Sup tulang sekilo
Campur dgn daging cincang sekilo
Saya rebus dulu biar mendidih
Kemudian buang airnya
Dalam rice cooker
(Periuk tekanan dh lama rosak)
Tumis bawang putih,bwg holand yg dipotong dadu,halia,akar daun sup
Dh wangi masukkan air
Kemudian masukkan daging
Dh empuk isinya bolehlah tukar ke mood warm periuk tu
Berulang-ulang makan dengan cili kicap dan nasi.
ReplyDeletesaya ni bilalah nak beli pressure cooker, selalu berhajat tapi belum ada rezeki..huhu
ReplyDeleteWah! Tak pernah terfikir gunakan rice cooker untuk buat sup
ReplyDeletesedapnya sup tulang dh lama xmkn sbb sakit tulang heh..heh
ReplyDeleteSedap tu sup tulang tambah daging cincang. Cara masakan yang menyihatkan bila rebus kali pertama dan buang airnya serta ganti air baru.
ReplyDeleteHujan lebat sini. Tengok sup rasa sedap jaa
ReplyDelete