31 March 2013

Keliru

Ramai yg sering terkeliru
merungut dek warna yg hampir 'sama'
antara RM10 dan RM20

lbh2 lagi waktu malam
kata mereka,BNM mcm tak ada warna lain lagi
utk dipilih


berbeza RM20 yg dulu
berwarna coklat

32 comments:

  1. Betul tu. Kalo nk bayar tol mlm2 belek byk kali

    ReplyDelete
  2. Betul kamsiah..kalau duit 20 yang dah lama sikit ladi susah nak beza..kalau tak tengok angka

    ReplyDelete
  3. salam .betui saya baru tadi tersilap bagi.nak bagi RM 10.tiba2 bagi RM20.ish banyak warna dalm dunia..color sama juga depa pilih..teruk betui..

    ReplyDelete
  4. betul2... mmg selalu sgt tertukar..ingatkan kasi 10 tp kasi 20.. kalau jd cashier kena hati2 tengok2 betul2.. nampak cm sama tp beza rupanya.. (^_^)

    ReplyDelete
  5. IM pun tak minat warna tu. Kalau ada dalam poket, akan keluar duit itu dulu untuk bayaran.

    ReplyDelete
  6. Assalam,

    Bener gitu. Harus berhati2 dgn uang nya.

    ReplyDelete
  7. Salam Kam, ummi pun dah acapkali juga keliru, tambah mata pun dah tak betapa terang

    ReplyDelete
  8. Memang benar! Saya sendiri juga sering tersilap. Elok sgt jika di tukar kpd warna lain.

    ReplyDelete
  9. lagi satu kak..duit rosen dgn 20sen pun sama. kena tgk betol2.

    ReplyDelete
  10. memang keliru pun. bukan takat tu. syiling baru 5 sen dengan syiling baru 10 sen pon jadi keliru. besar sama. pegi giant, tym bayar tu ade la ekor2 nya, 15 sen. SY takde 5 sen. bagi la 20 sen guna 10 sen dua keping. baki duit kertas SY dapat, yang 5 sen tak dapat. see, casher pon boleh tersilap. tak sempat nak cakap, orang belakang dah tengah bayor. sedekah je la kat giant. syiling baru 20 sen dengan 50 sen pon jadi keliru. besar sama. cuma nya 50 sen ade lekuk2 tepi. nak bayar, terkial2 nak tilik duit sebelum tu. huhu~ pernah tu nak beli air mineral. tym tu duit RM50, dah duit baru. duit RM1 belum tukar yang kertas polymer lagi. SY bagi orang kedai tu duit RM50. nasib baik orang kedai tu tanya SY ade duit kecik tak. tym tu baru SY sedar yang SY bagi die duit RM50. nasib baik tak pegi dari situ terus sebab SY belek gula2 yang ade kat atas meja pula. tuan kedai pula ingat SY sambil2 tunggu duit baki. hehe~

    ReplyDelete
  11. salam akak..mmg agak mengelirukan. sebab itu, saya selalu berhati-hati bila guna RM10/RM20.

    ReplyDelete
  12. mmg pun anty> saya pun selalu keliru time nak bayar ja selalu belek duit lama _ lama takut silap

    ReplyDelete
  13. Serius saya langsng tak ingat, kita mmg ada rm20 eh? hahhaha

    ReplyDelete
  14. rugi woo kita...klu tokey kedai pun buat2 keliru jugak..kan tak dpt balik dah balance tu..

    ReplyDelete
  15. Dah banyak kali terkena, nasib baik ada yg baik hati kembalikan baki wang. Dlm banyak2 warna ciptaan Allah entah mengapa diambil warna yg mengelirukan itu tak taulah....

    ReplyDelete
  16. Bukan takat rm20 dan rm10, 20 sen dan 50 sen pun mngelirukan juga

    ReplyDelete
  17. salam.. ye.. saya pon pernah keliru..dem!!!

    ReplyDelete
  18. betul, mmg akan tertukar kalau tak tilik betul betul dua keping duit ni...

    ReplyDelete
  19. Asal nak nampak lawa jer...saya selalu pergi pasar malam...selalu dapat baki kurang sebab orang yg menjual tu salah tengok duit...

    ReplyDelete
  20. Yup. Setuju. Paling kesian pada cashier yang terbagi duit rm20 pada customer sebab ingat duit rm10. Tak pasal-pasal kena ganti balik. huhu...

    Sepatutnya buat lah sama warna dengan yang lama - color coklat. Barulah betul...

    ReplyDelete
  21. salam,
    Amalkan makanan sunnah?

    Sila layari http://ijustbought.blogspot.com/
    Facebook http://www.facebook.com/TimurTengahEnterprise
    untuk berbagai produk dari timur tengah.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  22. memang dari mula lagi tak berkenan dengan color yang hampir serupa..

    ReplyDelete
  23. pernah dah kena ni, keliru..mujurlah orang kerja kat shell tu baik hati...

    ReplyDelete
  24. Mungkin org yg pilih warna tu color blind?
    Lagi satu duit rm1 kuat melekat,selalu terlebih bagi.

    ReplyDelete
  25. betul la..kadang2 kalau bagi rm20 terlupa nak ambil balance..huhu.burn macam tu..bikin orang keliru ja dengan permainan warna nie..huhu

    ReplyDelete
  26. saya pernah ingatkan mamak sala pulang baki.. bila belek betul2 baru perasan..

    ReplyDelete
  27. Ayah sy pun merungut mcm tu jgk..
    Sy ni mmg tak suka betoi kalo orang bagi belen ada RM20 sekeping ni. Sy lebih suka RM10..RM10...tak tau laa naper.

    ReplyDelete
  28. Setakat ni x pernah keliru lagi. Tapi klw dapat note 20 tu sayang bangat nak guna.

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.