti hehe

❤Kamsiah❤ said...

nk bg sikit..tp anum dok jauh sgt..:)

❤Kamsiah❤ said...

jangan jadi Sijil Tunggu Peminangan Masuk dah la yea..:)

❤Kamsiah❤ said...

dia bab2 buat desert mmg rajin..bab kemas semula tu maknya yg buat..

❤Kamsiah❤ said...

siaht2 dan makin sihat..:)

AQ Eyfa said...

la tunjuk pic jek ke..xnak share resepi ke.huhuhu

♥MAMASYAZA♥ said...

alahaiiii semuanya nampak sedap belaka

h a p r a q said...

waaahhh...rajinnya kamsiah n anak2 ni...mengelerakan.. terutama krim puff tu...faveret noe tu...

Azlan Strider said...

nampak menyelerakan kak..sib baik time baca entry nie sy dah bfast..kalau tak sure terliur..hehehe

Regards,
-Strider-

Aien Alien said...

kalau dah rajin inilah hasilnya...sedap2 je nampak. paling berkenan dengan donut tu. sebab tak pernah lagi buat yang bakar. boleh la cuba pasni...kalau rajinlah. hehehe

Kakzakie said...

Roti dan cream puff sangat kakak minati. Kalau org makan satu kakak boleh makan 3 haha... bayangkan betapa kakak minat sangat.

Sementara anak tunggu result mama dapatlah goyang kaki sikit ye.

Aida Salleh said...

semuanya nampak sooo yummy yumyyyyy

Riedaffya ibrahim said...

wah semua nampak gojes..xde resepi kek lapis pesona tu kak?

ummiross said...

Waaa semuanya nampak sangat sedap tu Kam, tak pernah lagi bakar donut, nanti boleh juga ummi cuba.

Ada bakat anak Kam, nampak menjadi dan sedap cheesecake dan creampuff tu.

Daddy Ziyyad said...

Roti homemade mmg best kan...Wife saya kalau buat, mmg anak anak suka makan...biarpun rupa tak cun, tapi rasanya besttttt :P

HeNRieTTa JoSe said...

yummy....laporr tgk picta kek yang ada choc n strawbery tu....

cik ery said...

wow.sedapnya cream puff tu.pndai ank mkcik buat.first time dh mcm pro dh tu.

Hanif Idrus said...

Nak sikit...
Tiap kali dtg blog ni memang penuh mkn dan gambarnya cantik....

✿ pink velvet ✿ said...

adoiii~ terliurnyer saye, huhu!

Amin A. R said...

seronok makan pastry yang buat sendiri...1 kepuasan tak terhingga... :D

Tihara said...

semua sedap2 belaka, paling saya ske cream puff tu :)

Etuza Ezawarna said...

wah sangat lazat jika di makan bersama secawan nescafe...

Jay Ar said...

Hujan2 macam ni cepat lapar, kalau pekena kuih tu panas2...memang boleh habis 10 biji....

the malay male said...

creampuff tu my fav gak :-)

ALoNa CintamaniszLite said...

fewww...sy akan makan setiap satu.....dan kek lapis cheese tu sangat mengancam...

nea lopah said...

semuanya nmpak sedapp...