Bila tgk cili padi
dalam kepala dh terbayang sambal
tak kira la sambal belacan ke
sambal jantan ke
sambal kelantan ke
Ada jugak yg suka buat ulam yg muda mcm ni
yg ni pedasnya tak boleh dibawa berbincang
Percayalah..
sambal belacan yg ditumbuk
lbh sedap dari yg di blend..
sedap tu, makan mesti bertammbah2 ni
ReplyDeleteSebab tu SA sanggup tumbuk sendiri sambal belacan..x suka yang di blend
ReplyDeleteSambal belacan kalau blend memang tak sedap.. Kena di tumbuk juga baru rasa dia kick..
ReplyDeletebetul tu kak, cuma rajin dengan tak nk menumbuk kalau yang banyak2
ReplyDeleteyg pedas tokleh bwk bincang tu yg sedap!
ReplyDeleteBanyak dapat cili tu kak...
ReplyDeleteSambal tumbuk sndiri mmg terbaik kan.. :)
akak tahu buat sambal belacan cara mak akak buat je. yang lain x pandai nak buat. makan je pandai. geram betul tengok cili tu. akak kalau tanam pokok selalu tak menjadi.
ReplyDelete