Ni bkn rebung yg dh dijeruk tu
yg tu minta maaf
tak tertelan dek tekak ni sbb baunya
Saya beli rebung madu ni rm6 sekilo
Beli 2 kg penjual tu bg rm10
Sedap dibuat gulai campur daging
Kalau dpt daging yg bercampur lemak2 tu lg best
Campur tulang pun sedap
Selain dimasak lemak kuning cili api
Atau dibuat kerabu
SELAMAT HARI RAYA!!! rebung sedap kn.. bestla entry ini.. done follow u, follow me back :) http://acuyuhan.blogspot.com/
ReplyDeleteDone follow u back
Deletemy hubby's favourite. dia t'jebak masa p wedding my fren kat changlun, kedah. sedap katanya..
ReplyDeleteKt utara especially perlis gulai rebung antara menu wajib dimajlis kenduri
Deletesedapnye....dh lama xmakan rebung....rietta pun xsuka yang masam tu...kuat sangat bau dia...
ReplyDeletePS: biskut raya pun dh sold out...maklumlah...semua duduk drumah...mmg habis la...
Rebung madu sedapnya..selalu masak lemak & tempoyak..
ReplyDeleteSedapnya nmpk...
ReplyDeleteSuka rebung. Saya suka masak lemak rebung dengan perut.
ReplyDeleteRebung campur perut pun sedap
ReplyDelete