hanya saya bersama hubby dan Tasha
mengubah selera,bersarapan kat luar
pilihan saya-nasi kerabu
sebenarnya sejak saya 'menjadi'
org kedah,dah 20 th
jika teringin nak makan
kuih muih,masakan kelantan
saya memasaknya sendiri
kerana jika dibeli kat luar
rasanya mmg tak sama dgn yg asli di kelantan
ada2 ja yg ditokok tambah,diubah suai
kata hubby,owner restoren ni org kelantan
dan rasa nasi kerabu ni mmh umphhh..
sebiji macam kt kelantan punya
cuma takde solok lada
barangkali kesukaran utk mendapatkan
lada/cili hijau utk membuatnya
ni rupa solok lada
nak kelihatan cantik,kukus
nak rasa lbh sedap,direbus sekejap bersama santan
ni lada/cili utk membuat solok lada
saya perhatikan,kat sini diaorg
buat guna cili biasa
kdg2 cili merah pun dia org guna..
dan ni pilihan Tasha-nasi dagang
dia memilih ayam goreng
gulai ikan tongkol utk nasi dagang ni pun sedap