16 April 2013

Kecil...

Saiznya kecil.....comel..
tp tak praktikal utk digunakan hari2
so jadi hiasan mata ja la

apa motif en hubby beli set cawan kecil2 ni




yg ni hadiah beli cereal

gelas minum air zam-zam
pemberain arwah emak...






36 comments:

  1. cepat2 pi Mekah kak....balik nanti boleh hidang air zam zam guna cawan kecik tu... heeee...

    ReplyDelete
  2. Cantik tapi kalau nak guna utk di hidangkan pada tetamu memang tak sesuai baru sekali teguk dah habis airnya.

    ReplyDelete
  3. comelnya kecik2 camni...kalau mak saya dia letak dlm almari buat hiasan jer tuh...:)

    ReplyDelete
  4. saya pernah beli coklat crispy dapat cawan comel gini kak..
    seronok kan buat koleksi :)

    ReplyDelete
  5. masa muda2w dulu suka barang2 kaca tapi simpan dalam almari takut pecah...anak2 aktif sangat masa tu...

    ReplyDelete
  6. Kalau kita bertamu rumah org arab, dia hidang air dlm cawan kecik2 mcm nilah Kamsiah. Kalau tak cukup dan mintak tambah lagi, cawan tu kita letakkan dalam dulang... tu maknanya kita nak tambah air... mereka akan tuang lagi. kalau kita tak nak tambah lepas minum kita biarkan je atas piring depan kita.

    ReplyDelete
  7. syomelll.... mmg cantek dijadikan perhiasan dalam almari

    ReplyDelete
  8. hehe...gunakan untuk hiasan jer la kak :)

    ReplyDelete
  9. cute jer saiz kecik2 tu kan sis...my sister pun suka buat collection small glass...

    ReplyDelete
  10. comei comei....ayah rietta pown buat isi air zam zam jer....

    ReplyDelete
  11. Elok di hidang pada tetamu... Orang kita ni pelik sikit, di bagi cawan kecil dikatakan kedekut, tapi bila minum mesti tak habis. Kalau xcukup oleh tambah, lagi afdhal! dari membazir.

    ReplyDelete
  12. hidang teh/kopi arab la ... :-)

    kat sini banyak la jual especially cawan2 yg macam utk buat kueh lompang tu.

    ReplyDelete
  13. Comel cawan kecik2 tukan.

    Boleh simpan sebagai perhiasa dan kenaan, maklum orang yang membelinya orang istimewa dan ingatan ketika membelinya jua istimewa.

    ReplyDelete
  14. Cawan kecik-kecik tu utk minum chinese-tea Kam. Office kakak guna cawan ini tau...

    ReplyDelete
  15. set2 comel ni buat hiasan dlm almari kaca selalunya :)

    ReplyDelete
  16. Ada sorang kawan makchaq memang dia guna cawan kecik2 ni untuk hidang air pada tamu.. memang comel dan menarik pun.. tapi dia ada bibik la.. lepas tuang terus bibik ambik dan isi teko lagi dan lagi...

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum Kamsiah

    comel comel belaka

    ReplyDelete
  18. Cappucino mahal sikit kamsiah...kena letak dalam cawan comel...heee...
    Camnapun gelas comel mekah tulah jadi kenangan abadi kan...

    ReplyDelete
  19. Kalau makan JR cuba dapatkan pinggan bersaiz kecil bagi mengurangkan kuantiti makanan yg menyelinap ke dalam perut...Tapi kalau minum nak cawan yg besar2 bagi memenuhi kuantiti 8 gelas air sehari seperti yg disyorkan doktor...

    ReplyDelete
  20. penuhkan koleksi dlm almari kaca... comel.

    ReplyDelete
  21. comel2....tak membazir namanya tu....kalau nak lagi boleh tuang air lagi dpd tuang banyak tapi tak habis!

    ReplyDelete
  22. comel...mmg sesuai tuk hiasan jer...klu hidang kt org...mesti org kata kedekut kasi cawan kecik sgt... hehehe...

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.