13 March 2013

Buluh Labu

Cantik dan unik
pokok buluh ni
sekali pandang macam
pasu yg disusun
                                                                                                                                       

42 comments:

  1. Betullah kak..mmg cantik..kalo tanam kat umah buat hiasan pn cantik jgk kan..

    ReplyDelete
  2. assalam kamsiah..betul la..cantik..acik belum pernah jumpa bulh macam tu

    ReplyDelete
  3. a'a la..sekali tgk memang macam pasu...
    beli ke???

    ReplyDelete
  4. a'ah la.. cantik sgt... belum pernah nampak lagi ni...

    ReplyDelete
  5. Ni first time akak tgk buluh mcm ni, cantik buat hiasan kat laman. Tapi buluh ni daunnya boleh tahan rimbun kan?

    ReplyDelete
  6. cantik......buluh labu nie...ada dua warna tau.... satu kuning dan satu lagi hijau cantik buat hiasan tepi kolam ikan....

    ReplyDelete
  7. Kenapa dipanggil labu ye.. Macam tebu je lebih sesuai. hehe

    ReplyDelete
  8. Cantik...inilah pertama kali dengar dan pertama kali tengok buluh secantik itu...

    ReplyDelete
  9. sma la kita..sy pn dok tmn kenari plak..umh akak area mana..

    ReplyDelete
  10. oo..area tabarani..saya dok area masjid baru tu..huhu..

    ReplyDelete
  11. Salam,
    Namanya sesuai di tukar kpd Pokok Buluh Pasu Bertingkat,
    Hmmm...sesuai ke?

    ReplyDelete
  12. Sekali tgok mcm pokok tebu pun ada jugak...
    Tak pernah jumpa lagi...pokok ni...atau pun saya tak perasan..pokok ini ada org tanam kat rmh @ dimana2...

    ReplyDelete
  13. 1st time la saya nampak buluh spesis macam ni

    ReplyDelete
  14. Cantik....saya xpernah jumpa pun lg pkok buluh nie..

    ReplyDelete
  15. baru tengok ni...

    p/s:tajuk yang mana ye ada kaitan dengan entry saya?

    ReplyDelete
  16. Cantik la Kak, ni kalau buat lemang ni, penat kot ngisi nyer hihih.

    ReplyDelete
  17. dijual..nanti dapat rebung. agak mahal ya...tapi kalau ditanam secara komersil pasti melatop juga harganya

    ReplyDelete
  18. salam.. terima kasih ziarah blog saya..^^
    terimalah saya sebagai follower ke aa... 1523..^^kan2..

    p/s: comelnye.. kalau potong kecik.. buat cawan..^^ hahaha(merepek dah..)

    ReplyDelete
  19. Eee cantik, ini first time tengok dah tahu. Buluh hiasan ni kan!

    ReplyDelete
  20. tak tau ada nama buluh ni. maklum tak rajin p nursery..cantik betul..

    ReplyDelete
  21. owh ade ye buluh bentuk macam ni...baru saya tahu :)

    ReplyDelete
  22. cantik.. ala-ala pokok tebu gemuk pun ye.. ;)

    ReplyDelete
  23. Wah! Species baru,
    harap2 kalau tanam kat tanah tak besar sangat.

    ReplyDelete
  24. nampak menarik ruas2 nyer berbeza dari buluh biasakan

    ReplyDelete
  25. Mahal rupanya buluh ni......tp batang dia cantik!

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.