Kalau ke Boat Noodle
seakan tak sah kalau tak oder Sangkaya,kan..
roti yg disteamed dicicah dgn pandan coconut custard..
Tp kata anak saya,Alia
rupanya tak susah pun utk buat semua tu
Dan balik keje ptg semalam
dia bersilat didapur
utk buat bread steamed
dan pandan coconut custard ni
nak guna roti apa pun boleh
dipotong kecik2 lps tu dikukus sekejap
ni bahan2 yg diperlukan utk membuat
pandan coconut custard
tp dek kerana rumah saya ni
pokok pandan dah pupus
Alia gunakan pandan essen ja
lps tu letak pewarna hijau
gambar google |
Dia kata lps ni tak payah pergi Boat Noodle dah...
yee kee..mcm tak percaya ja..
Alia memang pandai bab masak-masak ni
ReplyDeleteBila dah rasa dia tahu apa ingredients digunakan.
Pergi makan luar tu just utk relaks dan bonding time with family:)
BOLEH CUBA RESEPI ALIA NI...KALAH YG DIJUAL DI NOODLE
ReplyDeletesedapnya kak...
ReplyDeletedana nih kalau depan mata mkn, tp kalu nk bt sndiri eh tiba2 mls heheheh
Bila anak2 suka & pandai masak seronok kan.. kita jadi tukang makan..
ReplyDeleteMakchaq pun tak percaya kalau dah pandai buat x pi makan kat kedai dah...
memang nampak sedap dan menarik. Kalau dah pandai masak mesti menjadi punya.
ReplyDeletesangkaya memang sedap pun
ReplyDeleteIngredients sikit and simple je kan. Nampak sedap plak tu.
ReplyDeletemasa tunggu ibu_suri di hospital tadi, Angah bagitau nak belajar buat roti canai.Nanti nak bukak bisnes jual roti canai.
ReplyDeleteSaya kata...kenapa susah susah nak belajar. Ibu kan pandai buat capati. Kualinya pun dah ada.