16 March 2013

Tabung ---Menabung

Memandangkan isinya dah licin
saya bercadang nak buang ja tin biskut ni

Tapi bila diangkat..terasa berat
ehhh sapa pulak simpan harta karun dalam tin ni
(dalam rumah ni,kebanyakan penghuninya
amalkan kitar semula..melainkan saya hehe)


Laaa....Tasha punya tabung rupanya
saya mengetahuinya bila ternampak
dia sedang mengira 'isi tabungnya'..

yg menjadi pilihannya
adalah semua syiling emas
yg lama..buruk..tak mau..
haha dh ada berapa RM Tasha?

"Mak...Tasha ada 2 cita-cita..."
Tasha nak jadi apa...

"1..Nak jadi cikgu...
2...Nak jadi doktor..."

33 comments:

  1. Assalam,

    Hebat anak ini... comel lagi..

    ReplyDelete
  2. Dr Tasha la...bru best....! jdi cegu pun ok gak...2 2 keja yg mulia....insyallah....

    ReplyDelete
  3. Salam kamsiah,
    Aby pun br bngkus 2 plastik duit syiling lps kluarkan dr tabung. Malas nk kira. Biar bank jer yg kira guna mesin depa tu. Biasa tabung size tu dlm rm 400 lebih ...
    Bg akaun kelab penabung muda anak2 gerak sket

    ReplyDelete
  4. kalau penuh tabung tu...banyak dapat tu... moga cita2 tasha jadi kenyataan..

    ReplyDelete
  5. Rajinnya tasya menabung...semoga tercapai citer2 yer dik

    ReplyDelete
  6. semoga tercapai cita-citanya..dua2 kerjaya yg mulia :)

    ReplyDelete
  7. insha Allah besar esok jadi doktor yea..
    mesti banyak dah simpanan tasya :)

    ReplyDelete
  8. salam.. alalala..
    tomeinyer die..^^
    nak jadi doktor..hati kena kuat ye tasya..^^

    ReplyDelete
  9. wah suka jadi cikgu ya, ok kalau tiba2 jadi doktor pula amacam..peluang anak-anak sekarang amat luas...dan mudah untuk jadi pandai...semua di hujung jari...ilmu bagaikan kita kutip di alam maya ...

    ReplyDelete
  10. Mulia cita2 sikecik tu...semoga tercapai hendaknya...

    ReplyDelete
  11. Salam akak, rasa2 saya, saya pernah ke blog akak bila tengok komen2 akak kat blog yang saya singgah, then bila check dalam blog list tak de. Patutlah saya miss ke sini. Bagusnya cita2 Tasha tu, saya pun masa kecik nk jadi doktor tapi tak kesampaian.

    ReplyDelete
  12. Kalau besar nanti Tasha jadi doktor, boleh juga jadi cikgu untuk anak-anak Tasha di rumah nanti...

    ReplyDelete
  13. baru sempat singgah dekat blog akak..salam kenal jugak.. ;)

    ReplyDelete
  14. cikgu pun simpan syiling dalam tin hehehehe

    ReplyDelete
  15. kadang2 sedikit dikit lama2 jadi banyak..tahniah berjimat

    ReplyDelete
  16. Selamat menabung Tasha, insya Allah tercapai cita2 ;)

    ReplyDelete
  17. Besaqnya tabung Tasha.. kalau penuh beratus tu...

    Semoga cita2 Tasha tercapi.... Makchaq pun dulu nak jadi cikgu, tapi tak tercapai..

    ReplyDelete
  18. Salam Kam,

    Wah bagus tu, kecik2 dah pandai menabung!

    ReplyDelete
  19. Menabung dari kecil utk sambung belajar yer... Insya Allah, semoga tercapai cita2 tu nanti, amin!
    Kat Bradford mmg dah banyak syiling pence yang sedang saya kumpul... kat sini, urusniaga masih lagi guna duit syiling... berat juga la poket nak menampungnya.... hehehe, selalu lupa nak bawa kat kiosk utk tukar syiling2 tu :)

    ReplyDelete
  20. kecik2 dah ada cita-cita..baguslah..
    tahniah dr tasha..

    ReplyDelete
  21. Semoga cita2 sicomel tu tercapai.....
    Rajin betul Tasha menabung......Bagusnya...

    ReplyDelete
  22. So sweet...rietta pown kumpul duet tu jugak...tpi cuma sekeping utk setiap thun....skank duet tu dh xkuar...so bila smpan, dimasa akan dtang...mahal harganya tu....

    ReplyDelete
  23. Omak aiiii...wife den tgk post ni...terus dia nak tiru anak hang...adehhhh

    ReplyDelete
  24. Masih kecil dah pandai menabung cerah masa depannya.

    http://www.noormalashahar.blogspot.com

    ReplyDelete
  25. Comell Tasha.. bagus nya dah pandai tabung duit..:)

    ReplyDelete
  26. amalan yg bagus.....semoga tercapai cita2mu....tasha

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.