30 September 2013

Storage Picasa Album Dah Diupgrade

Hujung tahun lepas..2012
ramai blogger yg kalut dan kecoh
storage yg diberi habis digunakan
maka ramailah yg tak boleh upload gambar kat blog
ramai jugak yg 'meresized' semula gambar2...
banyaklah juga tutorial yg muncul
utk mengelakkan blogger dari kena bayar
(dgn membuka alamat emel lain)

 tengok2...dah diupgrade dah..
tak perasan pulak sejak bila
walaupun semua gambar2 di blog saya besar2 gedabak
(600x400 )
tp tak sampai 1%  pun lagi yg digunakan...

legaaa...tersangat legaaa...
FOC
harap2 terus diupgrade dari masa kesemasa hehe


Pada yg mungkin tak tau nak
check kat mana storage tu

32 comments:

  1. Assalamualaikum akak...

    Ya ka baru upgrade...baguslah....dulu2 saya terpaksa padam foto2 dr entri yg lepas utk upload foto2 baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..sayang,kan...akak dulu2 terpaksa resized semua gambar2..

      Delete
  2. oh yer ker..patutlah takder warning storage penuh..rupanya dah diperbsarkan saiznya yer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn main byk ruang penyimpanan yg diberi percuma..harap2 terus diupgrade dari masa kesemasa..

      Delete
  3. assalam kamsiah..yang ni acik belum buat..belum upgrade lagi..tak berapa tau nak buat macam mana..nak tunggu anak habis periksa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak payah buat apa acik...automatik upgrade..FOC..

      Delete
  4. Btul tu....rietta pown tgk ada storage lebih...tpi xtaw plak bila upgradenye.....

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah kalau dah upgrade secara automatik, ummi pun banyak sangat gambar2.

    ReplyDelete
  6. Saya jarang guna picasa ni, tapi kalau tahu guna rasanya ia lebih mudah kan?

    ReplyDelete
  7. Dah boleh tepek banyak-banyak gambar sekarang ni ye:)

    ReplyDelete
  8. Wahhh bagus la kalau dah upgrade, saya pun tak luak pun space tu lagi. heehe

    ReplyDelete
  9. Bagus lagi banyak boleh tepek gambar pasni even yg duk ada ni pun tak luak2 lagi spacenyer. Takper, lebih lama boleh blogging kalau gini hehehe.

    ReplyDelete
  10. oh,ye ka?saya langsung tak perasan klu akak tak cerita..hihi

    ReplyDelete
  11. bagus n3 ni..baru sura lebih faham..:)

    ReplyDelete
  12. sy dulu jadi risau tgk ramai kawan2 blogger risau pasal gambar takleh aplod masuk blog ni.
    Nasib ler somi sy kata...takde apa2...dan soh sy pi picasaweb.
    tp sy kata...sy takde dftar pun picasaweb tu...tp somi kata...bila buat blogspot..otomatik gambar tersimpan dlm picasa ni sebagai stor..
    LEga aihh...

    ReplyDelete
  13. bole letak bnyak gambar nanti hehe..ain singgah sini hehehe

    ReplyDelete
  14. bila akak bgt ni baru ros perasan…yelah dah blh upload gambar xde warning guna 1st administrator

    ReplyDelete
  15. Salam perkenalan kak,

    Erk akak sy nih newbie.. kat mana nak nengok nyer? hu3.. bagus info nih kak.. I follow ur blog hehehe

    ReplyDelete
  16. Bagusla dah macam tu. Tumpang seronok walaupun saya tengok yg saya punya banyak lagi ruangnya.

    ReplyDelete
  17. ooooo..yumida baru tahu rupanya ade limit pic ni kat blog
    nice sharing
    Jemput join & menangi hadiah bernilai RM550
    Giveaway Butik Comel Collection

    ReplyDelete
  18. AsSalam,
    terima kasih kongsi ilmu ini, saya ni kategori 'budak' baru belajar
    walaupun tuannya bukanlah budak..

    ReplyDelete
  19. beribu2 lemon byknya! mcm2 pics leh upload ke situ.

    ReplyDelete
  20. Laaa..iyer ke...tak pernah ambil taw pung....ahakz

    ReplyDelete
  21. Bestnya,lepas ni boleh upload banyak2 lagi.

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.