Ketika mengoreng hati ayam
bersama kacang panjang
masukkan sedikit serbuk sup dan sedikit jintan manis
pasti akan dapat dirasai perbezaannya
caranya..
tumis bawang putih
masukkan hati ayam yg dipotong2
kemudian masukkan serbuk sup yg telah dibancuh
dgn sedikit air
kemudian masukkan jintan manis (serbuk)
Bila hati ayam telah masak
baru dimasukkan kacang panjang,cili dan sedikit serbuk kunyit
garam serta sedikit serbuk perasa
Salam pagi Ahad Kam..
ReplyDeleteTerima kasih petua tu Kam, insyaAllah kalau masak nanti ummi nak try letak juga serbuk sup dan jintan manis tu.
Terus rasa nak makan nasi nampak kacang goreng dengan hati tu..
pernah mask macam ni..senang sangat..=D
ReplyDeleteboleh try jgk cara nie..biasa watgoreng kunyit jerr..
ReplyDeleteSalam K.kamsiah..
ReplyDeleteHuhuhu..kcg pjg cma mkn.. klu hati ayam tu tak mkn..tp mak cma mkn kedua2nye..
blh la share resepi dgn mak..cipta kelainan ckit. :)
terhidu aromanya ..semoga sihat semua..
ReplyDeleteResepi ni ringkas tp sedap. Terima kasih di atas petua.
ReplyDeleteSemua penghuni rumah saya tak makan hati ayam. Biasanya hati ayam yang tak digunakan akan dibawa isteri ke ofis utk dibahagi-bahagikan kpd stafnya...
ReplyDeleteAssalam kamsiah..acik tak suka hati ayam..tapi nak cuba juga buat guna pedal ayam.rempah sup serbuk tu ye kamsiah
ReplyDeletememang sedap..ita suka...
ReplyDeletenyummssss ;)
ReplyDeletehasben zura kureng mkn kcg pjg, sbb tu zura jrg sgt masak kcg pjg kt umh...
ReplyDeletesy kak..kalo pi kedai makan ada sayur2 masak yg menarik mcm ni..sy akan taruk. Pastu, ada lemak pucuk manis ngan ubi keledek...sy taruk jgk dlm pingan. Pastu ada kerabu mangga...saya taruk jgk..
ReplyDeletePenoh pinggan ngan sayur aje...huhu..
kalu hati ayam kureng sket tp kalu mempedal sy bantai ;-)
ReplyDelete