12 September 2014

Adab Sopan Dalam Group Whatsapp

Dah jadi trend,kan...
join macam2 group
konon memudahkan utk berbincang

haha..nasib baik paling lama boleh 'MUTE' setahun ja...
saya memang setkan setahun...:)



24 comments:

  1. Salam jumaat kak Kam..
    actually ada groupchat ni ada baik ada buruknya.. yg baik kita jdkan ikhtibar.. 😊
    mmg bagus bila dah ada mute utk setahun tu.. hehehe

    ReplyDelete
  2. Memang whatsapp grup ini sgt mengganggu. Mujur ada mute setahun kan..Pada saya tak payahlah nk berbincang bagai dlm whatsapp tu. Melainkan yg penting penting mcm kematian ke jemputan walimah ke...

    ReplyDelete
  3. eh, boleh setahun? yang ni baru update ke? saya punya seminggu je...

    *saya pun `mute'kan dan `off'kan semua notifikasi.

    ReplyDelete
  4. Hahaha, betul tu kak sometimes mengganggu jugak.
    masuk2 dah beribu chat.. adeh...
    tp kalu bosan2 layan jugak. hehehe
    cuma tak tahan suka letak gambar byk2 tu haa, heng tepon..

    ReplyDelete
  5. mmg kadang2 menganggu jgk kak, tp mmg ada kebaikan nyer jgk kan... bile kite nk tanya kabar kwn2, sedara mara... mudah nk send gamabr n sebagainyer... mcm dana pun selalu grup wassap tuh dana mute kan sampai setahun, takdelah bising kalu kite pg mana2 kn...

    ReplyDelete
  6. kak kam pakai whatsapp biasa kan
    kalo whatsapp plus boleh mute setiap masa tanpa had masa hehehee
    eimy mute ALWAYS terus keeekekekeke

    ReplyDelete
  7. sy mmg x layan..sbb mmg da tahu once dah mula ssh nk stop

    ReplyDelete
  8. Terima kasih atas perkongsian Kam....Tak tau pun chat tu boleh mute, tak pernah godek.... hehe.... Ilmu di pagi Jumaat!

    ReplyDelete
  9. kena bijak manfaat kan teknologi terkini..

    ReplyDelete
  10. heheh...lama nya setahun mute..tapi oklah x ganggu kita

    ReplyDelete
  11. JM pun byk group whatapps ni..x semena kena invite tanpa persetujuan..nk leave group karang ada yg terasa so nk try mute like kak Ham buat :-)

    ReplyDelete
  12. Bnyk juga kebaikan ada group whatsapp..tp hrp semua ahli aktif n share bnda yg bgus2...wsh..lmnya mute...

    ReplyDelete
  13. Ada 2 3 grup yg sy mute..seminggu je..pastu..smbung2 lagi..hehe...nak left mcm x sampai hati...kesian admin yg masukkn tu...hehe...

    ReplyDelete
  14. Oh, kak! Hidup saya lagi aman. Saya jarang berWA. Kalau kat rumah bunyi handphone pun tak dengar, apa tidak dok dalam handbag je. Malas nak dengar handphone memekak-memekak kat rumah. Nak beronline, memang jangan haraplah. Lepas siap kerja rumah lebih baik tidur :)

    ReplyDelete
  15. sy ni takde wassup ni semua..hp cap ayam..so tak heranlah dengan gropu2 ni semua..haha

    ReplyDelete
  16. Tak perlu masuk semua grup. Kena pandai pilih2 grup yg bermanfaat utk kita.....

    ReplyDelete
  17. SAya tak pernah berwassup, so tak tau modus operandi dia canner, so tak leh komen banyak la jugak :D

    ReplyDelete
  18. En el mes de la patria, celebrando la independencia de Costa Rica el 15 de setiembre, que vivan siempre el trabajo y la paz!

    ReplyDelete
  19. nasib baik x de group ... layan blog pun dah x larat .

    ReplyDelete
  20. sy ada 2-3 group whatsapp yg aktif...akhirnya rasa mcm x berfaedah mana sbb hp sy penuh dgn foto n video aje..kena buat ops bersih plak sbb hp jd slow. huhuhuu

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.