Jangan makan rebung
rebung tu bisa,
rebung tu berangin
haa itu pesanan yg selalu didengar,kan
ruginya sapa yg tak makan rebung...sedap..
ketika duduk di Kelantan dulu
arwah mak selalu masakkan rebung masak lemak putih
ataupun dibuat acar
fuhhh..masa tu itulah lauk paling heaven
lepas kawin dan melangkah keluar dari Kelantan
baru saya jumpa pelbagai menu mengunakan rebung
yg ni acar rebung madu...sedap..
yang ni rebung di masak gulai bersama daging rincik
yg ni pulak rebung masak lemak cili api bersama udang
dan yg ni dimasak bersama ayam
dana tak pernah msk rebung kak, dulu2 pernh mkn rebung jenis yg jeruk tu... dana tak tahan bau dia...
ReplyDeleteskrg ni nampak ada dh org jual rebung madu yg kecik2 tu mcm tak bau... tp tak berani nk cuba... tkt bau msk jeruk tuh,...
Akak pun tak makan rebung yg dijeruk tu.. Bau dia punya la busuk
DeleteNi rebung fresh
Kalau nk bli kat pasar, bli yg tak dipotong lg tu
Hehe... Memang banyak masakan bersama rebung ni. Macam LeYa, orang N9 memang biasa dah dengan masak lemak cili api rebung tu. LeYa pun suka makan rebung ni. Sedap
ReplyDeleteMakan sedap2 dulu, angin belakang kira
Deletesaya suka juga makan rebung ni masak lemak, sedap sangat
ReplyDeleteRebung makanan kegemaran kat Sabah ni..banyak tul di jual..hebatnya gambar rebung tu..
ReplyDeletekita bersyukur lambakan makanan kat syeria..kasihan sekali ..
Rebung ni bagi saya masak apa pun sedap. Maklum la feveret.
ReplyDeleterebung!! kecur liur..biasa JM masak lemak tak pun buat kari..dapnyaaa
ReplyDeletesaya tak makan rebung.. Gulainya saja yang saya makan.. kikiki
ReplyDelete