08 March 2013

Fail PBS

PBS..yang menimbulkan berbagai reaksi
ada yg suka
ada pihak yg tak setuju

Diminta datang kesekolah
utk mengambil fail evidens ni

sayangnya tak ramai ibubapa yg hadir
(tak seperti ketika menerima pemberian RM100 hari tu
start jam 10,jam 9 dah penuh dewan)

sbb tak ramai ibubapa yg hadir
tak sampai sejam
urusan saya mengambil fail ni dh selesai
dgr taklimat pengetua
dan bercakap dg guru kelas anak sekejap

pentafsiran/penilaian guru terhadap
keje sekolah anak saya
sepanjang th lepas

maka berkatalah saya pada anak
"mak lahirkan adik di malaysia
kenapa BM lbh rendah bandnya dari BI.."

band..band...
jangan sampai dapat 'waliband' sudahlah..

26 comments:

  1. tak paham sangatlah sistem yg baru nie kak since dok jauh nie..:)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum semua
    Selamat Hari Wanita Sedunia :)

    ReplyDelete
  3. Oh sekarang dah guna sistem band ya.......

    ReplyDelete
  4. peninggggg...pbs...pening....huhuhu

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum kak....tak berapa paham dengan sistem band ni....huhu

    ReplyDelete
  6. hehehe...yg dtg collect rm100 lebih ramai ye dari dtg amik fail.... ish3x..

    ReplyDelete
  7. salam kak,
    dah macam exam MUET guna band

    ReplyDelete
  8. Skani semua dh pkai band....dulu muet jerr pkai band....moga moga adik akan capai band 6 nnti....

    ReplyDelete
  9. Slm singgah bila sakit sedikit kebah. TQ atas doanyer !

    ReplyDelete
  10. Pssss....

    Lupa plak....rietta tag akk....
    http://hati-dan-bicaranya.blogspot.com/2013/03/segmen-siapa-blogger-bertuah-by-anak.html

    ReplyDelete
  11. macam orang ambik MUET tu kan guna band..

    ReplyDelete
  12. takde pulak sy kena panggil ke sekolah berkenaan PBS nih...nk tau jgk perkembangan anak2.

    ReplyDelete
  13. Assalam,

    KN lagi lah tak faham..pening...
    nasib baik dah tak ada anak yg masih bersekolah...

    ReplyDelete
  14. saya tak faham la pasal band2 ni kak...anak ke sek men kot nanti faham...hehe..

    ReplyDelete
  15. assalam kamsiah..budak2 zaman sekarang kothe he..BI lebih tinggi markah dari BM..sama ngan anak acik

    ReplyDelete
  16. Salam,
    Sepatutnya sekolah bagi fail ni sekali dgn pemberian RM100 tu, jimat masa dan dah tentu semua datang.

    ReplyDelete
  17. Kakak belum lihat lagi anak kakak punya. Anak yg sulung tak guna PBS lagi tapi yg no 2 dah kena guna sistem ini. Sekarang semua sedang menghadapi peperikasaan akan berakhir minggu depan.

    ReplyDelete
  18. sekarang dah lain..
    nampaknya lepas ni kenalah amik tau balik.. ;)

    ReplyDelete
  19. BM sebenar berbeza sedikit dgn bahasa pertuturan seharian'bahasa pasar'. contoh goreng pisang. yg betul pisang goreng. hehehe
    selamat hari wanita. Terima kasih sbb sudi baca n3 khas hari wanita oleh nealopah!

    ReplyDelete
  20. Org Malaysia...bila bab DUIT, mmg laju....cuba tiba bab pendidikan anak anak....alahai...

    ReplyDelete
  21. Masa IM dulu, BM adalah fix deposit untuk agregat yang terbaik..

    ReplyDelete
  22. wah tak paham jugak dgn sistem band ni...ni utk kerja sekolah je ke atau dgn exam sekali ni...haishhh mcm2 la sistem skang ni....

    ReplyDelete
  23. oooooo...sekarang dah pakai system baru ye....... baru remy tahu.... dh lama tak pi sekolah....

    ReplyDelete
  24. Rasanya baru saja diperkenalkan PBS nih. Markah dikira dari segala aspek. Gitu la yang saya dok faham. Saya belum kena lagi.

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.