pernah buat stail Chinese. Celur/stim, lepas tu curah kuah bawang putih/sos tiram. sepupu yang buat. sedap juga tapi kalau celur lama kailannya kurang rangup
Masak begini juga. Pernah masak kailan ikan masn, tapi ikan masin yang dgoreng ditumbuk kasar. Setelah sayur kailan ditumis dan dihidang, tabur ikan masin tumbuk atasnya.
Saya pun selalu masak macam ni jugak. Hehe...Takpun campur dengan mi maggi kalau sawi habis.
ReplyDeleteNampak sedap semua kailan.. Tak pernah makan lagi kailan udang.
ReplyDeleteMasak biasa iaitu tumis bawang putih dan merah goreng dengan kailan. Memang tiada luar biasa lauk saya buat. Hehe.
ReplyDeleteKailan goreng sos tiram kak...cuma guna bawang putih, ikan bilis dan sos tiram...
ReplyDeleteselmat jamu selera thari kam
ReplyDeletepernah buat stail Chinese. Celur/stim, lepas tu curah kuah bawang putih/sos tiram. sepupu yang buat. sedap juga tapi kalau celur lama kailannya kurang rangup
ReplyDeletesaya pun suka goreng kailan ;)
ReplyDeleteKakak ipar ammi penah buat masak lemak Cili api udang letak kailan. Itu resepi asal boleh je sebenarnya sbb dah lambat mcm sedap je gitu. Ammi suka
ReplyDeletesaya suka masak kailan chinese style jugak
ReplyDeleteMasak begini juga.
ReplyDeletePernah masak kailan ikan masn, tapi ikan masin yang dgoreng ditumbuk kasar.
Setelah sayur kailan ditumis dan dihidang, tabur ikan masin tumbuk atasnya.
Memang selalu masak kailan ajeeee hehehe
ReplyDelete