Hitam bkn sbb hangit
Saya namakan ikan goreng ni
Ikan goreng bawang lada
Sbb ianya diperap bersama bawang putih
Bawang merah
Halia
Cili kering yg diblend
Garam dan kunyit
(Lbh sedap jika guna kunyit hidup)
Perap lbh kurang setengah jam
sblm digoreng
Dulu2 arwah mak selalu goreng ikan
mcm ni..
lps tu minyak gorengan tu gaul dlm nasi
Mengimbau kenangan zaman dulu2
Resipi mudah ni ..inshaAllah cuba apply..nampak menarik
ReplyDeletemenarik juga goreng dengan bawang dan lada. selalunya garam kunyit sahaja
ReplyDeleteSaya penggemar makan ikan ni hehehe
ReplyDeletemakan dengan nasi panas ni memang syahdu
ReplyDeletemesti sedap rasanya sbb diperap lama
ReplyDeleteenakk 😅😅
ReplyDeleteDapat bayangkan sedapnya gaul minyak ikan dengan nasi putih. Cukup rasa sebab dah macam-macam bahan perap ikan.
ReplyDeleteresepi turun temurun ni memang laen macam sedapnya kak
ReplyDeleteWah...macam best jer kak...
ReplyDelete