Pengaga kerinting tu kakak tak pernah jumpa dan makan. Kalau rasa macam pengaga kampung kakak suka. Kalau buat kerabu yg campur taugeh dan kacang panjang sedapnya..
Uii..sy suka sgt ngan pegaga kerinting tu, hehe. Kalo dikisar jadikan air...taruk dlm peti sejuk..pergh!!! kalah rasa air tebu, hehe..
Kat tanah sekangkang kera umah sy ni...anak2 laa yg rajin menanam, siram, jaga. Kalo rumpun serai dh mcm nk pupus...diorang ler yg rajin gi tanam kat tempat lain pulak. Tangan dorang ni 'sejuk' gak ler..menjadi. Dorang dh besar ni dorang ler amek alih, hahaha
salam k.cik, mak teh tabur sedikit garam dikekiling pasu yg siput suka makan pd waktu malam,esok pagi gerenti mati tergolekla semua siput2 tu..cubala,insyaallah berkesan.
berjasa pada tanah memang ada nikmatnya
ReplyDeletebestnya...mmg berbudi pada tanah ni..
ReplyDeleteBerbudi pada tanah dpt dituai hasilnya....
ReplyDeleteBestnya boleh tanam sayur... nampak subur pulak tu , Amy boleh tanam yg kecik2 aje yg tinggi n menjalar tak leh sat gi ada orang 'komplain.'
ReplyDelete...bila berbudi pada tanah. I jeles tengok you.. :)
ReplyDeleteDulu masa dok ktc my umi yg taman if harap ai mati la Pokok tu
ReplyDeleteWeols guna tanah depan umah buat mcm harta sendiri ngeeee DUSH
Pengaga kerinting tu kakak tak pernah jumpa dan makan. Kalau rasa macam pengaga kampung kakak suka. Kalau buat kerabu yg campur taugeh dan kacang panjang sedapnya..
ReplyDeleteberbudi pada tanah dan tanaman nie , kita akan dpt hasilnyaaa ..
ReplyDeleteseronok kalau dpt tanam sayur2an macam nie
sbb suke makan ;)
berbudi pada tanah byk hasilnya, bestkan
ReplyDeletetanama sendiri lg berbaloi kan
ReplyDeleterajinnya bercucuk tanam gitu..tp pasti lebih germbira bile tanaman membuahkan hasilkan...tahniah
ReplyDeletesungguh tertarik melihat, kan saya ni sukakan kehijauan. cantik2 dalam bayung atau pasu kan. jaga lah dan manfaatkan unyuk di makan
ReplyDeleteMesti sedap mkn sayur segar! K.ani pun berangan nak ada edible garden blkg rumah tp masa pencen nantilah....hehehe...
ReplyDeleteUii..sy suka sgt ngan pegaga kerinting tu, hehe. Kalo dikisar jadikan air...taruk dlm peti sejuk..pergh!!! kalah rasa air tebu, hehe..
ReplyDeleteKat tanah sekangkang kera umah sy ni...anak2 laa yg rajin menanam, siram, jaga. Kalo rumpun serai dh mcm nk pupus...diorang ler yg rajin gi tanam kat tempat lain pulak. Tangan dorang ni 'sejuk' gak ler..menjadi. Dorang dh besar ni dorang ler amek alih, hahaha
salam k.cik, mak teh tabur sedikit garam dikekiling pasu yg siput suka makan pd waktu malam,esok pagi gerenti mati tergolekla semua siput2 tu..cubala,insyaallah berkesan.
ReplyDeletesegar :) seronok kan bercucuk tanam
ReplyDeleteni..
seronokkan edible garden ni ;) fresd n free pesticides
ReplyDelete