18 June 2010

Bihun Singapore


Kenapa dinamakan bihun singapore
saya pun tak pasti (tak tau)
senang2 ja singapore dapat nama..:)
rojak singapore,singapore pie..

apa pun nak masak bihun ni
amat ringkas dan cepat
anak2 kecik suka makan kerana tak pedas



dan ini cili padi yg diblend bersama kicap masin


kalerful pulak bila dicampur carrot,sawi,kubis,taugeh dan cili merah
bahan dan cara memasaknya
saya pasti semua dah tau kan...

post signature

8 comments:

  1. assalamualaikum kak kam.

    kakchik SANGAT suka bihun singapore ni. kalau ke kelas di oum mesti singgah cafe makan bihun singapore.

    p/s: kakchik suka juga lagu ahmed bukhatir last breath tu.

    ReplyDelete
  2. Dah pernah masak bihun s'pore ni..Suami saya suka makan.

    ReplyDelete
  3. salam kamsiah..alahai sian..akak ni ha..tengok tajuk..beehoon singapura..wah best ni..dah lama cari..siap ambik ketas,buku dan pen nak salin..sekali..he he..takde resepinya..

    ReplyDelete
  4. Salam akak

    sedapnya... tengah lapar mcm nie dpt bihun singapore mmng best la..

    ReplyDelete
  5. nampak sedap. tapi macam sama je biasa pun ahaha

    ReplyDelete
  6. salam..:)

    tk pernah mencuba lagi mee s'pore ni..aduhaii..:)mesti sedap kan..:)

    ReplyDelete
  7. dinner kami mlm ni bee hoon bakso. perut rasa xbrape padat. bimbang tgh mlm selongkar periuk cari nasi :)

    ReplyDelete
  8. sedap tu....
    kat sini pun ada bihun singapura... bihun mentah diimport dr singapura.. hehehe

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.