06 November 2014

Matawang Asing

Baru terkumpul beberapa keping matawang asing

Bath-Thailand

Saudi Arabia

5k Rupiah...(rasa mcm kaya benar)

USA
 Brunei
(suami pernah bekerja disana)

RM Malaysia
susah nak dapat yg kaler ni sekarang


ada yg nak bg ke...sila oo sila..:)

30 comments:

  1. kak sy pon tgh kumpul jugak baru ada skit..eh RM20 tu ada dua keping nk beli satu bley?? ;)

    ReplyDelete
  2. Sebelum ini kakcik ada juga beberapa keping wang seperti dalam gambar di atas...tapi enatah ke mana dah kakcik letak...

    ReplyDelete
  3. untung dpat kumpul rupiah tu Kam..boleh jadi jutawan..hehe

    ReplyDelete
  4. asalam..apa khabar anak2 madam kamsiah ya..sampaikan salam kepada suami.
    Mata wang..masing2 nampak daya kreatif..dolla america tu ada anak kalau balik ke mesir dia tukar dollar dulu..
    best pula kan simpan duit lama ni jadi sejarah ..

    ReplyDelete
  5. yg RM1 je ada tapi sekarang punya la hehehe

    ReplyDelete
  6. duit kertas RM20 tu menarik..yang ada sekarang terang benderang kaler nya..

    ReplyDelete
  7. wow duit negara lain ^^
    CT jalan guna habis duit yang tinggal duit syiling aje hehehe

    ReplyDelete
  8. Saya dulu suka juga kumpul duit lama dan matawang asing. Tapi hangat2 tahi ayam. Tidak istiqamah.....

    ReplyDelete
  9. wahhh dah banyak tu kak.. huhu.. yg note RM20 tu tak pernah tengok..

    ReplyDelete
  10. SGD tak ada ke? Kalau dtg JB mudah nak dapt SGD.. boleh jadikan koleksi juga..

    ReplyDelete
  11. suka tengok wang kertas brunei tu.. ;)

    ReplyDelete
  12. SAya pun suka kumpul matawang.. cumanya tak terkumpul jer la. hahaha

    ReplyDelete
  13. menarik hobi nie,nurul ada matawang arab saudi tu.

    ReplyDelete
  14. JM setakat ni dh pegi beberapa negara tp x pernah lak terpikir nk simpan AUD, USD, YEN, VND,HKD, KOREAN WON, RUPIAH, THI BAHT, RIEL, RMB,

    ReplyDelete
  15. Tak oernah lagi pegang yg duit M'sia note 20 tu.... begitu juga dgn duit matawang lain... huhuhu

    ReplyDelete
  16. duit RM sekarang lagilah..
    berwarna-warni..
    macam duit saidina pulak.. ahaks..

    ReplyDelete
  17. ada duit brunei je tapi yg baru tu la.. pesen duit malaysia skrg.. tu pun sedara mara kt brunei yg bg. duit raya kalau tak silap, syg nk guna jadi simpan lah. hehe

    ReplyDelete
  18. dalam bnyak2 tu, Hana berminat dengan rm20 tu sangat rare. Kak kham boleh tambah koleksi rm2 plak.. hihi

    ReplyDelete
  19. rm20 paling rare. Duit Msia yang jarang diperolehi dulu.

    ReplyDelete
  20. saya dengan husband lak suka kumpul duit syiling.. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚berat pun takpe, suka tengok duit syiling tu..

    ReplyDelete
  21. rajin juga kummpul wang asing...kalau dikumpul pelan2 lama2 mesti bnyk koleksinya...

    ReplyDelete
  22. Pilipin, Kemboja, Burma, Vietnam? kena jalan jalan ke sana baru boleh banyak lepas tu bukak money changer yer.. hehehe

    ReplyDelete
  23. Wah, best gak kumpul mata wang asing nie kan ^_^

    ReplyDelete
  24. wow! menarik.. cikYus suka.... btw i follow back.. :)

    ReplyDelete
  25. simpan la acik.. buat album khas ke? haaaaa.. ni lma2 nilai dia tinggi

    ReplyDelete
  26. Akak nak cepat kumpul...pergi kat money changer jer. Bagus untuk ilmu pengetahuan. Tapi kalau duit lama tu akan tinggi nilainya nanti

    ReplyDelete



• ุจِุณْู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู€ู…ِ ุงู„ู„ู‡ِ ุงู„ุฑَّุญْู…َู†ِ ุงู„ุฑَّุญِูŠْู€ู€ู€ู€ู€ู…ِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.