25 September 2014

Kek Pelangi Dan Kek Lumut

Anak dara saya yg kat MSU tu masih bercuti
Dia tukar course dari Food Tech ke Kulinari
Walaupun result sem pertama 6.35 pointer
Entahlah...jiwanya lebih minat pada dunia masakan
So bulan 11 ni baru masuk semula

Bila dia berada dirumah
macam2 projek dibuatnya

Ya...dia memang suka memasak
dan mencuba segala resepi


Kek pelangi ni dibuat kelmarin
(saya mmg surrender awal2
jika nak buat kek yg renyah mcm ni)


Kek lumut
dipotong ketika belum sejuk sepenuhnya
hancus sikit bahagian atas tu

tp rasanya mmg superb
maybe dalam adunan tu ada nestum,horlicks,seri kaya..

Kebanyakan kek yg terpampang kat blog saya ni
adalah hasil air tangannya
Si emak mmg tak berapa rajin nak buat red velvet,
cheese meleleh segala bagai...

Ahad ni...dah plan nak buat kek carrot kegemaran si ayah..



32 comments:

  1. pndainya dia....syg skali saya tk suka kek.puas di cuba paling banyak pun sesudu..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah etuza paling suka jika anak dara pandai memasak, tahnia pada dia ya..

    ReplyDelete
  3. kek lumut mmng sedap kek pelangi tu pon sedap gak ;p

    * sy dh try sagu kastard tu kak, sedap ti sy up entry hasil resepi akk bgi tu ;p

    ReplyDelete
  4. Wah memang dahsyat lah anak kak, boleh amik tempahan... bljr biz

    ReplyDelete
  5. wahhh cantiknye kek,,saye suke tgk kek cantik2 mcm ni,,makan laaagii la suke hihi..

    ReplyDelete
  6. Untungnya akak ada anak rajin buat kek!!

    ReplyDelete
  7. Untung ada anak dara yang rajin masak...

    ReplyDelete
  8. Memang rajin anak dara akak ni, macam ibunya juga. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  9. It looks very nice.
    Desde Costa Rica hoy jueves un fuerte abrazo.

    ReplyDelete
  10. Bertuahlah ada anak dara yg pandai memasak. Ada anak dara yg cuma pandai goreng telur dan masak meggi...

    ReplyDelete
  11. Samalah kita Kamsiah... kalau yang renyah2 ni tinggi tahap kemalasannya
    pada saya

    ReplyDelete
  12. IM pun dulu suruh Along ambil kos masak semasa di kolej dan U tapi dia tak mahu.

    IM suka kalau dia jadi cef sebab dia pandai masak persis ibu_suri...

    ReplyDelete
  13. rasanya tak sia-sia dia tukar course..
    cantik n nampak gebu kek yang dia buat ni kak
    bertuah akak :)

    ReplyDelete
  14. sedap nyerrr nmpk kek lumut tu...kalau ada resipi blh try jgk ni...

    ReplyDelete
  15. bertuahlah kak anak dara rajin masuk dapur, kreatif lak tuh...yg canggih2 mak dah boleh bersara, anak dara yg buat..heheh

    ReplyDelete
  16. emmm yummi...yummi!tp nt berat bdn bertambah ni..huhu

    ReplyDelete
  17. Macam sedap je yang atas tu... nyum nyum...

    ReplyDelete
  18. Aduhaiii..berkenan sungguh saya dengan kek lumut tu kak..ada nestum dan horlick ye? Mmm nyammm

    ReplyDelete
  19. Kalau saya berjiran, nak saya order satu.. ;)

    ReplyDelete
  20. Salam jumaat yer ! mmg ada bakat tu , sebagai parent kita sokong aje minat anak2 kan

    ReplyDelete
  21. untung Kam ada anak dara yg rajin memasak.boleh berehat dari kedapor. tentu sefamily happy selalu dapat makan sedap-sedap..

    ReplyDelete
  22. kam, alahai..anak bujang saya kecil lagi..
    kalau tak sudah saya "cop" mau jadikan menantu...
    saya suka baking...nak cari "kawan"..hihi

    ReplyDelete
  23. alahaiii nmpk comell je kek rainbow tuu...
    tapi tula ayu bukan pengemar kek selaen coklat...
    nak but pon leceh..
    kek lumut blm pernah makan lagi

    ReplyDelete
  24. unutng kak khanm ada anak yg miant course kulinari ni..boleh bukak kedai kek lepas habis belajar nanti..kalau mcm ni boleh jugak terima tempahan

    ReplyDelete
  25. kuah tumpah kenasi, boleh buat bisness ni anak beranak..

    ReplyDelete
  26. minat kena dgn jiwa insyaAllah boleh pergi jauh kan kak..hehe..mkn bambam penghuni rumah akak..nampak kemas je kek pelangi tu..

    ReplyDelete



• بِسْــــــــــــــمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْـــــمِ •
Terimakasih...komen anda amat dihargai..
●▬▬▬▬▬▬▬▬❤Kamsiah❤▬▬▬▬▬▬▬▬●

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Kamsiah Yusoff. All Rights Reserved. Designed by Cik Nurfarah.