Pertama kali saya mendengar namanya
Pertama kali saya merasanya
Dihidangkan semasa kunjugan ke Tapah tempohari
kata bakal besan saya
ianya kuih tradisi org Perak
ala2 dodol tp diperbuat dari tepung pulut, gula merah,
kerisik kelapa, tahi minyak serta tepung gandum
diperap selama tiga hari dan tiga malam
dan boleh bertahan selama 4 bulan tanpa menyimpannya dalam peti sejuk
MESTI SEDAP RASANYA KUIH TRADISI NI KAK PUN XPRNAH TAU N RASA
ReplyDeleteSy pun baru tahu..
ReplyDeleteBila la boleh merfasa kuih kemalai ni
mcmne rasanya ye kak? bukan main banyak campurannya
ReplyDeleterietta pown xpernah tahu kuih ni akk, apatah lg merasa...
ReplyDeletetak pernah dengar, dulu belajar di utp pun takde peluang rasa
ReplyDeleteMmm...1st time dengar juga...
ReplyDeleteBaru tahu pasal kuih ni.
ReplyDeleteRupa dodol bentuk macam lemang